Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 69 958
  • 710
  •   2
Отговори
# 315
Ze-ze,  единствено искам да съм полезна .Нали това е целта на този форум? От опит знам,  че голяма част от хората нямат възможност да следят постоянно
информацията. Извинете ако съм Ви обидила! Всеки е свободен да избира,  но  повечето информация винаги е от полза.
Наслаждавайте се на горчивото кафе щом Ви харесва разбира се. Да не смее човек да изкаже експертно мнение след такова "влизане с бутонките "? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 316
Няма как да съм обидена, но не е нужно след всеки пост да се обяснява едно и също.

# 317
Темата е какво кафе пиете? Нали така, а не какво кафе трябва да се пие.
За това аз уважавам всеки избор, да понякога е нелогичен, но това искат хората.
Мога да сравня с кисело долнопробно домашно вино смесено с лимонада, но човека си го харесва, дори мисли, че е най-доброто.
Ако на същия се даде хубаво или много хубаво вино, няма да го хареса, защото е свикнал на неговото.

# 318
Щом се продават различни кафета, значи има и кой да ги харесва и купува... Няма кой луд да поддържа асортимент дето никой не го иска Grinning
И аз не съм фен на само арабика или предимно арабика, предпочитам робустата да надделява. Но има други са обратното. Има и харесват тъмно изпечено кафе, а на мен ми е като загоряла манджа. И дълго кафе (еспресо) не разбирам защо толкова хора харесват, но особено около мен има немалко които така предпочитат. И шварц кафе също се чудя на който по избор го пие, но и него си го харесват пък други. В крайна сметка, има хора които дори кафето от Старбъкс харесват... не ми го побира акълът, но има. Няма лошо. Нито е правилно или грешно, че едно мнение да е по-меродавно от друго.
Това че човек трябва да опитва докато си намери по свой вкус си е така де, друг каквото и да му каже няма да е същото  като да пробваш сам.

В друг град където живях доста години, си купувах кафето все от едно и също магазинче, за съжаление мисля че вече не съществува мястото. Не беше някакво кой знае какво специално, съвсем обикновен магазин за кафета, но беше с голям оборот и не се задържаше стока за дълго. Собственичката - кеф да ти стане да си купиш кафе от нея. Познаваше си ги до едно и никога не ме е подвела, като кажа какво искам да е и как ще се приготвя ми правеше смеска която е точно в целта и с точното смилане естествено. Решавам че искам нещо по-различно, отивах пак там, говорим си малко и си излизам с кафе от което пак съм очарована като се прибера. Всеки път с пакета едно листче от кое колко сме слагали, за да знаем за другия път - ако искам същото или пък ако искам да коригираме смеската. И за майка ми съм купувала, тя има съвсем различни предпочитания за смеска и за приготвяне, тя също се влюби в кафето което взех за нея първия път. Всеки път като отивах, купувах и носех.
След време само съпругът на тази жена заварвах там, но той е човек който дори не пие кафе... съответно нямаше как да ми свърши същата работа ако исках те да ми предложат нещо а не просто да посоча от кое колко да ми сложат. Сигурна съм че са загубили много клиенти само заради това.
Пак казвам, не беше изобщо някакво скъпо или претенциозно място, не съм убедена че кафетата повечето са били по-различни от каквито продаваха и по другите масови места с насипно кафе. Но при всяка възможност кафето ми беше от там. Ако си намеря пак такова място, ще съм много щастлива.

# 319
Възхищавам се на професионалните мнения е темата. За жалост, човек трябва да вложи в машина и в качествен продукт.

# 320
  • София
Откъде най-изгодно може да се закупи овкусена сметана за кафе? Най-вече за оправяне на вкуса от нискокачествено  кафе (и последно "заместване" на млякото). Чисто рядко го пия.
ПП: От Дъбов или друг - кое препоръчвате (с вкус на лешник или друг приятен аромат) до 15-20лв?
В квартала имахме пекарна и за кафе, но така и не се реших да пробвам - вече несъществува.

# 321
"Ирландската" сметана (Irish cream) ако ти върши работа, май на доста места я има. Колега знам че си я взема от Метро, но той се зарежда с количества та не знам дали не е само заради това да я взема от там. Със сигурност има и другаде.

# 322
  • София
"Ирландската" сметана (Irish cream) ако ти върши работа, май на доста места я има. Колега знам че си я взема от Метро, но той се зарежда с количества та не знам дали не е само заради това да я взема от там. Със сигурност има и другаде.
Да, и тази също излиза...
Ще видя в ХИТ-а като по-близък (в Метро със сигурност е най-евтина).
MILRAM Ароматизирана сметана за кафе Amaretto 10x14г.Състав: 10% … захар, овкусител.

