Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 689
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • here and now
Моята, като си видя телефона, каза "Нищо не искам за рождения си ден"
Общо взето не драматизира, че няма изненада или подарък. Понякога сме минавали с кратко пътуване, спа уикенд, като я оставям тя да избере хотела. Повече цени свободата си и правото на избор, отколкото материалните неща.

Аз да ви попитам, вие използвате ли Family link на Андроид устройства. И има ли начин да оставя детето да си ползва устройствата, без да ме пита и информира за всяко нещо?  Преди да се "прнесе" на новия телефон, нямаше дата на раждане в профила и си беше ок. Но сега я е попълнила и не може да мигне без да разбера или да дам разрешение. Към момента това не ни е необходимо и искам, ако има вариант без да правим нов профил да се отърва от него.

# 121
  • София
Цитат на: *Алис* link=topic=1504480.msg45799014#msg45799014
... ако има вариант без да правим нов профил да се отърва от него.
Ние поне не успяхме, след много опити и консултации. Дъщеря ми изпадна в шок, като се прехвърли на новия си телефон.Нов профил с лъжовна дата за раждане и пак от втория път. При първа регистрация, Google ни поиска лична карта или документ удостоверяващ дата на раждане Innocent

# 122
Обаче девойката никак не се впечатли. Малко ме дразни това, все адно си й купил сладолед...консуматорско поколение.
Същото и при нас. Иска всичко да й е марково не заради удобството и качеството, а заради името на бранда. Това е тъпо. Радвам се, че избира и носи скъпи неща, но ми се щеше причината да е по- смислена.

# 123
  • Mars Hotel
Не успяхме и ние да се отървем от Family Link. Ужасно е това приложение, само нов профил спасява положението.

# 124
Записвам се да следя темата, имам госпожица, която ще е на 9 тази година и вече се заглежда във външния си вид, използва детски гримове.

Стана ми интересно, за обезкосмяване не съм се сетила на тази възраст, ако сама не отвори темата си правя пас.
Не бях чувала за това family link, сега прочетох в Гугъл какво е и ми се вижда полезно, не бих била спокойна без някакви ограничения в тази възраст (времеви или други) .
От каква възраст имат телефон децата ви?  При нас са забранени в началния етап и съответно няма все още.

# 125
Моите деца имат телефони от детската градина. Като първокласници задължително бяха с телефон и до ден днешен много държа на добрата комуникация и бързата връзка.

Да се оплача, че дъщеря ми иска да ходим до някой мол в София, а на мен хич не ми се мърда. Първо, последен почивен ден. Искам да си прекарам на дивана. Второ, сега е голямата прибиране и не ми се пътува в лудницата. Трето, сменили са начинът на таксуване в София, не съм наясно как е и не ми се ще да си вкарвам допълнително нерви докато ползвам метрото. Ако не й угодя обаче, пак ще ми гледа накриво. Въобще, имам няколко часа (докато стане) да реша тази невероятна дилема.

# 126
  • вече Пловдив
Подаръкът за 10-тия рожден ден на дъщеря ми беше смартфон. Иначе от 1 клас беше с часовник Майки на ръката, много е удобно за по-малко дете - можеш да го видиш къде с нещо като фемиле линк и има опция да звънне на 2 номера.

# 127
  • София
Моята 9-годишна е с часовник . Повече от достатъчно ми се струва за тази възраст, за да имаме комуникация когато е на училище. Телефон ще получи  през лятната ваканция, ако изпълни някои предварително поставени условия, за да се научи, че не може да получава всичко само с щракане на пръсти, а е необходимо да положи усилия.

# 128
  • here and now
С My Ki или както там се казваше, беше в началото на първи клас. Бързо го смених с телефон за мое удобство. Тогава ходеше на занималня и ми звънеше кога да я прибера, че понякога играеха до по-късно, а друг път искаше да си я взема по-рано.

Но аз, като цяло, съм много либерален родител. Имало е моменти, в които съм ѝ вземала бележка за да си почине вкъщи, като я видя че е уморена или нещо и е кофти, тя си учеше сама у дома. Много е отговорна и самостоятелна(на НВО изкара 6-ци, без допълнителна поготовка). Сега е в 5-ти клас и не желае да отсъства от училище, защото смята че сама ще ѝ е трудно да усвои това, което се преподава в час.
Този фемили линк не го искам, защото ме затормозява мен. За сега не виждам нужда да я контролирам. Говорим често, имаме си доверие. Още не съм я хващала да ме лъже, а аз съм от тези, които дори и мисълта за послъгване улавят и тя е наясно с това. Пощата ми се пълни със спам от въпросното приложение и иска кодове и разрешения за достъп, а всеки път нямам възможност да се занимавам точно с това. 4 години е сме изкарали без него, надявам се да не ни потрябва и занапред.

Нов телефон получи за Коледа(беше изненада), защото на стария все не му достигаше памет, а иначе е с безупречен външен вид. Зарадва се много, но тя заслужава. Разбрали сме се, че докато е с такова поведение и такъв успех ще получава такова отношение. Когато си видя подаръка ми каза "Нищо не искам за рождения ми ден"
Умно, скромно и възпитано ми е детето. Дано върви така и занапред.

# 129
Аз пък засега съм доволна от Фемили Линк. Сложила съм лимит, който мога да управлявам по всяко време с едно кликване. Иначе се залепят за телефона при всяко мое отсъствие. Отделно виждам къде са в момента. Разбира се, стига да не се бъгне приложението и да е засекло мястото им преди 30 минути примерно.
Така хванах голямата, която беше отишла в друг квартал, а ми казваше, че е на 300 м. от нас. Естествено, после имаше санкции.
Говоря, обяснявам, но не ме слушат. А все още са малки са безнадзорно обикаляне.
И аз съм на принципа, че проверката е висша форма на доверие. 😉

# 130
  • София
Аз също съм доволна от Фемили линк, но за малката (7). Така контролирам по колко на ден, какво точно и кога да приключи вечер.
Голямата (почти 16) следя само като местоположение с Life360. За съдържанието, разчитам, че е достатъчно голяма и разумна, за да отсява опасното/неподходящото.

Първокласничката, както и всичките ѝ съученици, е без телефон в училище. Май до трети клас ще е все така. После направо симкарта за телефона, с който вече е свикнала за игри и видеа.

# 131
За обезболяване при цикъл какво е подходящо( на 13 г. е, само първия ден има болки)?

# 132
Но шпа давам аз.

# 133
На нашата девойка "Но-шпа" не помага вече (в началото ѝ беше ОK с него) и сега пие по един "Аналгин" при нужда.
Скрит текст:
Деца от 10 до 14-годишна възраст (с тегло от 32 kg до 53 kg)
В следващата таблица са показани препоръчителните единични дози и максималните дневни дози в зависимост от теглото или възрастта: 
Телесно тегло   Единична доза   Максимална дневна доза
 kg                възраст    таблетки    mg             таблетки    mg
32-53    10-14 години   ½ - 1     250 - 500    4    2 000

# 134
  • на земята
Скоро се интересувах има специален нурофен за менструални болки.Племенницата е на 15 и го взима по препоръка на лекар.Има болезнена менструация.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 08:37 от _лаленце_

Общи условия

Активация на акаунт