Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 68 948
  • 704
  •   2
Отговори
# 540
Лаваца Россо

# 541
Напоследък пробвах едно кафе от Лидл на FairGlobe, както името загатва fairtrade и био, 100% арабика, и останах много доволна. Чудесно е.
И на мен ми хареса био кафето на зърна от Лидл. 100% арабика е, но не е сингъл орижин. Не киселее, средно изпечено. Единствено не се знае дата на изпичане, само срок на годност има. Но след като се измъчих с всички на Дъбов, без състезателните кафета, никое не ми допадна, за момента ще карам на това. Поне е 500 гр.

Визирате това в зелената опаковка ли,че харесвате?
Това е кафето, което харесвам. Миналия месец беше 15лв за 0.5 кг, сега го взех за 17лв.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 13:00 от Artemida70

# 542
Назад в темата беше хвалено биокафето на зърна от ДМ.
За мен е тотал щета и доста печено.

# 543
Въпрос на вкус са си кафетата, не знам да има такова дето на всички да харесва. Наистина май предимно го хвалят това кафе, явно има кой да го хареса.
У нас като че ли поначало по-изпечени и по-горчиви кафета са повече на почит, не казвам че са всички но някакси се асоциира че по-горчивото кафе е по-"силно" и съответно ако не горчи било "слабо"... Поне около мен това е по-често срещаното мнение. Не че харесват горчивината, слагат си захар да не им горчи. Но иначе било "слабо", няма угодия Grinning
Аз пък чиста арабика не харесвам, за мен трябва да има и малко робуста. И нямам предвид само евтини кисели арабики, те всякак са гадни. Просто не е моето.

# 544
Био кафето е от ДМ или Лидл?

# 545
  • При децата ми
Био кафето е от ДМ или Лидл?

Пише ДМ.

# 546
# 547
По принцип Лаваца Россо
 Но аз не намирам огромна разлика с Нова-та Бразилия

# 548
По принцип Лаваца Россо
 Но аз не намирам огромна разлика с Нова-та Бразилия

То и няма, и двете са гадни.

# 549
  • Melmak
Росата, освен горчиво препечена е и кисела.
Някак двата вкуса остават само, да е кисело и да горчи.

От масовите все още непрепечено не съм намерила. Допивам Дъбов, което си купих последно. Цената ми дойде в повече, беше 20 лв за 200 грама. Имам много накупено кафе вкъщи, като го допия, ще търся нови варианти.

# 550
Росата, освен горчиво препечена е и кисела.
Някак двата вкуса остават само, да е кисело и да горчи.

От масовите все още непрепечено не съм намерила. Допивам Дъбов, което си купих последно. Цената ми дойде в повече, беше 20 лв за 200 грама. Имам много накупено кафе вкъщи, като го допия, ще търся нови варианти.
За съжаление няма особен избор у нас. Както си разбрала или изгорели боклуци с различни име или Дъбов. Средно няма.
Разните пекарни, са на идентични цени или една идея по-евтино от Дъбов, но в 99% от случаите не си струват…

# 551
  • На изток от Ада
Аз кях да поръчам от твоето кафе ,но имам още запаси...

# 552
Вчера говорих с майка ми и се потресох от цените на кафето, което пия.
Аз пия много кафе, страст, пристрастеност, удоволствие. Не мога без кафе.
Мисълта ми беше, че има някаква страшна спекула с цените.

# 553
  • до най-прекрасния мъж
Ние сега пием това, харесва ми, нищо че чиста Арабика рядко ми харесва. Не е кисело, приятно е, особено с мляко има много хубав послевкус, поне за мен.
Скрит текст:

# 554
  • При децата ми
Потвърждавам, аз пия това кафе и за мен е чудесно! Особено с мляко.

Общи условия

Активация на акаунт