# 323
Тази която си купува той е доста ароматна, щом на мен ми мирише от неговото кафе както съм на 2-3 метра. За мен това е малко прекалено, но аз и поначало не съм фен на такива ароматизирани добавки в кафето, та го отдавам на това че просто не е "моето". Примерно тия кафета с аромат на лешник също не ги харесвам, странно ми е кафето ми да мирише на Нутела Grinning А са популярни иначе.
Има и разни като сироп които се добавят в кафето, там има по-голям избор от вкусове/аромати ако не се лъжа. Ама за тях вече не ме питай къде ги има Grinning Защото и това ти е вариант, сметаната си я слагаш и капваш някаква такава добавка.

Наскоро пък друг експеримент си бях направила. Много рядко пия кафе да не е чисто, та не държа вкъщи никакви такива за целта. Прихапаха ме че искам с мляко на пяна. То добре, но ми се видя че нещо му липсваше, огледах се и фиксирах едно шишенце със сладкарски аромат карамел Grinning Капнах му там 2 капки и го кръстих карамелено лате и го изпих накрая така, пак не беше лошо макар че едва ли ще ми хрумне пак скоро. Но за гости ако ми дойдат които харесват такива щуротии, ще знам че става.

# 324
Не знам дали е защото съм свикнала, но на мен шварц кафето най си ми харесва. Обаче за да стане черно и плътно, трябва да се сложи много кафе, ситно смляно и преобладаващо робуста.
Имах машина за еспресо Briel, хубаво еспресо правеше, но аз обичам по-голямо количество кафе в чашата, а дългото еспресо се разводнява и не е хубаво. Продадох я.
Имам и Nespresso машина Krups, малка и много удобна, бързо става кафето, всякакви капсули пробвах, ама... ползвам я за гости, за пътуване и така.
Rioba Forte капсули съм купувала от Метро, не са лоши. В момента ползвам Covim Premium, но си ги поръчвам онлайн.

# 325
Еспресото си е късичко, няма как да стане хубаво ако го пуснеш дълго. То каквото има хубаво да излиза при такъв "зор", излиза в късото кафе, после е вече предимно още малко кофеин и повече горчилка. Топла/гореща вода ако долееш до по-дълго е по-вкусно, отколкото ако направиш еспресото дълго. Знам че звучи противоречиво, как така с вода ще има повече вкус отколкото минала през кафето, но си спестяваш горчилката и по-добре усещаш приятните вкусове и аромати в кафето.
Ти си си намерила начина който ти харесва на теб де, но ако някъде нямаш избор и трябва да е еспресо, това е по-добър вариант отколкото дълго еспресо. За който иска голяма чаша, другите методи за приготвяне са по-предпочитани.
Шварц пък да правиш само една чаша съвсем не ми харесва, ако се прави количество наведнъж пак повече бива. Но само за едно кафе ми стои супер измито, не знам как да го опиша. И зависи и от машината, колкото и странно да звучи. Имахме преди време на работа някаква, за шварц кафе си беше, но имаше нещо което се превключваше или не помня какво беше, за по-малко кафета а не за цяла голяма кана. И наистина не ставаше същото, имаше си разлика. А уж е просто един конус с филтър... ама пак не са еднакви и те.

# 326
Това за единичното шварц кафе е така. По-малкото вода минава бързо през малкото кафе и резултатът е кофти. Трябва много кафе и много вода, да си капе поне 10-15 минути и тогава е супер.

# 327
Може би затова не ми харесва - аз обичам да си пия кафето сама Grinning Съответно приготвям едно кафе само, освен че не държа на пълна голяма чаша. С еспресото колкото и кафета да правя, те са все едни и същи защото и без това се приготвят едно по едно.

# 328
  • Deutschland
И аз обичам да си пия кафето сама, особено първото сутрин. Правя си ристрето, иначе няма да мога да си отворя очите изобщо.

# 329
Имах период в който разчитах на кафето да ме разсъни. На сегашния етап кафето ми е по-скоро като ритуал, аз ще се разбудя със или без него, но си държа на това време само за мен. И съм и привикнала към кофеин толкова че ако не пия кафе, ще ме заболи главата, та и не се дърпам ами си сядам с чашката и ме няма за никого за около час сутринта. До степен ако трябва за целта да стана по-рано, но да не си го отнемам това време. Затова си държа да ми е точно както си го харесвам.

Други са ми се чудили като са на гости, питам кой как го иска, какво иска добавено и т.н. Примерно мляко да има ли, топло или студено да е, на пяна или само така налято, захар/мед, канела или нещо от сорта... Е какво толкова, просто кафе, сипвай там.
Ами... не е така пък. Аз ако ще си пия кафето като хапче колкото да се брои че съм го изпила, по-добре да си купя кофеин на хапчета Grinning Кафето е да седнеш да му се изкефиш, много ясно че ще искам това и за гостите си.

Общи условия

Активация на акаунт