Yalı Çapkını ❤️Рибарче❤️Афра Сарачоулу ❤️ Мерт Рамазан Демир❤️Преди и След❤️ Тема 2

• 61 733
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Серията ми хареса много!Така разтърсиха света на Ферит, направо из основи.Толкоеа много ревнува Сейран , и така неможе да овладее чувствата си , че се плаши и ди го изкарва на нея.Според мен след всичко това много ще преосмисли поведението си и това какво изпитва.
Много ми е интересен сериалът , чудя се след летището какво ще правят? Къде ще отидат?
Квзъм нали си взе Сейран , тя как отиде на летището?

# 196

Феритчо....самонадеян ,млад хлапак ,който мисли ,че света се върти около него...сам се вкара в капана...и сега ще бере плодовете на своето безотговорно поведение...НО...мисля ,че от  момента ,в който изслуша тирадата на Пело... осъзна какво е причинил не само на нея ,а по късно и на всички останали...същевременно наранен и унизен....и в краката на прислугата ,момчето ще порастне....надявам се...толкова е влюбен и толкова много ревнува Сейран,че чак не знае какво върши...и всички са му виновни...
А оня дърт козел ,дето на младини кой знае какви ги е вършил ,ще говори за чест и достойнство...да ,донякъде е прав ....Феро прекали ,но и дъртия прекрачи границата...
Другия малоумник и той не му отстъпва ...да видим какво ще поиска,не че го е еня за честта на дъщеря му...
Третия ,дето се смята за много умен сигурно си мисли ,че Кязъм ще му даде Сейран....ха ха ха ...глупак...
Суна литна в небесата на новия си гардероб,докато Абито страда...жалко,стана ми мъчно за него.
Сейран ,постъпи правилно като каза истината,но и доста стоически преди това прие обвиненията на Ферит...да видим по нататък...
Първата гелинка май е объркала бреговете....Open MouthJoy

# 197
Привет!

Много силна серия - поне за мен. Наистина светът на Ферит се преобърна с главата надолу. Къде по негова вина, къде на Пело и всички останали. У мен се породи много странно недоволство към нашия главен герой. Имам чувството, че видяхме "тъмната" страна на Ферит. Отличителен за мен бе краткият момент, когато Сейран му каза:Ти наистина трябва да се лекуваш. За секунди погледът му почерня и физиономията му се промени. Мен малко тръпки ме побиха. Joy Сякаш стрела го прободе, защото може би и той усеща, че има нещо вярно в думите й. Че е влюбен - влюбен е. Прекалено много страх има у него. Някой беше написал, че най вече го е страх Сейран да не го обикне и затова и реакциите му са такива. Съгласна Hands Clap Имаше и моменти, които си бяха абсолютни red flags Sign Triangular Flag On Post И ги видяхме при караницата им с Пелин. Ами, той си е токсичен тип. Мантрата му "Аз мога да ходя навсякъде, а ти никъде или поне не и без мое знание" може и да е натикала Пелин в ъгъла, както тя се изрази, но със Сейран не се получава. А и според мен, ако тя не му е позволила да се държи така, то това нямаше да се случи. Той не напразно й каза: Да си излизала, да си имала други връзки. А сега тя се жалва, че той не я има за човек и за 5 стотинки. В случая тя сама се е поставила в това положение. Сейран не му позволява да прави подобни ходове и стъпки, и това вероятно колкото му е интересно, толкова и го влудява. Все пак винаги е ставало по неговата. И докато преди беше смешно и наивно, след този епизод не е. Самовлюбен човек, донякъде обсебващ, недорасъл за живота и важните решения. Дотук не печели симпатии и плюсове. Защитен механизъм му е да обвинява всички, освен него. Сейран му каза, че е комплексиран - ами, не е сгрешила. Не знам, много рязко ми се промени представата за този герой, който така яростно защитавах. Joy Но той пое отговорност за действията си, чак когато "ножът опря до кокала". А, и върхът на всичко е, че той си хвана куфарите и замина. Че и Пело го закара на летището. Аз съм в потрес просто. Толкова е показателно колко недорасъл е Ферит. При все, че има съпруга - формално или не, семейство, приятели. И той просто избяга. Сякаш нищо не е било. И Сейран отиде да го гони по летищата. Че заслужава ли си .. поне на този етап и заради този човек? Понякога сериал, ама какви емоции и размисли предизвиква у хората .. Юсуф е долен и ако чака бившата му възлюбена да се върне при него, ще остарее в тоя конак. Шамарът на дядо колкото не ми допадна, толкова и внук му си го заслужи. Единият седнал да говори за чест и морал, а не се знае какви ги е вършил на младини, и как му са шарели очичките и ръчичките, другият е очевидно негово копие, само дето е с любовта на живота си, ама още не го е разбрал. И застанали на масата всяка сутрин да играят "перфектната фамилия". Халис какво се жалва в другия епизод, къде бил внук му, като и той има пръст в това Ферит да хване самолета. То така всеки може - унижи го, шамароса го, после държи сметка на всички и недоволства. И като се върне младши Корхан, все едно нищо няма да се е случило, ще целуне ръка и ще продължим по старому ..
Ферит има нужда точно от такива ситуации, които да му покажат какъв е истинския живот, и че ще трябва да порасне, да поеме отговорност за действията си, колкото и да не иска. Дори и да се влюби - стига да намери правилния човек, всичко се променя.
Суна и Аби са ми все още невинни душички. Тя е хитра, знае какво иска. Наясно е, че Аби не е от нейната класа и затова хем се държи на разстояние, хем не. Надявам се, че ще удържи пред Фуат и няма да забърква каши там, но като гледам натам отиват нещата. Той пък е толкова мазен и двуличен. С лека ръка ще махне жена си от живота, за да скочи в краката на Суна. Всъщност той е комплексара в това семейство. Тя по женски го надуши и ще си държи до себе си, доколкото може. Аби-то, ако може да не го карат да страда - не заслужава.

