Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 809
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Благодаря ви, момичета! Значи ще ги използвам частично и двата вида.

# 346
Аз също съм много стриктна и спазвам процесите. Семейни почивки през учебната година никога не плануваме, единствено ми се е налагало да я отписвам за ден когато трябва да й се извади нов паспорт и няма как да стане за 1ч.
При нас тези 7 дни са отредени за проекти и извънкласна дейност когато освобождават целия клас заедно с решение на директора - посещение в музей, галерия, екскурзия, ковид ваканция(ако много от класа са болни) или пък избори/приемни изпити(за да освободят учебните стаи). Няма такова тълкуване, че 7 дни са си за теб и ти реши кога да ги ползваш, т.е. индивидуални молби не се приемат. Съмнявам се дори директора да ти разгледа молбата защото отсъствията родителя записва в електронен бележник.
Докторите не издават извинителни бележки, до 18г детето е под отговорността на родителя и той решава какви са последствията от тези отсъствия. Така са прекратили практиката с фалшиви медицински бележки и изненадата която получават родителите като разберат, че детето им е било болно, но не в къщи.
И в крайна сметка - ако родителя реши детето да отсъства, то вие си носите отговорност дали материала ще се навакса и дали не е необходимо да се договорите с учителите за индивидуални тестове след завръщането ви.
Мисля, че в БГ ви е доста по-свободничко в това отношение, но аз лично не го приемам като диктатура защото съм свикнала и ми е ок.

# 347
Аз пък мисля, че Прекален светец и богу не е драг!
10000 пъти по- полезно, образователно и приятно ще е едно кратко пътуване, отколкото бягане по двора, защото в края на годината това правят!
Тази тема сме я дъвкали.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 19:39 от Г-жа Рамацоти

# 348
Тук с уговорки се случва да пропусне последния полуден,преди ваканциите,ако самолетните билети са по-евтини тогава.
За това казах,че завиждам на свободата за това в България

# 349
В нашето училище може да се ползват тези 7 дни, но всичко се отработва. Всички домашни трябва да се предадат в срок, за изпуснатите контролни трябва да се уговорят дати с учителите и се правят извън редовните часове, часовете по физическо се отработват също извън часовете. Това се прави и ако се отсъства по болест. Пишеш мейли на учителите, за да уговориш удължаване на сроковете. Ако не предадеш нещо, получаваш 0% и оценката пада много. Та, в крайна сметка малко ти излиза през носа почивката, но не е невъзможно.

# 350
  • София
дъждец, в коя държава си? При болест на детето същите правила ли важат?

# 351
Ние пишем имейл само, с който уведомяваме за отсъствието на детето. Дори не е необходимо подробно обяснение за причината за отсъствие. Намирам го за нормално. Родителите са заинтересовани детето им да получи повече знания и се предполага, че отсъствията са оправдани.

# 352
  • here and now
Аз взех бележка за тази седмица, защото беше много зле и дори на лекар не можах да я заведа. Обаче сега се чувства много добре и мисли утре да ходи на училище.
Проблем ли е, ако има бележка но все пак отиде?

# 353
И при нас само отбелязваш онлайн, че ще отсъства за деня или за кои дни заради докторски преглед или персонални причини, и дотам.

# 354
  • София
В училищата на моите деца е проблем. Не може да са присъствено на училище, а да имат медицинска бележка, която оправдава отсъствията им за същите дни.

# 355
Аз никога не съм имала проблем с отсъствията по домашни причини, просто защото никога не съм злоупотребявала с тях. Да се ходи на планирана почивка в учебно време ми се струва несериозно. Какъв е проблема да се съобразите с ваканциите? Ако бях директор категорично бих отказала да извиня отсъствията на ученик, защото щял да ходи на ски. Освен ако не тренира ски- спортове професионално. После се чудим защо образованието няма стойност в очите на нашите деца!

Може би, не е зле да обърнеш внимание на средата, в която се движи.
Абсолютно. Тя на 9 щом говори за гаджета, на 12 какви ли ще ги върши. Ами на 16?

# 356
Аз взех бележка за тази седмица, защото беше много зле и дори на лекар не можах да я заведа. Обаче сега се чувства много добре и мисли утре да ходи на училище.
Най-добре питайте класната. При нас не е проблем

Какви ще ги върши детето на 12, щом на 9 говори за гаджета?!
Врачки ли сте????? Бъдете по-умерени, когато обсъждате чужди деца, а по-обективни към собствените си Wink

# 357
Ха, че дъщеря ми говореше за гаджета в 1-ви клас, хвана си гадже във 2-ри. Момчето беше дете на приятели на ММ. Питахме я какво правят като са гаджета, тя каза, че си говорят на двора и той не дава на другите момчета да я обиждат. После се разделиха, защото тя искала да си прекарва времето с приятелките, той се разплакал. На 12 не ми е казала да е правила секс, но програмата й е толкова запълнена с училище и спорт, че ако е успяла да вмести и това, ще вземам уроци по тайм мениджмънт от нея (шегувам се, разбира се) Simple Smile

# 358
Щом на 9 говори за гаджета, значи има въпроси, на които някой трябва да отговори.
Дъщеря ми се вълнуваше на тази тема на 7. Сега е на 11 и това й е в графа гнусотия.
Аз имах гадже в детската градина.

# 359
  • София
Да се ходи на планирана почивка в учебно време ми се струва несериозно. Какъв е проблема да се съобразите с ваканциите? Ако бях директор категорично бих отказала да извиня отсъствията на ученик, защото щял да ходи на ски.
Ако беше прочела внимателно поста ми, нямаше да задаваш излишни въпроси.
Никъде не е упоменато за какво могат или не могат да се използват трите дни до класния ръководител, както и седемте до директора. Всеки си преценява къде и кога да си води децата, стига да не е в ущърб на ученето. Гледането в чужди канчета и раздаване на квалификации просто ми е любимо.

Общи условия

Активация на акаунт