🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 14 - * ФИНАЛ * (04.12 - 12.12) 🐄

• 59 710
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 120
Те само в този сезон вкараха всички известни личности, които са влизали през всички сезони на Фермата. Наистина се опитват да върнат рейтинга на предаването след миналата година.....

# 121
Яни наистина има някаква екзотична красота за нашите ширини. Ако махне кафявата тениска и тия любими черни гащи Simple Smile няма да го познаем.

# 122

Така си е! Чак пък терминатор Камелия....Първата игра победи Аксения на пирон и половина,четвъртата с едни 16 секунди.Явно,че не и беше чак толкова лесно.

E нали и Патарока беше голям терминатор, няма как да е лесно, само една черна нинджа може да бие друга черна нинджа... Grinning

# 123
Яни се крие зад родителите си, това си е психологически проблем на неговото (не)развитие.
Абсолютно и аз така виждам нещата. Но народопсихологията ни е такава: работи, "слуша" старите - изповядва най-важните ценности на патриархалното общество, а нашето все още е такова. Това важи и за превъзнасянето по Веселка, въпреки че там има повече проблясъци, но доколкото разбрах и тя е избягала от "хубавия селски живот". Тези патриархални ценности и в тази тема се усещат, което е малко изненадващо за мен. Например, в голяма степен Аксения е виждана също през тази призма: тя е "лукава", градска жена, "направена", "разголена", с неистинско поведение...А за мен тя е просто реална жена и носи всички женски качества, някои малко в повече, може би, но от всички вътре се наслаждаваше най-много на престоя си и това не означава, че не е работила. Просто не е правила само това Simple Smile

# 124
  • при късмета
Яни наистина има някаква екзотична красота за нашите ширини. Ако махне кафявата тениска и тия любими черни гащи Simple Smile няма да го познаем.
На представянето на новия алманах го видях на живо, даже се снимах с него. Голям мъж, на живо изглежда доста различно от по ТВ. Чак красив не бих го нарекла, но харизма има. На живо обаче определено не изглежда льольо, като на моменти в предаването. Абе сладур е, аз си го харесвам.
Надявам се да остане днес, не си представям сезона без Яни, някак направо изключвам тази възможност

# 125
Честно казано от Новите никой не ми хареса като характер, с изключение на Аксето, която също щеше да бъде недолюбвана, ако нямаше втори шанс. Мъжете, с изключение на Влад, излъчваха толкова агресия, та чак отблъскваха. С течение на времето се усетиха как да се държат, кой повече, кой по-малко или просто ние  им свикнахме. Ако ги нямаше Старите герои и всички бяха такива неандерталци в отношенията, не знам как бих изтърпяла сезона.
И ако това е новата тенденция в реалити форматите – да си каляваме нервите с откровени простащини, то наистина ще имат висок рейтинг, но ще загубят интелигентната аудитория.

# 126
Не съм съгласна, че никоя жена не би избрала Яни за съпруг. Каквито и анализи и квалификации да правим за него, Яни е щастлив човек. Мисля, че има жени, които биха били щастливи с него. Зависи кой какво търси и от какво има нужда в живота, как си представя семейството и т.н. Аз лично ще се радвам ако имам мъж като Яни, заедно с голямото му семейство, въпреки че съм повече градски тип и офисен човек. Той е умен, трудолюбив, почтен, забавен, общителен, не виждам какво му има толкова на Яни, че никоя да не го иска. По - скоро проблемът не е майка му, а това че е много срамежлив и неопитен с жените. Поне не е любовчия, което е важно за бъдещата му съпруга. Grinning Това, че постоянно работи също му пречи. Всичко е въпрос на лична гледна точка. За една градска и модерна жена е съвсем естествено, че няма да иска да живее обикновен, селски живот с такъв като Яни. Надявам се да намери половинката си, вярвам че той може да създаде щастливо семейство.

За извънредните дуели, водещите бяха обявили, че ще се играят 3 от 5 битки, без точкуване. Кога успяха пак да променят правилата изобщо не разбрах.

Бачорски е напълнил джобовете на Иван и Андрей, за да му предоставят сцена за изява и реклама. Имала съм вземане - даване с него по работа и мнението ми е категорично негативно. Иначе услугите им са добри, цените високи, но явно работата е намаляла, та трябваше да почистят фермата.