Чакам следващата серия с нетърпение. Hug Sunglasses Nature Boom

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 00:47 от ani_zh

# 198
Кязъм каза, че няма да разреши Сейран да бъде на втора линия. Съмнявам се за Суна да разреши. Т.е. Фуат да се разведе, а Суна да бъде законна.

# 199
За сега само Сейран е ЧОВЕК ,но е недостатъчна за "морала" на всички в  двата конака .По законите на природата и тя има ЛИМИТ !!!!

Добро  утро !!!!

# 200
Добро утро, момичета
Две сцени ме впечатлиха в последната серия.
Първата е: Ифакат - Суна в стаята на Суна. Нареждането на Ифакат Суна да се преоблече пред очите й направо ме втрещи. Не, не става дума за някакви хомосексуални наклонности. Става дума за стремеж към тотална власт, според мен - власт и над душата, и над тялото. Съветите й да пази разстояние от всички (вкл. от сестра си), разголеното тяло и избора на гардероба й показват намерение за собственост и контрол върху Суна. Даже си мисля, че връзката й с Орхан е подчинена на това желание за власт в дома на Халис ага. Това е нейният начин за оцеляване в конак на йерархично управление, където й е дадена ролята на връзка между баш агата и другите - притежавайки и манипулирайки всички.
Втората е: Ферит - Пело. Думите на Пело, че е станала негова, едва когато Ферит се е убедил, че няма и е нямало друг, освен него, насочват към средата в "семейството" и най-вече към Ифакат. Според мен Ферит знае за връзката на баща си с Афукат и не от сега. Той е расъл в тази среда на лицемерие, затворено в стените на конака и наденало маската на честта за пред другите навън. Същевременно познава и живота в Америка, където животът зависи най-вече от собствената личност и откритост в отношенията. Този сблъсък е причината според мен за противоречивото му поведение и агресивни изблици - желание за истински отношения и живот в театър на маските. От тук и комплексът: "Мадона/Уличница" към жената - комплексът на типичния женкар, който вижда жената в двете крайности - като девица тип Мадона (желанието Сейран да стане майка) или уличница (невярната, към която изпитва подозрения и гняв). Не е само и преди всичко комплексът за малоценност, както му изкрещя Сейран. Въобще, средата в конака предразполага към цял букет от комплекси.
Накрая, интересно ми е как ще обяснят признанието на Сейран, защото на пръв поглед Ферит и останалите го възприеха като предателство, мотивирано от думите на Халис ага, че ще й помогне да учи и ще бъде стопанката на конака. А не това е истинската причина, Сейран още в началото съветваше Ферит да каже истината на дядо си.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 16:57 от Katya_I

