Раждане в УМБАЛ „Св. Георги“ (ВМИ) - Пловдив - 4

• 25 864
  • 362
  •   1
Отговори
# 285
Моя приятелка роди там секцио преди 2 месеца. Не беше в нито една от вип стаите и каза, че срещу заплащане от 50лв примерно ако мъжът ти иска да влезе да те види, ще го пуснат. При всяко посещение се заплаща 50лв и пускали, който иска да влезе.
Странно, няма такова нещо. АГ като цяло ако може да се движиш излизаш, за посещения не се плаща. В самото родилно може и да е по-различно, но чак 50 лева на посещение.

# 286
  • Пловдив
То посещение по 50лв. е повече от ВИП стая за периода 🤣
На кого е заплащано с тия пари? Според мен чисто и просто те е излъгала. За Вип стаи и т.н. преди изписване ти дават бланка за дарение. За пет дена ще се сменят сума ти хора персонал, който е ангажиран през по-голямата част на денонощието, да не си мислите, че стои някой на вратата с кочан билети и вика ти влез...ако не е във Вип стая има и други родилки при нея, как ли пък не примерно аз ще съм ок, чужд мъж да влиза, докато кърмя/се цедя или просто съм разголена и няма да направя панаир.

# 287
И за мен това е измислица, аз от уважение към останалите родилки в стаята ми, не позволих на мъжа ми да влезе в стаята, а можеше да измисля как да влезе. Една се цеди с помпата, другата се учи как да кърми, и трите бяхме цъфнали, та вързали, на мен не би ми било приятно непознат мъж да влиза в стаята ни. За 1 седмица издържах и си излизах в коридора, даже веднъж попитах неонатоложката и ми позволи и бебето да го изкарам за кратко да го види таткото.

# 288
Здравейте,
Миналата седмица ни изписаха с бебчо от Св. Георги. Относно избор на екип, Вип стаи и Вип преродилна споделям как се случиха при мен нещата и се надявам да бъде от полза на тези, които тепърва ще раждат.
Аз много исках да родя нормално и предварително проучвах доктори,  които биха се "ангажирали" и в същото време са опитни хирурзи в случай,че се наложи операция. Истината е, че доста доктори израждат само секцио.Счпред моите наблюдения си е  късмет някой  доктор да ти каже, че ще бъде на разположение във всеки един момент, когато започне чакането водите да ти изтекат и би дошъл веднага в болницата да те изражда естествено. При нормално раждане обикновено те поема дежурния екип и евентуално избрания доктор идва по късно. Има вип преродилна, аз ги видях и двете стаи, едната е с мека мебел, другата по обикновена, струват 200 лв. и разликата е, че си сама (без други родилки охкащи около теб и чакащи разкритие) и един придружител може да е с теб до раждането. После те местят на магарето в съседната стая и като родиш показват бебо на придружителя след това  бебо отива в неонатология , тебе те настаняват в интензивно, заедно с други родилки , а придружителя чао. Иначе при планувано секцио изборът на екип включва и доктора и там нещата са предварително уговорени. Според мен да избираш екип или доктор ако ще раждаш нормално, не дава много гранции. При мене се случи така, че до нормално раждане не се стигна за съжаление, тъй като в 39та седмица бебо беше още седалищно краково,а това е доста рисково за нормално раждане. И така вариантите ми бяха да чакам родово разрешение и по спешност да ме оперират, на който случа в момента, в който ида в болницата или да се свържа с някой доктор, с който да се планира секциото съответно плащайки за избор. Тука вече докторът, който си избереш ще ти обясни ако имаш въпрос  каква е разликата между избор на доктор и на екип и как се плаща.  Мисля че при различните доктори е различен подхода. Относно  стаите, в които си настанена след раждането, Има обикновена стая, която е споделена с други родилки на случаен принцип. Има вип стая, която струва 50лв на вечер и е една от обикновените стаи , но си сама в стая, по регламент в нито една не се допускат външни лица, но ако си в самостоятелна стая може да се договориш с доктора ти примерно и ще пуснат таткото от време на време. Аз видях поне 2-3ма татковци да излизат от такива самостоятелни стаи.Има и трети вид стая, която те наричат Супер ВИП. Те са също самостоятелни, чисто нови като хотелски стаи ( във фейсбук страницата на аг-то  можеш да видиш видео пост как изглеждат. ) Наистина условията са супер няма такива в нито една частна болница в Пловдив в момента. Цената е 150лв на вечер. И там може да идва придружител по всяко време и да стои, колкото си иска. Освен това след раждане те настаняват направо в стаята и ти идват на крака да те проследяват.
Успешно раждане на всички, бързо възстановяване и бебешки радости 😀

