Перилни препарати и омекотители - 71

• 57 151
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
А защо с препарат за вълна, горе са казали как се маха мазно петно?

# 346
Мили хора, я припомнете - колко време беше годен за употреба Первол за вълна?

# 347
Според вас този Пераил за бяло хубав ли е и
[]

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 15:59 от bebcheto

# 348
Всеки има мнение и трудно се съгласява с чуждото. Аз съм от ползващите прах за бяло. Гледам униформена бяла ризка на близко дете. Майката пере само с прах за цветно. Ризата не е "лекьосана". Да ама вече не е снежно бяла. Сякаш носена дни наред,а не е.
Подкрепям !
Обаче , всеки си преценя за себе си.
За това е форум ,за мнения и съвети ,а не за нападки . Кой каквото иска да ползва, даже само с вода да пере . . Виждам и не само малки деца с засякани дрехи . За мен праха за бяло е от изключително значение ,със него се изпира всичко , добър е и при махане на пренесен цвят от дреха
Онзи ден знаете ли какво ми се случи ,накапах си ангорската блуза с мазнина от готвено , обаче да бързам сложих върху нея на лекето препарат за вълна .
А ми не се изпра ,после я прах с течен ,да няма леке ,но цялата блуза има дъх на препарат и гранясала мазнина. Така че трябва мазнината никога да не се третира с препарат за вълна , защото няма съставки който да премахнат мазнини.
Ето къде бил ключа от палатката!
Цяла седмица се чудят защо праното ми яке мирише така странно и неприятно, а то защото съм го изпрала с препарат за вълна. Повече няма да повторя тази грешка.б

# 349
Всеки има мнение и трудно се съгласява с чуждото. Аз съм от ползващите прах за бяло. Гледам униформена бяла ризка на близко дете. Майката пере само с прах за цветно. Ризата не е "лекьосана". Да ама вече не е снежно бяла. Сякаш носена дни наред,а не е.
Подкрепям !
Обаче , всеки си преценя за себе си.
За това е форум ,за мнения и съвети ,а не за нападки . Кой каквото иска да ползва, даже само с вода да пере . . Виждам и не само малки деца с засякани дрехи . За мен праха за бяло е от изключително значение ,със него се изпира всичко , добър е и при махане на пренесен цвят от дреха
Онзи ден знаете ли какво ми се случи ,накапах си ангорската блуза с мазнина от готвено , обаче да бързам сложих върху нея на лекето препарат за вълна .
А ми не се изпра ,после я прах с течен ,да няма леке ,но цялата блуза има дъх на препарат и гранясала мазнина. Така че трябва мазнината никога да не се третира с препарат за вълна , защото няма съставки който да премахнат мазнини.
Ето къде бил ключа от палатката!
Цяла седмица се чудят защо праното ми яке мирише така странно и неприятно, а то защото съм го изпрала с препарат за вълна. Повече няма да повторя тази грешка.б
Е ,аз за същото говоря ,но става по невнимание,аз много бързах и не съм видяла . . А сега блузата ми мирише на гранясало олио ,отврат , защото бях я нацапала бая с олио от пържени чушки .
Ще кисна с топла вода и препарат течен но не за вълна ,дано не съсипя ангората.
За протокола засякано пране се оправя с прах за бяло на 40 ,50 -60 хавлиени кърпи и чаршафи.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 18:30 от Please

# 350
ЗасечЕно.

# 351
Аз го знам( така е жаргонно при нас) засякано или засечено ,така ,че за мен не е грешка ,а за вас незнам

# 352
Аз го знам( така е жаргонно при нас) засякано или засечено ,така ,че за мен не е грешка ,а за вас незнам
..и аз НЕ знам Simple Smile

# 353
А защо с препарат за вълна, горе са казали как се маха мазно петно?

Защото, ако вълнена дреха се третира дори и локално с препарат съдържащ протеаза, може да се повреди на мястото на третирането. Петна от вълна се премахват трудно защото тя трябва да се пере на не повече от 30 С и с доста щадящи препарати. Писал съм го и преди и ще го повторя, за мен вълната за домашно поддържане е нечистоплътна материя.