# 201
Когато дойде заповедта "свише" да женят Чапкън-уФ  ,той се жалваше на Гюлгюн и искаше да го изпратят отново в Америка тя каза : -Там е мечтата ,тука  е реалността !

И му изреди всички спънки ,включая и кредитните карти , а без парите на Корханови ....КЪДЕ ?!?!?!

Отделно ,че е невъзможно да минат през главата на Халис бей.....

# 202
Аз искам да защитя Ферит!Разбира се,съгласна съм с всичко написано от Вас дотук,но усещам още нещо в ситуацията,в която е поставен Ферит!
Как бихте реагирали Вие,ако любимият/любимата/ ,независимо бивши,или сегашни се навъртат в къщата Ви!И не само,а наистина твърдят,че с Вашата/Вашия любим/а са имали отношения?Научавайки ,че наистина Сейран не е искала да се омъжи за него и е преживяла всичко това,което баща и му каза,отказът и да бъде с него,различното    държание  пред роднините му и пред него,лъжите и,/които са наложителни за оцеляването и,но за което той не знае/-всичко това го прави наистина зависим от емоции и чувство за самозащита!Защото и той беше насилствено оженен!
Все пак той е имал по-свободен живот,особено в Америка!
Това,че Сейран му хареса на пръв поглед оправдава ли факта,че трябва веднага да се приспособи,да се кротне,да зареже приятелката си,да се съгласява с всичко,което искат от него и да изпълнява всичко,което тя каже?
Както Сейран обвинява него за несбъднатите си мечти,така и Ферит има право да обвинява Сейран за бъркотията в неговия си живот след женитбата им!
Аз не мога да осъдя Ферит в последната ситуация!Той наистина отказа на момичето и нямаше никаква вина за скандала!
Истината беше,че поиска да излезе от дома си и да се напие,за да не звучи в главата му отговорът на Юсуф!
Никой от семейството не знае какво преживява той!Никой не е наясно как и дали се разбират със Сейран!Връчиха му една жена и хайде,хоп,трябва да си примерният син!Става ли така?
Как си мисли Сейран,че ще продължава животът им в тази къща,без да изпълняват съпружеските си задължения?Той има любовница-да!Но това момиче е с него три години,обича го,разбира го и е негов приятел!А Сейран каква е за Ферит?Съпруга,или съквартирантка?Защото и една съквартирантка ще свърши същата работа като нея-ще съчувства,ще се безпокои за него!Но,това достатъчно ли е?
И още нещо!Ферит можеше и искаше да каже истината на дядо си!Но не го направи,за да защити Ифакат,баща си и майка си!В този случай той се пожертва за тях!
Наистина,има нещо в това момче,което ми е  симпатично и това е неговата любов към цялото му семейство!Готов е да се жертва за всички!Показа го нееднократно вече!Мисля,че и Сейран го разбра и започна лека-полека да се обръща към него!

# 203
Усмивчеце ,за това което пишеш на Чапкън-уФ му трябва Суна , а не Сейран .
Дали атмосферата ,по-точно реалността в Антеп конак е по-различна  от тази в Корхан конак ,с тази разлика че по-среди нощи не обикалят по спалните на родата .
Сейран понася всичко в конака на Кязъм  , но е различна ...такава си остава и в Корханови .Ще кажете ,че и тя лъже ,ами Чапкън-уФ не ѝ  оставя друга възможност.

Пелин го обича и търпи , ама след затяжката след сватбата май си показа зъбите ...дали ще търпи той да показва , а вече ги показва чувствата  към Сейран . Още като си купи "Антеп фъстък" и го бълнува е ясно ...само той още не разбира какво се случва с него .Но и си плаща за това .