# 127
  • София
Харесвам и Калин и Яни, заслужават финал и двамата. Съжалявам, че единият няма да успее да стигне дотам.

Много са различни Яни и Калин. Яни е добряк, чувствителен, но се кри цял сезон, съвсем резонно някои се запитаха дали е истинско приятелството му с Радо. Той доказа, че това не е така, но все още смятам, че не игра честно със зрителите. Често премълчаваше, все да не се изложи. От друга страна пък Калин се изложи няколко пъти, не започна силно, за разлика от Яни взима твърди решения, ако вярва в тях, дори и никой да не го подкрепя (случая с Ваня). Личи му, че е глава на семейство. Не постъпи няколко пъти правилно, но пък беше сред събитията и към Акси се реваншира, неслучайно тя каза, че той ѝ е мъжът - фаворит. За мен е цветен образ, с присъствие.

# 128
На представянето на новия алманах го видях на живо, даже се снимах с него. Голям мъж, на живо изглежда доста различно от по ТВ. Чак красив не бих го нарекла, но харизма има. На живо обаче определено не изглежда льольо, като на моменти в предаването. Абе сладур е, аз си го харесвам.
Надявам се да остане днес, не си представям сезона без Яни, някак направо изключвам тази възможност
В какъв смисъл голям? Висок ли е? Добре сложен е иначе, аз го харесвам и като визия. Екзотичния му цвят не дава да бъде определена правилно възрастта му. Понякога като го дават от близо и без очила, чудесно си личи, че е млад мъж.
Мисля, че Яни показва от себе си това, което иска, а не каквото е всъщност (по отношение послушанието към родителите му).

Праха ми килим Бачорски, не съм очарована и от услугите им.

# 129
Защо мислите, че скандалите вдигат рейтинга? Гласът на България е с доста висок рейтинг, може би най-високият от реалити форматите, пък скандали там няма, а точно обратното.

# 130
  • при късмета
Да, Азалия, и е висок и добре сложен. Като телосложение е много над средното. Въпреки, че няма изразени мускули като на културист, рамената му са много широки. На мен на екран ми изглежда по-скоро равен от горе до долу, а на живо не е така.

Изобщо не мисля, че скандалите вдигат рейтинг. Е, и тук в темата от началото, като беше лежерно поне при старите имаше мрънкане, че е скучно, но все пак не мисля, че скандалите вдигат рейтинга. В 5 сезон е най-грандиозния скандал от всички сезони, този м/у Митко и Шопски. Имало е разбира се и други, но този беше постоянен и от началото до излизането на единия. И двамата примати бяха в непрекъснато конфликт миналия сезон, но с Ваня беше само в част от сезона, а с другите не им се получи, та затова сравнявам само с нея. При това и скандал не беше, тя не опонираше, само ги търпеше, а те се сриваха все повече и повече. И във втори имаше такъв персонел конфликт м/у Стоян и този дето му беше земляк и пак с род от революционери, не знам кой от двамата беше потомък на Райна Княгиня (съвсем ми излезе името от ума). Ама и те кротнаха, та персоналния скандал в 5 сезон си остана знаков. Това обаче не е направило нито 5, нито 2, нито 7 сезон по-добър от 3. По всеобщо мнение, това е най-добрия сезон и е любим на повечето фенове на предаването. Там скандали почти нямаше, епизодично Иван строителя мрънкаше за цигари и всеки му беше крив и епизодично Бакалова се опитваше да сяде Гечо, но на края тя беше изядената JoyJoy Сълзите и тръшкането на Валерия и футболиста не бяха заради скандали.
Толкова ми беше добре, че в началото на този сезон беше скучно. После, като започна озлоблението на новите, предимно мъжете, стана по-зле. А първо Аксения ме изнерви с безотговорността си и отношението и към кравата и към Ники и към съотборниците ѝ

# 131
  • София
За извънредните дуели, водещите бяха обявили, че ще се играят 3 от 5 битки, без точкуване. Кога успяха пак да променят правилата изобщо не разбрах.

3 от 5 битки без редене на точки, но ако и двамата дуелисти не са имали дуел през сезона. Ако един дуелист има редовен дуел през сезона, то той има предимство и му се дава шанс да реди точките.