# 289
Само да добавя, че “проследяването с идването на крака” е за всяка една стая с родилки, защото от думите на г-жата се разбира, че е за ВИП стаите. Всяка сутрин се минава визитация и на ден непрекъснато през стаята минават- педиатри, общо практикуващи лекари, гинеколози, главната сестра, главната акушерка.

# 290
Здравейте,
Някой има ли отзиви за водното раждане в Св. Георги?

# 291
Здравейте,

Като се плати за избор на екип плаща ли се нещо допълнително или от там нататък всичко се покрива от касата?

# 292
  • Пловдив
Другото е вип стаята, ако я искате.Иначе не се плаща нищо.

# 293
Здравейте момичета и аз съм се насочила кън УМБАЛ и сега си търся АГ, работещ там. Има ли следили се и раждали при д-р Ямаков? Искам да попитам как стои въпроса с болничните, някъде прочетох, че не издава такива освен задължителните 45 дни преди термин.

# 294
Здравейте, преди една година родих във ВМИ Пловдив. Раждането беше спешно секцио събота срещу неделя в 4 сутринта. Останах много доволна от всичко, и отношението , и екипа, който ми се падна, и грижата след това от акушерки, сестри и неонатолози, както и условията в самата АГ клиника. Раждането струваше 0 лв, заплатих символична сума за самостоятелна стая. В деня на изписването не ми се тръгваше:) Възстанових се много бързо, белегът почти не личи. Пожелавам леко раждане на всички!

# 295
Здравейте, преди една година родих във ВМИ Пловдив. Раждането беше спешно секцио събота срещу неделя в 4 сутринта. Останах много доволна от всичко, и отношението , и екипа, който ми се падна, и грижата след това от акушерки, сестри и неонатолози, както и условията в самата АГ клиника. Раждането струваше 0 лв, заплатих символична сума за самостоятелна стая. В деня на изписването не ми се тръгваше:) Възстанових се много бързо, белегът почти не личи. Пожелавам леко раждане на всички!
Кой ви оперира ?Имахте ли гадене след тов ?

# 296
Доктор Мерджанова. Анестезиологът беше уникален човек, за съжаление не знам името му. Нямах гадене, нито други оплаквания.

# 297
Здравейте, момичета!🌸 От колко до колко часа правят планови секциа и има ли право жената да си избере часа или поне реда кога да влезе?. Колко време продължава едно неусложнено секцио? 🍀💕

# 298
Доктор Мерджанова. Анестезиологът беше уникален човек, за съжаление не знам името му. Нямах гадене, нито други оплаквания.
Супер ,аз уж съм за естествено ,но все пак всичко се случва и съм подготвена психически уж и за секцио та исках да попитам благодаря за отговора аз съм решила да помоля анестезиолога да ме наблъска с успокоителни да не ми се гади че от притеснение мн ми става тегаво 🤣

# 299
  • гр.Пловдив
Здравейте, момичета!🌸 От колко до колко часа правят планови секциа и има ли право жената да си избере часа или поне реда кога да влезе?. Колко време продължава едно неусложнено секцио? 🍀💕

Няма такива екстри,предимство имат  спешните,мен ме вкараха последна в 13.30 ч ,а започнаха от 08.30

Общи условия

Активация на акаунт