# 354
Така е, да с вълнените.
Аз обаче пак бих предпочела да рискувам и да ги изчистя добре, отколкото да нося недобре изпрани и с дъх.
По тази причина разкарах и два вълнени юргана, голяма мъка ми бяха - напичах на слънце лятото, но друго нямаше какво да направя за да ги почистя и освежа. И от ноември ги замених с олекотени...Simple Smile

Абе важното е че ние с Васко се опрахме Joy

# 355
При мен лошата миризма явно не е от това, че изпрах якето с течност за вълна, а сушилнята. Преди два часа изпрах якето и след като го извадих от пералнята миришеше приятно, съссем леко на прах за пране. Обаче след като го изкарах от сушилнята миришеше на запарено, на миризливи чорапи. Якето е с пух и не знам как сполучливо да го изшуша без сушилня. Другите дрехи не миришат така когато се налага да ги пусна в сушилнята.
Оставих якето отвън с надеждата тази миризма да се махне.

Относно вълнените дрехи: използвам такива от мерино вълна, защото при изпотяване не миришат така както спортните дрехи, не запарват. Редовно съм в гората с велосипеда и изпотяването е неизбежно и прилично. До скоро не знаех, че има и препарат за вълнени дрехи и, че трябва да ги пера до 30 градуса. Моята пералня е с 20, 40, 60 и 95 градуса. Редовно ги пускам на 40 с обикновен прах за цветно пране на прогама 1 ч. и 40 мин. Нищо им няма,  нито са се отпуснали, нито са се свили.

# 356
При мен лошата миризма явно не е от това, че изпрах якето с течност за вълна, а сушилнята. Преди два часа изпрах якето и след като го извадих от пералнята миришеше приятно, съссем леко на прах за пране. Обаче след като го изкарах от сушилнята миришеше на запарено, на миризливи чорапи. Якето е с пух и не знам как сполучливо да го изшуша без сушилня.

Мирише на спарено, защото явно пухът не е изсъхнал максимално. Когато е мокър/влажен пухът мирише по този начин. Пусни го втори, ако трябва и трети цикъл на сушене.

Вълната може да се пере и на 40 С на съответната програма на пералнята. И за мен пране на по-ниска от 60 С температура не е добре изпрано, затова винаги пускам вълна на два последователни цикъла на пералнята. Някакво успокоение ми е.

Пак да си побутна въпроса - колко години е трайността на Первол за вълна?

# 357
Скрит текст:
При мен лошата миризма явно не е от това, че изпрах якето с течност за вълна, а сушилнята. Преди два часа изпрах якето и след като го извадих от пералнята миришеше приятно, съссем леко на прах за пране. Обаче след като го изкарах от сушилнята миришеше на запарено, на миризливи чорапи. Якето е с пух и не знам как сполучливо да го изшуша без сушилня.

Скрит текст:
Мирише на спарено, защото явно пухът не е изсъхнал максимално. Когато е мокър/влажен пухът мирише по този начин. Пусни го втори, ако трябва и трети цикъл на сушене.

Вълната може да се пере и на 40 С на съответната програма на пералнята. И за мен пране на по-ниска от 60 С температура не е добре изпрано, затова винаги пускам вълна на два последователни цикъла на пералнята. Някакво успокоение ми е.

Три години от датата на производство.

# 358
Три години от датата на производство.
Благодаря!
Значи го третираме към графа “течни” на Хенкел - това не бях сигурна.

# 359
Някой каза преди време, че гръцкия Клинекс съдържал мноооого избелители.
Да помоля да ми припомните колко % точно беше това многото;)

ПС...намерих в тема 66 - 15-30% са били 2021г.

Сега обаче са 5-15%. Thinking

Пратих ММ да купи, донесе, на преведеното етикетче няма да казвам каква глупост пишеше Joy- за бяло и цветно пране, а срещу 5-15% пишеше друго, не избелители Rolling Eyes

Та въпросът ми си остава - при вас колко са, и кога е купуван праха?
Не дава да кача фото, явно форумът не е оправен още, имаше проблем от оня ден....

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 18:09 от teta75

Общи условия

Активация на акаунт