Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 70 220
  • 711
  •   1
Отговори
# 300
Crema e Gusto си е направо отврат по мое мнение. С цял килограм се прецаках. Яд ме е, че в Германия не предлагат Коста за домашна употреба. Точно осмицата съм взимала и ми е фаворит след Illy и Hausbrandt.

# 301
Здравейте! Откакто си купих еспресо кафемашина преди 2г., пия само crema e gusto и съм свикнала да го пия с прясно мляко. Понякога ми свършва млякото и се налага да го пия чисто, но просто киселее ужасно много. Какво кафе ще ми препоръчате, което да не киселее, може да е горчиво, но в никакъв случай да не киселее!!!

# 302
Здравейте! Откакто си купих еспресо кафемашина преди 2г., пия само crema e gusto и съм свикнала да го пия с прясно мляко. Понякога ми свършва млякото и се налага да го пия чисто, но просто киселее ужасно много. Какво кафе ще ми препоръчате, което да не киселее, може да е горчиво, но в никакъв случай да не киселее!!!
Горчивината е ясен белег на ниско качество при някой от етапите на производство,  изпичане, съхранение. Директно горчивото кафе ни казва:" Не ме пий!"  Това кара хората да добавят нещо. Хубавото кафе няма нужда от добавки.
Хранителната индустрия ни приучава в неправилни възприятия.
Кафето е плод и като такъв трябва да има 2 основни характеристики-сладост и киселинност/не бъркайте киселинност и кисел вкус/
Арабиките , които са по качествения вид/ сортовете са много при тях/ имат различни степени киселинност./
Ако можете изберете кафе с произход от Южна Америка. Например Бразилия,  Коста Рика, Гватемала/

# 303
У нас много масово се пият и дълги кафета, което също допринася да не е на ниво вкусът. За еспресо говоря, на другите видове не съм ценител но при него знам каква огромна разлика има между късичко еспресо и дългото кафе което толкова хора пият по някаква незнайна причина. При равни други условия, двете нямат нищо общо, то все едно че не е едно и също кафе.

# 304
  • София
Късото кафе е по-малко интензивно, по отношение на кофеиновия ефект, за разлика от дългото кафе.
Млякото, сметаната... намаляват и удължават действието на кофеина, превръщат го не в пик, а в плато - като начин на действие.
Ако ще се пият повече на брой кафета през деня, по-добре да са по-къси Simple Smile
Ако работата ви изисква, да сте в добра кондиция продължително време - мляко с кафе в по-добър избор, като начин на действие.

# 305
  • до най-прекрасния мъж
Вкъщи пием това:
Скрит текст:
И цената му бива.
Ароматно е, без да е кисело изобщо. Аз също не обичам кисели кафета.

# 306
Късото кафе е по-малко интензивно, по отношение на кофеиновия ефект, за разлика от дългото кафе.
Млякото, сметаната... намаляват и удължават действието на кофеина
Ако искате по-леко кафе не пускайте повече вода през машината. Химически,  колкото по-дълго минава вода през кафето  се разтварят повече разтворими субстанции, в това число повече кофеин.
Успоредно с това и се влошава вкуса.
Правилно е да се пусне нормално еспресо и да се долее вода. Това го твърдят всички експерти.
Както при еспресото,  така и при другите методи ключов момент освен качествено кафе е и спазване на пропорцията кафе/вода/, температурата и начина на смилане. Ще се изненадате,  ако спазите точните пропорции и технологията на съответния метод колко различен продукт ще получите. Така че, скъпи кафе  любители-качествено кафе,  везна и технологията. Това казват специалистите.

# 307
Здравейте, искам да си купя кафемашина с капсули. Писна ми да пия разтворимо кафе. Ще може ли да ми препоръчате коя да си взема?

# 308
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Задайте въпроса си в тази тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1622434

# 309
Аз обичам горчиво шварц кафе, държа да е черно и горчиво. Затова купувам кафе на зърна за вендинг машини, максимум 20% арабика да има в него. Може и 100% робуста. Харесва ми и кафето от някои вендинг автомати, ама си знам кои са с по-хубаво кафе. Колкото и да пия кафета по заведения, Ришари, Джулиуси и т.н., не и не. Усетя ли киселеенето на арабиката и почва да ми се повдига. Иначе са ароматни, да, така е.

# 310
Vanne, ако позволите един съвет?
Опитайте Specialty Coffee приготвено както го обичате. Аз харесвам филтрация с Chemex или V 60.
Може първия път да не Ви допадне просто, защото няма да сте попаднали на  подходящ сорт. Моето кафе го открих след десетина проби, но вече никога няма да се върна към масовите кафета.
Хранителната индустрия ни приучава в неправилни възприятия,  просто защото идеята е евтин продукт с максимална печалба. Затова хората възприемат горчивото кафе, като силно и добро.
Горчивото кафе означава кафе с много дефекти-може да са от сорта или обработването. Предполагам, че познавате основните вкусове,  но медицината и кулинарията са единодушни, че горчивото означава отрова. Така е в природата- защитен механизъм. Кафето е плод и като такъв има 2 характеристики-сладост и киселинност. Ако търсите по-малко киселинност Вашите кафета трябва да са от Централна и Южна Америка. Coffee

# 311
Горчивото е вкус, който не задължително е отровен. Всичко е отрова, в зависимост от дозата. Simple Smile
Все пак, благодаря за съвета! Ще поразгледам, макар че не обичам много да експериментирам.

# 312
Ние в къщи мразим кафе с киселинност, дори и слаба. По тази причина търсим постоянно различни кафета. От известно време сме се спрели на една марка и поръчваме само от нея-PASSALACQUA. Харесва ни и засега не търсим нови кафета и марки.

# 313
Боже, във всеки пост ли ще изнасяте лекция колко некачествено е горчивото кафе?
Приемете най-накрая, че е въпрос на вкус.

# 314
Здравейте! Търся актуални мнения за кафетата на Риоба в Метро. Дали някой ги е пробваш? Приемам и всякакви препоръки за кафе на зърна, да бъде силно, но да няма кисел привкус. Ще се приготвя на кафе автомат на Philips.

Общи условия

Активация на акаунт