Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 64 062
  • 696
  •   1
Отговори
# 660
  • Враца
Горните три линка са точно такива.

# 661
Какво значи ставащо, моля?

# 662
  • Melmak
Какво значи ставащо, моля?

Средна хубост. Нито най-евтино и нискокачествено, нито висок клас с претенции.

Едит: не бях видяла линковете в последните постове. Ще поръчам от благоевградската пекарна, за да пробвам. Не ми бяха попадали.

Дъбов съм взимала от Била, но не попаднах точно на такова, в което да се влюбя. Не харесвам кафе с вкус на силна киселинност.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 12:22 от Pandora1

# 663
  • София
Майка ми няколко пъти я черпя с кафе... я от Дъбов, я от някой магазин купешко, но не уцелвам...знам че обича Якобс монарх (с кисела жилка...) но май не го правели вече така този модел?
Къде може да опиташ кафето, преди да купиш?
Поне я отучих от нескафето.
 в Дъбов гледах такова от арабика класическо - ще се разровя пак.
Иначе за себе си ще взема И безкофеиново по безвредния начин извлечено.
Пп. Къде се продава оригинална Лаваца в София?

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 12:30 от Starrydream

# 664
lavazza внос от италия има в италианските магазини. по-рано съм взимала от виа тракия (и двете им локации -- цариградско зад метро и военна рампа). мляно имат главно за мока обаче.

# 665
  • При децата ми
Майка ми няколко пъти я черпя с кафе... я от Дъбов, я от някой магазин купешко, но не уцелвам...знам че обича Якобс монарх (с кисела жилка...) но май не го правели вече така този модел?
Къде може да опиташ кафето, преди да купиш?
Поне я отучих от нескафето.
 в Дъбов гледах такова от арабика класическо - ще се разровя пак.
Иначе за себе си ще взема И безкофеиново по безвредния начин извлечено.
Пп. Къде се продава оригинална Лаваца в София?

Какво му е на нескафето?

# 666
  • На изток от Ада
И аз спрях да пия нес след автомата.
Той е в село в момента.

# 667
  • Бургас
Аз много харесвам Pink Bourbon от Aroma coffee но ако не успея да си взема си купувам Lavazza златното Oro.Много обичам да пия кафе.Обикновено го пия дълго, чисто но от скоро се зарибих по различните млека на Алпро имат бариста серия.Разпенвам си ги на кафе машината и следобед разнообразявам с някое лате или макиато.

# 668
От масовките на Лаваца само Qualita Oro харесвам, но аз и не съм опитвала много техни видове.
Днес щях да припадна от цената на Давидоф за килограм.

# 669
В последно време основно пия мляното Crema e gusto на Lavazza, избива ми една тютюнева нотка, която ми допада. Попадали сте на такава нотка в кафе от пекарна?

# 670
В последно време основно пия мляното Crema e gusto на Lavazza, избива ми една тютюнева нотка, която ми допада. Попадали сте на такава нотка в кафе от пекарна?

Да регион Хондурас, аз пък затова ги избягвам.

# 671
Аз също го избягвам, заради нагарчаща нотка. Предпочитам Роса.

# 672
За мен най-тъпото кафе на света е Лаваца. Особено тази по супермаркетите. Преди години харесвах една Лаваца, която се продаваше само от доставчици на Лаваца за заведения-Super Crema. Намерих я в един немски сайт за кафета, но май не ми хареса чак толкова, както преди.

# 673
Че не е кафе за ценители Лавацата - не е. Но пък нито на всеки вкусът е еднакъв, нито всеки може или пък иска да харчи много за кафе, а пък кафе пием почти всички...
Има кой да купува и каквото е по рафтовете в супермаркетите, очевидно.
Преди години много купувахме и насипни, не говоря за пекарни и нещо скъпо, а за тези магазинчета в които продаваха насипно от чували и го смилаха на място. Бях си намерила магазинче на което собственичката си познаваше кафетата отлично и можеше да направи сметка за всеки вкус само по описание какво се иска. Много ми липсва това място.

# 674
За мен най-тъпото кафе на света е Лаваца. Особено тази по супермаркетите. Преди години харесвах една Лаваца, която се продаваше само от доставчици на Лаваца за заведения-Super Crema.
На мен пък ми е тъпо да се коментира вкуса на непознати хора. Smirk

Все едно да кажа, че Нова Бразилия е най тъпото кафе, при положение, че знам, че хората го пият защото такива са им възможностите. Или пък да кажа, че нескафе е най тъпото кафе на света защото на мен не ми харесва. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт