Раждане в УМБАЛ „Св. Георги“ (ВМИ) - Пловдив - 4

• 28 446
  • 366
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, моето раждане започна през ноща към 12. Порязов не си вдигаше телефона и изпаднах в паника дали въобще ще дойде. В крайна сметка дойде след час закъснение ( не беше фатално и той е човек, все пак) Сложи ми система окситоцин и попита целия персонал искат ли кафе, и замина нанякъде. През целия процес той не разговаряше с мен, идваше проверяваше нещо и изчезваше. Нито ми даваше насоки кога да напъвам, какво да правя когато дойде контракция, просто лежах сама. Персонала беше изключително отегчен, няколко пъти ми направиха забележка да не викам, може би защото ги събудих през ноща. Стана вече 7ч. Сутринта още не бях родила и той дойде да ми направи тест за алергия от упойките за секцио! Заяви, че не слизало бебето и ще правим секцио.. благодаря на Бог,  че дойде новата смяна акушерки, та една от тях се зае с мен и му каза “какво секцио, тя почти е родила” заведе ме на магарето и с няколко напъна родих в 7 и 20. Абсолютен безхаберник е този човек, после когато трябваше да му се плаща беше отново загрижен с голяма усмивка, както всеки път с изключение на раждането. Там беше неоткриваем. А и пропуснах, че не ми направи дори той шевовете след раждането, отиде някъде отново и изпрати друг лекар- стажант. Имам приятелка, която роди също нормално при него, тя е очарована, дори и е правил масаж и е бил изключително загрижен. Аз тази му страна не я видях.
Започвам да се замислям върху решението си да раждам в Св. Георги (ВМИ).
Като гледам отношението, то с нищо не се различава от това в Карловската болница, например. За апаратура и оборудване на 1000 % двете са несравними, но като отношение...
Направо е абсурдно!
Да бия над 60 км. път с контракции и т.н., за да попадна пак в 10-та глуха ли???
П.С. Има ли раждали при Яна Мерджанова или Мария Василева. Ще ми бъде безценно да споделите.
Първо на първо какво беше отношението им? До колко професионално и човешко е било поведението им?
Идват ли при уговорка за раждане? Биха ли дошли при евентуално нощно раждане? Как се уговаряте? Как и по колко им плащате?

# 136
Борис Стоилов се връща в екипа на болницата.
Да, от 1.10
Аз се следя при него и от Смолян живот и здраве ще идвам да раждам в Пловдив, заради него.
    Аз съм от Кърджали и ще раждам при него секцио ,Първото ми раждане бях пак при него

# 137
  • гр.Пловдив
Каква е цената за секцио с негово участие?
Питам дали има промяна при избор на екип с или без него

# 138
Ако ме питате за д-р Стоилов не знам каква е цената...Първото раждане при него ми беше Секцио и в Селена .И сега се преместил в тази Свети Георги ,и само заради него ще раждам там .Определихме дата на раждане вече.

# 139
  • Смолян
Ако ме питате за д-р Стоилов не знам каква е цената...Първото раждане при него ми беше Секцио и в Селена .И сега се преместил в тази Свети Георги ,и само заради него ще раждам там .Определихме дата на раждане вече.
Моля ви, ако ви се иска след раждането да разкажете, защото аз още се колебая! Благодаря!
Леко раждане ви желая!

# 140
Моля ви, ако ви се иска след раждането да разкажете, защото аз още се колебая! Благодаря!
Леко раждане ви желая!
   Какво по точно да разкажа ?! За Доктора ,доволна съм от него .Препоръча ми го моя кардиолог от София д-р Маринов (кардиолог) и двамата ме следят и съм доволна от отношение ..Сега само не знам с тази болница как стоят нещата .Вие кога ще раждане?!

# 141
  • Смолян
Леко раждане ви желая!
   Какво по точно да разкажа ?! За Доктора ,доволна съм от него .Препоръча ми го моя кардиолог от София д-р Маринов (кардиолог) и двамата ме следят и съм доволна от отношение ..Сега само не знам с тази болница как стоят нещата .Вие кога ще раждане?!
Края на март. Ще се видим сега на 20.11 за втора ФМ

# 142
Здравейте момичета! Имате ли наблюдение относно д-р Мария Василева за проследяване на бременност? Какво ви е мнението за нея към днешна дата?

# 143
  • гр.Пловдив
Здравейте момичета! Имате ли наблюдение относно д-р Мария Василева за проследяване на бременност? Какво ви е мнението за нея към днешна дата?

Разкошен специалист и човек,тя лично ми прави амниоцентезата в Св.Георги,ако води бременности и раждания на частно се свържете и действайте-няма да сбъркате....Просто не мога да ви дам инфо за частната й практика ,иначе работи в АГ в Св.Георги като водещ специалист

# 144
  • Пловдив
Посетих я веднъж в болницата, ползвах я за второ мнение, след нещата, които Стоилов ми надрънка.
Прекрасно отношение получих, мила е и вдъхва успокоение. Много е фина - поне такова впечатление остави у мен. Бих ѝ се доверила за следене на бременност.

# 145
Здравейте ! Не знам за докторката,но от вчера съм настанена в Свети Георги и съм при д-р Стоилов ,за сега всичко е ок от отношение доста са мили и готини има си един двама по така ама навсякъде ги има ...Патологията е добре,чистичко оправено

# 146
Здравейте!
Месец Декември ми предстой секцио и съм се насочила към болница Свети Георги.
След около две седмици ще пътуваме с мъжът ми до там да запишем дата за секциото та въпросите ми са няколко.
1. Тъй като няма да избирам екип и съм здравно осигурена ще плащам ли?
2. Тъй като нямаме сключен брак с мъжът с който живея и не сме от Пловдив може ли с документ издаден от нотариус да припознае бебето без да е в болницата.

# 147
  • гр.Пловдив
Здравейте!
Месец Декември ми предстой секцио и съм се насочила към болница Свети Георги.
След около две седмици ще пътуваме с мъжът ми до там да запишем дата за секциото та въпросите ми са няколко.
1. Тъй като няма да избирам екип и съм здравно осигурена ще плащам ли?
2. Тъй като нямаме сключен брак с мъжът с който живея и не сме от Пловдив може ли с документ издаден от нотариус да припознае бебето без да е в болницата.

1.Няма да плащате
2.Не се изисква вече такъв документ от нотариус

# 148

Тази лекарка ми каза, че съм се напикала, когато отидох с изтекли води и 3 см разкритие. Прегледа ѝ беше неадекватен и без ехограф. Каза ми да дойда в приемно време на другия ден или да съм си изчакала секциото (след 10 дни). Родих след час в частна болница.

# 149
Аз съм на мнение, че единствено и само лекарите трябва да взимат решение дали да се прибягва до секцио.
Но порочната практика за по "желание" я създадоха частните болници, от там се прехвърли и към държавните. Никъде в цивилизацията не те питат как искаш да раждаш. Секциото е операция и се прилага, когато имаш медицинска причина, а не за да "пропуснеш болката".
Днес почти никой не прави естествено раждане при седалищно предлежание на плода, при първо раждане секцио малко се навиват на второ естествено.

Аз затова споменах, че е добре да си платиш предродилна зала за да си сам и да може да се отпуснеш максимално. При раждането най-важно е дишането и кога точно да напъваш максимално. Обикновено акушерката и лекарката ти казват кога кое действие да правиш. Две раждания имам, първото /в Окръжна болница/ го родих за 40 минути /без контракции и околоплодни води изкарах почти 24 часа/, шийката сигурно час ми шиха, карах се тогава с израждащата, която беше груба, арогантна и до ден днешен не желая нито да я виждам, нито да я чувам /тя е човекът, заради, когото реших, този път да раждам в хирургиите/. Раждайки чувството в мен беше на унижение, акушерката тогава беше слънцето в родилната зала, "оцелях" благодарение на нея.
Сега родих за 7 контракции и напъна, нямам мм шев. Чувствах всякакви емоции, но не и унижение, затова, че в този момент съм слаба, почти безпомощна и дарявам живот. На място, където тези хора точно затова взимат заплата.
Като пациент, не желая специално отношение, не желая да ставаме приятели, а просто да си свършат работата, за която са учили и която сами са избрали. Като не им се занимава, де си търсят друга работа, а не да ми дрънкат глупости от рода "лесно майка не се става", "няма как да усещаш иглата" и подобни. От тогава минаха 4 години, нямам спомен към момента от тогавашната "болка", но ехидната физиономия на въпросната и репликите, които подхвърляше по време на раждането ги помня, все едно вчера се е случило. Извинявам се за лиричното отклонение.

А как се води услугата? В сайта на болницата виждам само VIP родилна зала на цена от 200 лева.
Това ли трябва да бъде?

Общи условия

Активация на акаунт