Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 69 948
  • 710
  •   1
Отговори
# 330
Аз обичам сутрин да пия кафето навън и да гледам една нахална катерица как препуска неуморно, а един заек как  се разхожда като генерален директор. Тези двама съседи и многото зеленина някак ми помагат да започна деня с голям хъс. И кафето помага, разбира се.

# 331
Какво значи кафе бариста?

# 332
Бариста е специалист по приготвяне на различни видове кафе, мисля.

# 333
Днес видях в магазина кафе Далмайер бариста в черна опаковка. Някой има ли мнение за това кафе.

# 334
  • до най-прекрасния мъж
Някой похвали наскоро Costa. Вземали ли сте от промоционалните пакети на Лидл 1+0.500 кг, които са сега на промоция? Искам да разнообразим малко, че вече почти година пием Лаваца и ни омръзна.

# 335
  • Melmak
Здравейте, с радост откривам тази тема във форума!

Напоследък пия все costa coffee, все купувам по 1 кг като е на промоция и вече много време само това пия.

Забавно е как като отидеш на гости някъде и ти направят кафе има някакъв съвсем различен вкус от твоя вкъщи. И това е нормално и интересно, разбира се.

Посъветвайте ме какво друго кафе да си купя да пробвам? Пия еспресо, чисто. Обичам италиански тип кафета, никакви дълги, шварцове, млека, бози, овкусители, лешници и сиропи.
Не обичам кисело кафе, за мен lavazza rossa е много кисела. Харесвам смес робуста и арабика.
Костата ми харесва, но ужасно много ми е омръзнала. За това търся нови алтернативи.

# 336
hechicera_, пробвай Импрешънс на Дъбов.

# 337
Ей, а някой пробвал ли е кафето от лайнце на онова лемурче,как се казваше.... предлагат го в Дъбов Simple Smile

Кафето е с измит вкус и надали ще ви хареса.
Другото заради което не бих пил е злоупотребата с тези животни ..

Пила съм три пъти на различни места. Наистина едното ми беше като премито, както по- горе пише.
Не ми допаднаха толкова много, че да ги пия редовно. Цената е доста, но освен свързването с произхода им и вълненията покрай това, друго особено привлекално не бих могла, да отбележа. Просто добро кафе. Като го сервират в едното заведение го придружиха и със диплянка и обяснения и пр. Може да е било особеност на заведението.

Не съм специалист. Обикновен кафеман съм.

# 338
Аз вкъщи си правя Или и много ми харесва.
Препоръчайте ми инстантно кафе за фрапе ☺

# 339
Аз сега си приготвих за отваряне пакет Covim Intenso, но то е 100% робуста. Не съм го пробвала досега. Covim имат добър избор и на смеси от арабика и робуста.
Предложените specialty кафета на мен са ми над бюджета за кафе, признавам си. Не че нямам или не мога да дам 90 лв. за килограм кафе, но не бих ги дала, защото съм убедена, че 70% от цената е просто реклама, а не толкова специален вкус.
Моля да не се приема за хейт! Но не съм и съгласна, че само много скъпото е хубаво (на този свят).

# 340
Копи лувак е скъпо кафе не заради качество,  а заради по-особенния метод на отделянето на кафето от плода. Никога на световни бариста шампионати не е оценено високо. Hechicera, бях отговорила и на твоя въпрос,  но коментара беше изтрит необяснимо защо, тъй като потвърдих друго мнение с +.
И тук цензура,  пък не е политика Grinning

# 341
Възможно е ако често препоръчваш кафето на Дъбов да са сметнали, че му правиш реклама.

# 342
Всичките им кафета са топ. И аз ги препоръчвам. Да ме трият. Дайте тогава да си говорим за арабика само от Южна Америка, нали тук брандове се препоръчват, или бъркам ?

# 343
Нито веднъж не  съм споменавала фирмата, за която спомена Vanne. Единствено отбелязах + 1 на чуждо мнение.

# 344
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ако има триене, то не е заради имена на марки, а заради потенциално кръстосване на шпаги между потребители.  В темата понякога се усеща прекалено натрапване на скъпото и лекичко презрително отношение към потребители, на които не им е най-важното в живота да се фукат с пиенето кафе от висок клас, или как точно си го приготвят, щото другият начин не бил правилен. Предполагам това е причина за намеса на модератори, ако е имало такава.

Обичам да пия кафе, но не съм маниак. Четях и предишната тема, чета и тази. Честно казано намирам я за полезна именно заради споменаването на марки, за които иначе не бих чула, чела и т.н. Не че ще се втурна да ги опитам, защото съм убедена, че като при виното, една с една реколтите не си приличат, съответно и кафетата. Колкото и да поддържат определен вкусов стандарт, няма как кафето от преди 5 години на същата марка да е с абсолютно същия вкус като кафето им от тази година. Но поне видях колко различни кафета пият хората.
Освен това собственият ми опит ми е доказал, че едно и също кафе, разбирайте от един пакет, има различен вкус в зависимост дали съм си го приготвила в кафеварката или на еспресо машината. За моя вкус победител е кафеварката. Но ще отбележа, че машината ми явно е с прекалено високо налягане и изважда твърде много горчилка с кафето. Някой ден, като я сменям, ще си взема такава с регулиране на налягането, че да си настройвам кафето за моя вкус. И още една особеност на машината, която още напипвам, е с каква вода я зареждам. Чешмяната ни е много варовита и вече ми направи веднъж беля със запушване с котлен камък. Сега купувам каквато и да е изворна, но предстои да усетя с коя марка кафето горчи най-малко. Някой ден мисля да опитам и с дестилирана вода. Wink
Та в този ред на мисли, универсална рецепта няма. И чак ме избива на смях, като влети някой нов потребител с желанието да му се препоръча марка кафе, дето едва ли не само точно нея ще пие цял живот. Ами няма такава.

Общи условия

Активация на акаунт