Перилни препарати и омекотители - 71

• 57 156
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Аз, например, не купувам прах за бяло , защото нямам почти нищо изцяло бяло , освен фини ризи и блузи, които пера на ръка.
И знам да пера, си мисля. Гледайки доволно засечени  дрехи у близки и непознати деца и възрастни, нямам намерение да променям нищо в начина, по който го правя.
Добавки също не ползвам, освен онзи магичен препарат за петна.

# 331
Петна от мазно третирам с паста за зъби...

С паста за зъби си мийте зъбите, тя е предназначена само за тази цел. Не си я мажете по дрехите. От това няма никакъв смисъл, хабите и двете.

# 332
Бял пуловер на най-висока температура и най-дълга програма?
Това после и за парцал няма да стане🤔

# 333
Бял пуловер на най-висока температура и най-дълга програма?
Това после и за парцал няма да стане🤔

Налага се да се самоцитирам:
"Перете на възможно най-висока температура и ПО-дълга програма. "
Думата ВЪЗМОЖНО дали е била прочетена и съответно осмислена? Четенето без разбиране и осмисляне е често срещан недостатък на общуването в днешни дни.

ПП: Потребителят, към който е отправено знае много добре какво означава ВЪЗМОЖНО най-висока температура и по-дълга програма.

# 334
Изпра се. Пуснах го през нощта с отложен старт.

# 335
Аз, например, не купувам прах за бяло , защото нямам почти нищо изцяло бяло , освен фини ризи и блузи, които пера на ръка.
И знам да пера, си мисля.
Дали? И аз с мъка събирам една перална с бяло, но купувам препарат за бяло. Пера чаршафи и хавлии с него.

# 336
Вечният въпрос - защо ми е прах за бяло, след като нямам изцяло бели дрехи?
Купувам прах за бяло и с него пера личното бельо, спалното бельо, кърпи, работното облекло. Пера всички тези неща на 60 градуса, програма "памук" . Имам и чисто бели, но повечето са цветни. Малко избеляват, но за мен не е проблем, купувам нови, когато съвсем си загубят цвета.
П. П. Душ вземаме всеки ден и съответно обличаме чисто бельо. 😀

# 337
Прах с избелители е правилното определение. "За бяло" е маркетинговото.
Може би ако се ползва правилното наименование, няма да го има и объркването че с него се пере само дреха, бяла на цвят.
Отчитам, че при някои е и съзнателен избор, да нямат прах с избелители в дома си. Не просто липса на информация.
Но все пак, добре е да се продължи с попълването на информацията, така щото да се стигне и до правилния краен избор Simple Smile

# 338
Правилният краен избор за един е грешен за друг.
Пастата съм я ползвала в инцидентни случаи- на почивка, например, където не си нося пералната с мен.
За мен избеляването на цветовете пък е голям проблем.
Явно всички сме с различни разбирания, обаче има хора , чети мнение трябва да мине за експертно.
Да, Тета, достатъчно интелигентна съм да чета и изборът ми е съзнателен- да имам чисти и не избелели дрехи.😂

# 339
Ако визираш мен, не, не държа мнението ми да се зачете , ама изобщо, повярвай ми.  Отдавна съм го минала този период в който ми е било важно да се налагам. С годините, да ти кажа, гледам само себе си предимно, и моите си работи ...
Всъщност изказаното мнение не е и мое. Бих искала да се накича с авторството на това полезно откритие, но няма как...
Както каза и ТАЕД, четенето с разбиране куца във форума. Не смятам че съм формулира по обиден начин постовете си, но ей на..пак има засегнати, но смятам че това е техен проблем.

Просто изказах на глас мои разсъждения, дори не е било насочено и към теб ...

# 340
Разбирам те, форумът и темите са полезни за мен като споделяне на опит. Затова и влизам тук.
Когато вече вземат поучителен наклон, е дразнещо и ненужно.
Нито аз ще почна да ползвам въпросния прах, нито Вие ще го спрете, само ненужни размени на любезности и напрежение .
За мен разковничето е в честата смяна на дрехите и редовното пране, иначе имам да чакам магични резултати при лекьосани дрехи.

# 341
Всеки има мнение и трудно се съгласява с чуждото. Аз съм от ползващите прах за бяло. Гледам униформена бяла ризка на близко дете. Майката пере само с прах за цветно. Ризата не е "лекьосана". Да ама вече не е снежно бяла. Сякаш носена дни наред,а не е.

# 342
Всеки има мнение и трудно се съгласява с чуждото. Аз съм от ползващите прах за бяло. Гледам униформена бяла ризка на близко дете. Майката пере само с прах за цветно. Ризата не е "лекьосана". Да ама вече не е снежно бяла. Сякаш носена дни наред,а не е.
Подкрепям !
Обаче , всеки си преценя за себе си.
За това е форум ,за мнения и съвети ,а не за нападки . Кой каквото иска да ползва, даже само с вода да пере . . Виждам и не само малки деца с засякани дрехи . За мен праха за бяло е от изключително значение ,със него се изпира всичко , добър е и при махане на пренесен цвят от дреха
Онзи ден знаете ли какво ми се случи ,накапах си ангорската блуза с мазнина от готвено , обаче да бързам сложих върху нея на лекето препарат за вълна .
А ми не се изпра ,после я прах с течен ,да няма леке ,но цялата блуза има дъх на препарат и гранясала мазнина. Така че трябва мазнината никога да не се третира с препарат за вълна , защото няма съставки който да премахнат мазнини.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 13:15 от Please

# 343
Ензими няма.

# 344
Да ,няма ензими и няма как да махне мазнини !
Е карай ще врътна ангорската блуза още няколко пъти с течен препарат ,но не за вълна ,поне да се махне миризмата .
Може и да го накисна ,но в бързината стават грешки .

Общи условия

Активация на акаунт