СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 766
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Hope for Two,  благодаря ти, тези ги достигнах, да.
Обаче виж, че пише хипотетичен вариант - и като се зачетеш разбираш, че това е компилирано на база спомени на участници.., няма лошо.., ама какво толкова се крие истинският тест с верните отговори.
На тези не намирам отговори, писах им, не знам дали ще ме отразят.

# 466
В момента пиша пълен спам като отговарям на вашия въпрос, но да, в казуса, който споменахте има логика. И съдията отсъжда наказанието според мотивите. Едно е да откраднеш, за да си купиш хляб и съвсем друго- за да отидеш на Малдивите.
Затова и за едно и също деяние има различни присъди. Никога не се налага най- тежката мярка.
Тук сте много права, но пак в случая става въпрос за престъпление Wink
Когато нещо е правилно и нормално не подлежи на санкция, нито лека нито тежка.
Поставянето на оценка за годишна на база НВО е нарушение на правилата и би следвало да подлежи както на обжалване, така и на санкция.

# 467
https://nova.bg/news/view/2023/01/27/399171/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D … 4MAYOoOfPMOyJVHgE

Ето едно хубаво нещо, което се е приело с почти пълно единодушие. Въпроса е дали ще влезе в сила от есента?!

# 468
Hope for Two,  благодаря ти, тези ги достигнах, да.
Обаче виж, че пише хипотетичен вариант - и като се зачетеш разбираш, че това е компилирано на база спомени на участници.., няма лошо.., ама какво толкова се крие истинският тест с верните отговори.
Абе малоумна работа Simple Smile ама какво да се прави.

https://nova.bg/news/view/2023/01/27/399171/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D … 4MAYOoOfPMOyJVHgE

Ето едно хубаво нещо, което се е приело с почти пълно единодушие. Въпроса е дали ще влезе в сила от есента?!
Не от 2024/2025

# 469
.
Поставянето на оценка за годишна на база НВО е нарушение на правилата и би следвало да подлежи както на обжалване, така и на санкция.

Това направо ще си го запиша и в края на годината, ако ми се наложи, ще го използвам.

Аз въобще не съм доволна от училище на моите деца и затова след 7 клас ги местя, нищо че то е до 12.
Давам пример защо пък вие кажете дали съм права или не: В училище госпожата по БЕЛ им дава пробни матури (дотук ОК) като двата модула ги правят в различни дни (и с това съм съгласна). Детето ми присъства на единия модул, но в деня, който правят втория, я няма, защото е болна. Получава оценка 4. Когато питам госпожата защо е така, ми отговаря, че това е, защото оценката е върху двата модула и на втория тя има 0точки. Аз й казвам, че детето ми по здравословни причини не е присъствало и или трябва да й се даде шанс да направи и втори модул или да бъде оценявана само върху първия. Е, познайте, месеци по- късно оценката не е променена.  Детето ми е оценявано на нещо, което не е правило. Логично ли е? Не. Справедливо ли е? Не. Случило ли се е? Да.

# 470
  • София
Mia Rulana, тя тази учителка явно си играе на оценител на истинска матура.. там нали ако детето не присъства на изпита, има нула точка.

Супер малоумно, всички изтрещяха. Съжалявам много, дано втория срок всичко е наред.

# 471
Незнам и аз какво да кажа. С първото дете толкова вълнения изживях, че си виках: “О, вече съм гърмян заек, с второто хич няма да ми пука.” Е да, ама не. Пак съм тук, пак пиша, пак следя нещата и пак се вълнувам. Какво да се прави, майки сме и това е.

