Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 455
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Честито Лисичка! Мислех дали съм разбрала правилно като го прочетох. Тениската и бонбониерата са много сладки и в духа на новото време може и един рийл или Тик Ток да й направите с оповестяването Simple Smile

Преди 2 години една наборка (тогава на 41) роди сина си, а първия тъкмо завършваше гимназия и стана на 18.

# 466
  • София
Честито Лисичка! Simple Smile Много е хубава такава новина, и аз бях на 33 като забременях с дъщеря ми, на 34 родих; синът ми тогава беше на 10г (също от първи брак). Много е хубаво и с годините става все по-хубаво, честно казано. В момента ми е толкова готино, че след като номер 1 изхръкна от дома, си имам номер 2 да ми къса нервите с пуберски драми Heart
Успех и всичко ще е идеално!

# 467
Аз имам 10г разлика с брат ми и сме от едни и същи родители. За мен е страхотна разлика.

И мен ме изненадва колко си млада и как ти се занимава пак с бебета 😅.
Сега тъкмо избутахме бебешкия период и на малката, повече не искам да чуя за неспане, памперси, колички и прочее 🥳.
Беше прекрасно докато беше,  но повече не ми се занимава въобще.
 Брат ми който е на 30г и приятелката му на 27г, казаха че ще покачат още десетина години, така че съвсем ще сме забравили за бебета до тогава 😄

# 468
  • София
Лисичке, честито и от мен! Прекрасна новина! Всичко ще е наред с изследванията и каката ще бъде най-щастливата на света и вие покрайнея! Flowers Four Leaf CloverHeartpulseHands Pray

# 469
Идвам прясно ядосана... скарах се на дъщеря ми за това че не си мие зъбите в у-ще след обяд, въпреки че и го напомнят и въпреки че ми беше обещяла. Но това което най ме влудява е че когато я питам за нещо което се е провинила ми сменя темата на разговор или започва да говори с някой друг все едно ме няма.
Днес много и се скарах. Казах и да си отиде в стаята и че нямам желание да говоря с нея.  И така..
И зная че това ще става все по зле за напред. 🙄

# 470
Ели, защо трябва да си мие зъбите в училище?

Бърди, благородно завиждам на хората с по няколко деца. Като гледам моята щерка, някак изведнъж порасна и ми липсват понякога онези детски моменти. Ако един ден стана баба, много ще искам да се занимавам с внуците. Поне засега така мисля.

# 471
  • Mediterraneo
щото бяха полудяли тук по някакви проекти на образователното министерство( при нас това беше). Носеха се четки и пасти в училище, след обяда да си мият зъбите. Умряха в зародиш опитите. И по- добре, де. Прекален светец и богу не е драг.

# 472
Лисичке,  много се радвам. Щастлива и спокойна бременност ти желая.
(Аз не бих съобщила нещо подобно като подарък за рожден на дете, особено Овне. Това си е личния празник и тя трябва да си бъде в центъра на вниманието. Мисля, че ще бъде щастлива, защото ще те види свободна от страховете от миналото ви. Бебето е ново доверие.)

# 473
Ми при нас е прието. Всички си мият зъбите в офиса, в у -ще.. малката ми дъщеря си ги мие от както беше на 3г, голямата на 5г. Никога не е било проблем и се спазва в у-щата.
Не знам защо се заняти сега, учителката ми се обади, за да ми каже, че просто сяда на страна и казва че не иска... но не е това въпроса...вместо да си отстоява позицията или да ми каже каквата и да е било глупост за оправдание, тя просто сменя темата или се врътва и започва да говори за друго със сестра си...

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 23:12 от Eli..........

# 474
Честито, Лисичке! Ще се подредят нещата; не го мисли.
И на мен не ми е ясно защо трябва да се мият зъбите И на училище, в офиса или където и да било другаде освен в къщи, освен ако не отиваш на зъболекар примерно. Сутрин и вечер ми се струва достатъчно. Ама аз съм си в Бг все пак. В чужбина може би има нови протоколи...

# 475
Синът ми в Германия в детската градина ги караха да си мият зъбите на обяд. В училищата няма, дори когато имат занимални. Но имам колеги, които го правят в работата.
Eli,
Детето може просто да не иска, да му е омръзнало. Ти продължавай да обясняваш, защо е нужно.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 23:07 от Deni-meni

# 476
За малко дете ли става въпрос, или за тийн? Някак ми се струва неестествено учителка да звъни за такова нещо на родител, ако детето не е малко.
Порядките ясно са различни, но с тийн човек трябва да си избира битките.
От друга страна, така разваля дисциплината на останалите. Току виж и те решили да не ги мият.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 23:06 от Дъждец

# 477
  • София
Охахаха, извинявай, Ели, но ми стана много смешно, че учителката ти звъни заради едното обедно миене на зъбите. Дано не въведат тренда и следобяд да се мият, че цял ден ще  замине в четкане.

# 478
  • София
Фокусирахте се върху миенето в училище, а то проблемът е отношението у дома. Разбирам те, Ели, дъщеря ми също има понякога такива моменти (не точно по същия начин, ами само мълчи, все едно не говориш на нея). Обяснявам й, че това е много обидно към отсрещния, понякога хваща дикиш, понякога не много, ама аз си продължавам да й говоря. Последно така мълчеше на лекарката, която й слагаше ваксината и я разпитваше разни неща за училище. Еми грозна работа, аз отговорих вместо нея, ама я нахоках навън, може ли някой да ти говори, ти като теле. Пак се ядосах Joy

# 479
  • София
Ооо, дъщеря ми понякога се държи като пълен темерут вкъщи. Например правим й забележка за нещо и тя демонстративно напуска стаята. Случвало се е и докато вечеряме да се фръцне и замине към стаята си. Пред чужди хора не си позволяла волности, защото е наясно, че ще й го изкарам през носа.

Общи условия

Активация на акаунт