# 132
Земляка на Стоян се казва Михо.
Леле, какви образи имаше…а сега - Иванчовци и Кмелии.😀

# 133
Аз пък съм за ,независимо на колко си години, да търсиш одобрение от родителите си за влизане в такова риалити. Все пак участието ти рефлектира и върху тях. Слагам на страна това, че заедно отглеждат лозя и пчели и липсата на Яни ще се отрази при разпределението на работата. Лично според мен това показва уважение към родители, а не това че пъпната ти връв не е отрязана. Все пак специално Яни е обикалял различни държави, работейки, не вярвам да е питал за всичко мама и тати. 😁 И също ми направиха впечатление думите му след писмото, да защити честта на семейството. Лично перифразирам, като да защитя честта си на шампион.( тоест да покажа ,че заслужено съм бил такъв )  Може и да съм в грешка ,разбира се , но съдя за това и от миналото му участие и с такова впечатление за него съм останала. Трудолюбив, уважаващ традициите и семейните ценности, чувствителен, земен и с добро сърце.
Абсолютно съм съгласна с теб. Семейството му имат малък бизнес двигателят, на който е Яни. Едно отсъствие от три месеца означава другите да поемат неговата работа или да наемат хора. Нормално е да се допита до близките си и поиска тяхното съгласие.
Не смятам, че е незрял и несамостоятелен, вързан за полата на майка си. Просто са по-старомодни и близки, както много хора живеещи в малки населени места. В селата хората са с по-патриархални семейни отношения и някак са по-свързани от градските хора. Не виждам това, като повод за упрек. Яни си е самостоятелен и много зрял, образован млад мъж. Живял и работил дълго време в чужбина сам. Върнал се е, както той сам каза, защото ако не се върне всичко, което имат като наследство, не говоря само материално, ще си замине с неговите родители. Избрал е по-трудния път, да си изкарва прехраната с тежък труд. Само, който не е работил земеделска работа не би разбрал за какво иде реч.
И да това имаше превид снаха му, да се държи достойно и да затвори устите на всички, които са омаловажавали победата му в предния сезон.

Не знам дали знаете, но Яни от няколко години се е заел да възстанови една малка черква в селото, от където е мисля майка му. Вложил е много труд, време и средства в това. Във Фермата бегло в някакъв разговор се спомена за това. Яни сподели, че е търсил финансова подкрепа от хора с възможности, които са родом оттам и някой май му отказал с въпроса "ти колко даде" или нещо подобно. Тъжно е, че има хора, които забравят откъде са тръгнали и не могатда отворят душата и ...кесията си за едно добро дело. А продуцентите вместо да ни заливат с например високопарните, фалшиви речи на Финци, можеха да отделят време за това добро дело, което Яни е приел, като мисия. Но къде ти Яни не им е в списъка с фаворити.Rage
Много ми е чист Яни. Той и Весито са ми най на сърце.
Идеални и безгрешни хора няма, но те най-много покриват представата ми за добри и свестни хора с чисти сърца и души този сезон.

# 134
По въпроса за качването на рейтинга от конфликтни ситуации – предполагам, че ПР експерт ще го обясни професионално, но аз ще си кажа гледната точка на обикновен зрител.
Когато стане препирня за нечии права, за спазване на правилата, спорове за нечии задължения и т.н., ако участниците са интелигентни хора, ще са разберат от половин дума. Но, ако има дразнители, които се имат за повече от другите, неминуемо върникват спорове и препирни. Ние зрителите, като нормални и емоционални хора се впечатляваме и споделяме видяното с приятели, колеги, в семейството и др. На тях им става интересно и започват също да гледат. От друга страна ние самите следим в детайли кой какво е казал, за да сме в час и да сме коректни в коментарите си и много внимаваме да не пропуснем епизод. Така се качва рейтинга.
Ако епизодите бяха пълни с позитивните бълвочи, изляти от Финци или трудолюбието на Мирелка, щастливите изблици на Хепито, свиването в ъгъла на Радо, в пристъп на елементарен самоконтрол и още и още мили сценки, на фона на песните на Лилито, щяхме да умираме от скука и да имаме усещането, че гледаме соц. продукция.

Общи условия

Активация на акаунт