СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 739
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia, Bulgaria
И при нас ваканцията няма да е ваканция. В четвъртък - курс по български, в петък - пробно НВО математика, а след него е и на урок  по математика. В събота - курс по рисуване и след него пробно НВО по български.

# 496
  • София
Елена завършва с доста петици, като най-неприятното е петицита и по БЕЛ и по МАТ. Опита ми показва, че ако се стараят втори срок учителите удрят едно рамо и пишат ако може по-високата оценка, но да видим. Старае се, на класното дори има шест, 5,50 , но преди това има тройка на текстовите задачи. По БЕл също е над пет, но не достатъчно за шест.
Днес трябва да имат дори контролно по мат, а повечето вече са запразнили. Но и преди Коледната ваканция пак имаха последният учебен ден контролно.
Не знам колко домашно ще имат, но не ме интересува. Утре заминаваме на Пампорово, за съжаление само за две нощувки, защото на 4-ти трябва да сме тук заради състезание по лека атлетика на Ели.
На ПИ е на 8-ми и на 12-ти в Междучасие. В нейната школа също има ПИ, но са по-скъпи и си се плащат и от курсистите, тоест не са включени в пакета както в Междучасие. Мисля да редувам школите, досега два пъти в Междучасие съм я записвала, селд това може би ще пробвам Регалия и в нейната школа евентуално към края. Предвид че няма да успеем по никакъв начин да изрешим сборниците, които имаме вкъщи май ще се откажа от закупуването на практикумите на Регалия. Първо да вземат целият материал, пък тогава ще го мисля.
Ели се оплаква, че в школата по БЕЛ вървят поне 4 -5 урока след материала в училище и по този начин школата не и помага в подготовката за училище. Споделих и че е по-важно да се подготви като цяло за изпита, но с тази петица в училище разбирам и нейната гледна точка. Не ми се занимава обаче да сменям по това време школа, а и си признавам, че ми е много удобно както си ходи сама и не е нужно да я карам и взимам.
Евентуално може да проверя за онлайн школа по БЕЛ.

# 497
  • Някъде там...
В нашата школа по БЕЛ пък са на съвсем различен принцип. Първо минаха целия БЕЛ, тоест вече са взели материал, който не е взет в училище. Сега минават литературата и съответно са назад спрямо училище. Моите твърдят, че се допълват двете, независимо къде са по-напред.
Оформиха ги за срока по всичко. Един брой с пълно 6 и един брой с 4 петици, най-неприятното е че по БЕЛ и МАТ е с 5. Освен по БЕЛ, по всичко друго е с 5,33, да се надяваме, че втория срок ще й помогне това.
Айла, в Регалия май само онлайн има места.
В Междучасие вадят ли някаква статистика за общо представяне или само ти казват точките на твоето дете?

# 498
В Междучасие вадят ли някаква статистика за общо представяне или само ти казват точките на твоето дете?
Водят статистика, така че можеш да придобиеш представа къде сте спрямо другите.
Сега погледнах какво точно изпращат като статистика - среден резултат, най - нисък, най-висок резултат и брой на явилите се деца.
Преди години даваха и статистика как се е справило детето като процентно съотношение спрямо другите.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 12:47 от Kokiche 11

# 499
Лично за мен седми клас е най-важен. След 12ти можеш да кандидастваш, може и след 2 години, може да си смениш специалността, но само веднъж се влиза в гимназия. Още повече, че гимназията определя средата и как ще се развие човек занапред. Поне това е моето мнение и моите наблюдения. Моята гимназия ми даде много - светоглед, обща култура, неща, които са ми полезни и до днес.

# 500
  • Sofia
И при нас курсът върви различно от училище и на мен много не ми харесва. По литература започнаха с произведенията от 5 клас, минаха 6 и сега са на "Немили-недраги" , а  в училище са приключиха "Една българка". По български език започнаха от много далече, сега са на съюз и предлог , тоест - от 6 клас материал. По математика темпото е по-бързо, минаха всичко от 6 клас и през декември вече бяха по-напред от това, което е в училище, но там набързо се преподава новото. Синът ми нищо не беше разбрал и си дойде с решението да го отпишем от курса, защото не се справя с нещата, които не са учили в училище по-рано. После обаче се темпът се забави и досега си вървяха почти успоредно. Последният път на курса обаче отново са започнали задачи, които не са ги взели в училище. Как ще я кара нататък , не знам. Но определено новият материал на курса не се преподава подробно и трябва да се наваксва вкъщи с Уча се, например, а после и да се учи в училище....

