Перилни препарати и омекотители - 71

• 57 143
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
от 4-5 години използвам турския Ариел. Не казвам че е най - хубавия, но със сигурност е по - хубав от боклуците, които се продават в България.
Прах за пране, само от Гърция, Италия, Германия, никога от Турция. В България са много разпространени перилните препарати от Турция и хората купуват уж "марка" а вътре в бутилката/пакета, менте. Няма да ви казвам, какъв е аромата, след като дрехите излязат от пералнята. Слава на Господ, навреме си отворих очите и от години насам, не купувам боклуци, а вземам истинското. Да, цената е по-различна, но качеството е друго!
Преди 15 години бях взел Ариел от Гърция, нищо общо с Турският! С Гръцкият прах, когато дрехите ги извадя от пералнята, съседката от терасата си мислеше, че съм се напарфюмирал да излизам. Когато и казах, че това е аромат от дрехите в пералнята, тя ми заяви, че не е било възможно. Не, ама да. Както казах, качеството е напълно различно от Турските. Simple Smile

След това от както започнахме със СКИП, всичко тръгна в още по-хубава посока. Relaxed
Разкошен прах, за пране.. Flowers Hibiscus

НИКОГА, повече от Турция! Nature Fire
Извинявай, но мисля, че приказваш глупости. Ариел, Персил, Омо/Скип са чудесни прахове. Друг е въпросът, ако ти си налитала на боклуци. Смея да твърдя, че в Европа праховете са по-добри от турските чували. Дори не разбирам как ще се вмести в чекмеджето на перлнята това чудо....

# 391
В чекмеджето на моята пералня много трудно се събираше дозировката на турски Ариел. Чудех се как да го използвам по-бързо.

# 392
За мен тази психоза по пазаруването в Турция е съвсем непонятна. Чувам, че мъкнели чували, туби, тави с баклава... Нелогично поведение.
Перилните препарати, които се продават в Турция НЕ СА по-качествени от тези, официално внасяни в България. Излишно си задръствате апартаментите с въпросните чували, които много преди да се изразходят ще са загубили и скромните си перилни качества.

ПП: От положителната страна, подпомагате икономиката на братска Турция, която е в доста незавидно положение, а и Одрин бил хубав град. Така поне чувам.

# 393
  • Русе
Тук мога да поспоря. Определено турските са по качествени,  от тези които внасят в България.
Аромата е много по-наситен и траен.
За мен тази психоза по пазаруването в Турция е съвсем непонятна. Чувам, че мъкнели чували, туби, тави с баклава... Нелогично поведение.
Перилните препарати, които се продават в Турция НЕ СА по-качествени от тези, официално внасяни в България. Излишно си задръствате апартаментите с въпросните чували, които много преди да се изразходят ще са загубили и скромните си перилни качества.

ПП: От положителната страна, подпомагате икономиката на братска Турция, която е в доста незавидно положение, а и Одрин бил хубав град. Така поне чувам.

# 394
Тук мога да поспоря. Определено турските са по качествени,  от тези които внасят в България.
Аромата е много по-наситен и траен.

Хубаво е когато човек спори, да се осведоми за компетенциите на противника.....  Simple Smile

# 395
В Турция определено има евтина и качествена стока, но за съжаление не са праховете за пране. В моята пералня е абсурд да вкарам и половината от дозата на турски прах - живея на място с много варовита вода, мръсно пране и голям капацитет на пералнята.

# 396
Здравейте
Днес от любопитство взех от българския прах Изи компакт за бяло ,но не съм го пробвала . Мисля имаше една потребителка която беше много доволна и се сетих за нея ,та взех . Ще пиша как се справя ,но някой мнение може ли да даде , който го е ползвал

# 397
  • София
Здравейте
Днес от любопитство взех от българския прах Изи компакт за бяло ,но не съм го пробвала . Мисля имаше една потребителка която беше много доволна и се сетих за нея ,та взех . Ще пиша как се справя ,но някой мнение може ли да даде , който го е ползвал
Аз съм Simple Smile
Обаче само аз си го харесвам Simple Smile

# 398
Здравейте
Аз съм Simple Smile
Обаче само аз си го харесвам Simple Smile
А а добре Blush може и аз да го харесам .
Благодаря ти че се включи и ми каза:blush:

# 399
Момичета, имам близка, която се омъжи за турчин и живее там. Та, тя ми го донесе, не съм го мъкнала аз.

По принцип пера само с Ариел, този който е с Ленор за цветно, и имам и за бяло един Персил от поне 6 месеца. Освен това слагам един омекотител за вода на ДМ на прах. Нямам идея дали върши нещо. Водата ми е много варовита. Мисля да взема капсулите другия път от този вид. Винаги пера с прахообразен прах, течен ползвам само за вълна и за силно замърсени дрехи да “ги накисна” преди изпирането.

Пералнята ми е 7 кг, много рядко я пълня до горе, в повече случаи я зареждам до 5 кг. Успях да сложа от турския в чекмеджето, око 5 кг пране.

Чета тази тема и много благодаря на компетентните, които ми помагат! Simple Smile

# 400
Здравейте, имам запитване. Ако в течен перилен има оптически избелители, става ли за цветни дрехи. Питам, защото веднъж бях влязла в един магазин за вносни стоки и ми направи впечатление, че имаше доста перилни с оптически избелители. Също и в течните на тео бебе. По принцип пера с прах, но ми стана интересно.

# 401
Здравейте, имам запитване. Ако в течен перилен има оптически избелители, става ли за цветни дрехи. Питам, защото веднъж бях влязла в един магазин за вносни стоки и ми направи впечатление, че имаше доста перилни с оптически избелители. Също и в течните на тео бебе. По принцип пера с прах, но ми стана интересно.
На мен, преди години, такива препарати са ми избелвали дрехите. Дали това е някава оптическа "илюзия" или не аз не знам, но е факт, че бяха съсипани и белеещи. Повече не се възстановиха.
Затова цветното си го пера само с препарат, на който пише "Color".

# 402
Относно турските, пролетта ми донесоха един Персил и лилав Первол за цветно.
Вторият още го ползвам, дълго време мислех, че е за плетива, но се оказа, че си е гел за цветно.
И двата изпират добре, изпитано с работни дрехи.

# 403

Течните препарати, съдържащи оптични избелители обикновено са предназначени за бяло пране. Могат да се ползват и за светлооцветени дрехи, като създават оптичната илюзия за малко по-свежи цветове. По-тъмни цветове обаче, изглеждат избледнели, особено на силна дневна светлина. Това би трябвало да е обратим процес, който обаче може да отнеме доста пранета. Най-добре е тъмни дрехи да се перат с препарат, на който пише "color", независимо дали е течен или прахообразен.

# 404
Снощи пуснах вмирисаното яке с пух отново за пране и след това в сушилнята. Още след първата сушилня (2 ч. е програмата) якето миришеше гадно. Пуснах сушилнята втори път и пак миришеше. Пуснах я трети път, защото мислех, че все някъде е останало недоизсушвно. Е, няма такова смрад. Не стига тя, ами и пера се показаха от всеки възможен шев.
Дали защото прах якето на деликатна програма, която е с 800 оборота?

Общи условия

Активация на акаунт