# 472
  • ВАРНА
Дидева, винаги съм се възхищавала на търпението ти !

Сори за спама  Simple Smile

# 473
  • Sofia
Hope for Two,  благодаря ти, тези ги достигнах, да.

Сънчо, мисля, че изобщо не са хипотетични варианти, ами пишат така, защото вероятно нямат право да имат тестовете по някаква причина и да ги разпространяват. Истинските олимпиади са си според мен.Кое дете ще ги помни с такива подробности? Някои въпроси са  от типа- тази снимка какво показва. Или еди коя си климатограма за коя река се отнася? Това няма как да се запомни и преразкаже....
Моят син се явява на две досега - в пети и шести клас, и после, като съм му показвала "хипотетичните", ми е казвал, че са буквално същите.  Отговорите на нас ни ги дава учителката. Аз направих грешка, че не му дадох да ги решава преди общинския кръг, а ги оставих като подготовка за областния. А често се дават подобни въпроси от стари теми. Давам пример за малката русалка, за която има въпрос от стари олимпиади, такъв са му дали и в училище. Оказа се, че той не я е чувал и не знае къде е разположена статуята. В стара олимпиада има нещо за корка, точно такъв въпрос е имало и на общинския кръг и пак не го е знаел. Изкара едва 81 т. по този случай.

Иначе този въпрос, който обсъждате - за оценките от НВО, е просто абсурден и изобщо не бих оставила така нещата, ако на някоя учителка й хрумне такова нещо.

# 474
И пак съм аз. Този път влизам да ви се похваля: моята седнала сама и решила матурата по БЕЛ от 2020г. Намерила си я в интеренет и решила да се пробва. Значи все пак чува нещичко от това дето й меля всеки ден. Има надежда 😀

# 475
Чета го това за мотивиращото отношение на някои учители и ... не ги разбирам тези хора. Морковът работи по-добре от тоягата. Съвсем хипотетично, ако някое дете реши да не се явява на НВО, ще го остави на поправка или да повтаря?
Аз чакам програмата за втория срок. Дано организацията да не доведе до спиране на тока.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 18:26 от рони

# 476
  • ВАРНА
рони, и дъщеря ми чака програма за втория срок. МГ Варна са железни в това отношение. Предполагам, че ще останат верни на себе си и програмата ще се появи на 5 февруари Sunglasses

# 477
Програмата вече я имаме,  в единствения ден, в който сина ми е на школа по БЕЛ, за втория срок е предвиден ФУЧа по Математика. Сега трябва да го преместят в друга група, с други деца и на друго ниво, никак не съм доволна, но това е положението. Днес е на първи пробен по БЕЛ, толкова се е трогнал, че първи преговор направи в 8:00 тази сутрин за 15-20 минути, оправда се с тежкото оформяне, а не са го изпитвали по нищо, имаше си достътчно оценки по всички предмети… да видим какви ще ги сътвори 😂.

# 478
рони, и дъщеря ми чака програма за втория срок. МГ Варна са железни в това отношение. Предполагам, че ще останат верни на себе си и програмата ще се появи на 5 февруари Sunglasses

Моята госпожица и класа ѝ узнават програмата посредством един неин съученик. Ние се смеем, че той е по-добрата им класна. Информацията е ресурс. Страхотно момче е. Предполагам, че във вторник ще я имат качена на сайта на училището. Аз за другата организация се настройвам. Уж административно умно я правят програмата и гледат да балансират блоковете, но при втора смяна чакам да видя кога ще бъде допълнителната математика от училище и подготвителната школа по химия, че това нещо било страшно интересно (до степен за рождения ден да си иска материали за микро взривове). В този слалом трябва да се намести индивидуалния час в школата по БЕЛ. Заради олимпийският живот може би ще се наложи да се смени съботната група, но и няма проблем само да предупреждава, че ще ходи с късна група. Ако в това меле остане време и за школа по история, не знам на какъв дневен график ще трябва да се подложи.

# 479
Привет и от мен в темата! Включвам се с две седмокласнички в темата и трето мое участие в седмокласните трепети 😊!
Моля за мнение за практикума на Регалия по български език и литература. Най- вече ме интересува дали включените тестове съответстват на нивото на НВО, обхващат ли материала, изобщо дали си струват. Или да наблегнем на печатните помагала.

Общи условия

Активация на акаунт