# 501
Смисълът след 10 клас е за тези, които не желаят да учат повече(заради определени етноси го направиха), за да вземат диплома за средно образование.
Иначе
за мен това НВО е абсолютен фарс, предвид на допълнителната подготовка на болшинството деца.Тоест не отразяват реалната обстановка на нивото в клас.
За моя син е важна годината, защото искам да смени училището единствено заради средата.Ако не бе заради това нямаше да го местя, учи в близост до дома ни.
Иначе ние отиваме два дни на планина, той има пробна матура по МАТ в петък, не в доволен.Като го записах не прецених, че е ваканция.
Не си дава  зор моят син и съм спряла да се ядосвам.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 14:18 от ДХ3

# 502
  • София
След 10-ти клас си взимаш дипломата /свидетелство за завършен първи гимназиален етап/ и без да се явяваш на НВО.

# 503
Не знаех, благодаря.Значи е само контролно НВО в такъв случай.

# 504
  • София
Не знаех, благодаря.Значи е само контролно НВО в такъв случай.
Нещо такова, но пак не е задължително и не е ясно какво изобщо отразява. Иначе се записва като резултат в точки на отделен ред в дипломата за първи гимназиален етап, която получават 10класниците.
За пробния в петък, ако евентуално е в Междучасие, може да пробвате да смените датите. Имат и други по-натам, а са доста отзивчиви като звъннете по телефон. Поне на предишната сесия през ноември, нямах проблем със смяна. И онлайн вариант ми предложиха, ако искаме.

# 505
Ще почиваме и ние през ваканцията,малко да се откъсне от всичко девойката,а и аз.Навъртя по всичко шестици тя,малко им додадоха по разказвателните предмети според мен.Вчера ме попита за изравняване на уравнения по химия и като седнах с нея се видя,че доста неща не са и ясни,а на всички контролни и изпитвания има шестици иначе...
 В школата и в училище вървят почти успоредно,уж успява да се справя,не следя много какво учат,рядко ме пита за някоя задача по математика.Миналата седмица си припомнях за ъглополовящи Stuck Out Tongue. Много е енергоспестяваща,домашните и от училище, и от школата си ги пише без да подканям,но самоинициатива да седне нещо от купените помагала, тц.Напрягам се от време на време и мърморя,решава 2 дни примерно и после пак яко по допирателната.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 20:30 от silvery

# 506
Ама и от допълнителни помагала ли решават децата ви? Синът ми едва смогва от всякакви ИУЧ-и, ФУЧ-ове, нормална математика - по всичко има сборници и решава като папагал едни и същи задачи с различни цифри Simple Smile. И дума не може да става за нещо допълнително... Същата работа е и по БЕЛ - едвам направи някой тест и хоп - преразказче, тъкмо предаде преразказа - хайде 3 теста... Домашните за ваканцията са учудващо малко или просто той вече свикна на други количества Simple Smile. Минава първа смяна и очаквам поне 2 седмици адаптация с ранното ставане...

# 507
Програмата е някакъв разкош. Мисля, че ще се наложи да пропусне ученето по няколко предмета и да се концентрира върху важните за нея.
За ангажиментите през ваканцията ми е като с играчките едно време. Откъде се взеха всички тези  играчки навсякъде. А, вярно, че аз ги купих. Та така и с курса. Аз съм го записала. В събота има и кръг на олимпиада.

# 508
Купила съм два сборника.Един по БЕЛ и един по Математика. Сега през ваканцията решаваме усилено и от двата. Като се върнат на училище ще остане в събота по БЕЛ, а в неделя по Математика. Така сме решили.

# 509
При нас има късмет Ели,че са винаги първа смяна,хареса си и програмата за втория срок,нямало крайно гаден ден каза.Така се случи в години,че винаги е била първа смяна ,идея няма какво е това втора смяна.

Общи условия

Активация на акаунт