Ако е очаквал ,че Сейран още първата нощ ще му се метне на врата ...жалко ,има още да" расте ".
Ако мен ме принизят до това да ме пита пред първата ми "тръпка" дали съм морална ....ей БОГУ, конака ще срина върху главата му.
Чапкън-уФ що си мисли ,че всички са като него и Пело и ...че всички за запазени само за него .
Трябва му терапия и то ЯКА !!!!
 Да добавя за навъртанаето .....Да Юсуф е под носа му  , а Пело е не само в хотела в Антеп , а и в спалнята им и то ,когато си  поиска .....

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 10:04 от sofia26

# 204
  • Дубай
Усмивчице,не съм много съгласна с теб!Ферит беше първи ,който вкара Пелин в къщата,а и не само,както Софи е подчертала.
Няма как Сейран да изпълнява съпружеските си задължения при положение,че той не я уважава.Сейран е горда и никога ама никога ,не би се унижила така докато Суна ,възможно е да се примири.
Сейран чувства няма да покаже докато Ферит, не започне да и засвидетелства признателност и уважение ,не с думи,а  с постъпки.

Добър да е денят ви, момичета 😍
Да не забравя да благодаря на Еви и Рени , за преводите си.

# 205
Добро утро! Момичета, страхотни анализи сте направи на последния епизод !!! Съгласно съм с всяка ваша дума! Много противоречив образ на Ферит, страхотна актьорска игра на Мерт!
Аз съм на средата на епизода, но ми се прокрадва една кощунска мисъл - дали няма Кязъм да е героят, който ще се промени към добро!? Или той е много хитър, или аз съм наивна и търся някакви наченки на доброта в лошите хора 😊

# 206
Харесва ми дискусията, която предизвиква този сериал и различните гледни точки. Sunglasses

Не е ли малко късно Ферит да се жалва и сърди на Сейран и въобще на всички, и всичко случващо се? Реално той я поиска вместо Суна вечерта при гостуването. Реши, че това е поредната детска игра, в която ще забърка цялото семейство и всички дружно ще пеят в хора. Сега не му отърват много неща. А, като му сложиха халката на пръста, много ухилен беше. Като не е искал проблеми, да се бе съгласил за Суна. Тя щеше да си седи мирно, да си реве в ъгълчето, че мъжо й не я поглежда и всичко щеше да бъде по старому. Той щеше да си ходи с Пелин, да си излиза по нощите и да се среща с още стотици момичета. Но не - Сейран го отряза при първата им среща, скимна му да я подразни с баклавата, и накрая вечерта видя възможност и се възползва. Само че тази негова детинска постъпка доведе със себе си бури. Абсолютно противоречив образ. Thinking

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 11:30 от ani_zh

# 207
  • София
Пелин не го обича, тя е обсебена от мисълта да е с Ферит Корхан, а не с мъжа Ферит.

Искам да продължат линията с работата на Ферит при майстора. Представях си, че Ферит ще оглави семейния бизнес след време и ще работи рамо до рамо със Сейран, която ще създава моделите на бижутата.

# 208
  • София
Привет!
Прегледах първи и втори епизод, за да си припомня защо Сейран отказаваше на баща си и защо поиска да избяга с Юсуф - нали това й натяква непрекъснато Ферит.
Аз виждам точно две причини - 1. Сейран много добре знае какво очаква сестра й в Антеп - тя ще "влезе" у устата на хората като отхвърлена, като "второ" качество...2. Сейран иска да учи и не вижда друг начин да се спаси от къщата на баща си, освен да избяга, а да избяга може само с Юсуф(поне така си мисли...).
Ферит не иска и не може да разбере това, а е вярно, че и Сейран не му обясни спокойно това...

# 209
Както и да му го обясни Сейран той нямя да га приеме ......гризе го унижението ,че  е принудена с насилие да се омъжи за него , а не че я е впечатлил и "тя е литнала в небесата " ...видете ли Ферит Корхан ме  иска /макар и от прищявка /,както щеше да е с всяка друга .

Общи условия

Активация на акаунт