Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 68 921
  • 704
  •   3
Отговори
# 555
Цените на кафето на световните пазари се вдигало.
Аз пробвах  био кафето на зърна на ДМ. Не ми хареса. Много силно препечено, странна мазнина  по зърната. Вкусът също не е моя. Дори имах проблем с кафемелачката, ползвам на крупс  електрическа.
Сега био кафето от Лидл бива и като вкус за мен и като цена - 34 лв за кг.
До сега купувах на зърна , в пакети колкото може по-малки, от Балев, Амазон, Дъбов.

# 556
Вчера говорих с майка ми и се потресох от цените на кафето, което пия.
Аз пия много кафе, страст, пристрастеност, удоволствие. Не мога без кафе.
Мисълта ми беше, че има някаква страшна спекула с цените.
У нас е така с всичко за съжаление.

# 557
С това “цените на кафето по световните пазари са качени” се “извиняват” за спекулата, която налагат.
Интересно как при мен цената е една и съща над 2 години, а пътува 2/3 свят, за да дойде при мен?!

# 558
Аз написах, че цените на световните пазари се покачват, защото съм го прочела. Така както стана и с какаото. Защо става така има обективни причини, които не са обект на тази тема.
Няма извинителна бележка никъде в магазините.

# 559
Кафето, което аз купувам  е с минимално променена цена от 5 лв. за кг. На фона на нарастването на останалите цени не мисля,  че е много. / Кения от Дъбов/ Доколкото разбрах поради измръзване на реколтата в Бразилия, която е най-големият световен производител и доставчик на масовите марки в света цените точно там са драстично повишени.

# 560
Прави би впечатление, че в емаг цените на кафето са по-ниски. Пример- това на lavazza не съм го пиша и виждала
https://www.emag.bg/kafe-na-zyrna-lavazza-gusto-forte-1-kg-80000 … tm_medium=android
И това също
https://www.emag.bg/kafe-na-zyrna-vandino-espresso-cream-1kg-800 … tm_medium=android

# 561
  • Варна
Потвърждавам, аз пия това кафе и за мен е чудесно! Особено с мляко.

Скрит текст:
Пием същото кафе от доста време,много го харесваме !
За съжаление изчезна в многото магазини( Лидл ,Била ,малките супермаркети..)намираме го на изгодна цена само в Метро.

# 562
  • На изток от Ада
Да в емаг е по-евтино и има повече избор.
И на емог си чудя .
Обаче имам още кафе .

# 563
  • При децата ми

Скрит текст:
За съжаление изчезна в многото магазини( Лидл ,Била ,малките супермаркети..)намираме го на изгодна цена само в Метро.

Да, изчезна и почти никъде не го намирам.

# 564
  • Melmak
Споделям какво видях днес във Фантастико, това е малък обект и рядко има избор от стоки. Понеже коментирахте коста, може да е от полза на някого. Големи опаковки от това нямаше.

# 565
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:
Eто го, в е-маг с 30% намаление  - случайно ми попадна, докато се ровех за кафе:
https://www.emag.bg/kafe-na-zyrna-costa-signature-blend-sredno-i … -2025_kafe-i-chaj
ПП.
Вече ми излиза  изчерпано.... все пак го оставям, може да се появи... или някой да си откаже поръчката Simple Smile

Ако някой е фен на  L'Or... - 40% намаление ... 500 гр.:
https://www.emag.bg/kafe-na-zyrna-l-or-origins-brazil-500-gr-871 … -2025_kafe-i-chaj

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 11:40 от denis©

# 566
  • Варна
Скрит текст:

Скрит текст:
Eто го, в е-маг с 30% намаление  - случайно ми попадна, докато се ровех за кафе:
https://www.emag.bg/kafe-na-zyrna-costa-signature-blend-sredno-i … -2025_kafe-i-chaj
ПП.
Вече ми излиза  изчерпано.... все пак го оставям, може да се появи... или някой да си откаже поръчката Simple Smile

Ако някой е фен на  L'Or... - 40% намаление ... 500 гр.:
https://www.emag.bg/kafe-na-zyrna-l-or-origins-brazil-500-gr-871 … -2025_kafe-i-chaj
Благодаря за линка,ще го имам предвид.
В Метро обаче е по-изгодно ,защото взимаме 3 опаковки по 200 гр за 23,70 лв,бройката излиза  7,90 .Relieved

# 567
Здравейте, днес намерих темата и се включвам с въпрос:
Обичам да пия кафе, но само от време на време. Въпреки това винаги обичам да пия хубаво кафе, а не някакви водички. Какво бихте препоръчали да си купя като пособие за правене на кафе? Кафеварка, някаква еспресо машина, джезве?

Също така никога не съм си купувала до сега друго кафе освен инстантно, а сигурно има страхотни кафета на зърна или смлени. Кой са ви най любимите? Бих дала до към 20 лева дори и за малък грамаж стига да е хубаво. Мисля че киселите не ми харесват, но ароматните, средно силни и препечени съм забелязала че ми допадат.
Благодаря предварително!

# 568
Щом не пиеш постоянно, може и да искаш да видиш машини които работят с капсули или с дозети. Има и някакви комбинирани които си признавам че на живо не съм виждала - работят с нормално смляно кафе но и с дози или с капсули, не знам заслужава ли си пък такава.
Иначе ти хубаво ще си купиш каквото кафе си харесаш, но то не стои дълго време едно и също както инстантното, не и след като е отворено. Има разни варианти за буркан или койнтейнер които се затварят плътно но пак не е същото. Аз ползвам такъв, а предполагам и повечето пишещи тук. Но при мен не се задържа за дълго защото се пие от това кафе ежедневно и няма много кога да изветрява.
Основно по това помисли първо. А това в какво си приготвяш кафето и то не е без значение - дори и едни и същи зърна да смелиш, при различните методи ще получиш различен вкус. Няма как ние да ти кажем кой ти харесва на теб...

# 569
  • Melmak
Такава кафеварка е идеален вариант, ако ме питаш по ред причини: не заема място и е евтина. Ако не пиеш всеки ден кафе можеш да я слагаш в шкафа и готово. При кафемашините винаги седи въпроса с мястото и с цената.

Аз не препоръчвам никога капсули, не правят хубаво кафе и са вредни. Ако ти е все тая какво пиеш - добре. Другото е, че капсулите омръзват. Колкото и да сменяш вкусовете, ще ги изредиш всичките. Ограничен си да ползваш все тези капсули.

Напоследък се влюбих в Сегафредо. Случайно го поръчах от интернет, защото съм извън София и тук кой знае какъв избор няма.

Не е кисело, аз също не харесвам кисели, не е препечено, мисля, че се води medium roast. Хареса ми много, мисля да го поръчам пак. На снимката е килограм, но има и малки опаковки, които предполагам са по-подходящи за теб. Също цената е достъпна.

Общи условия

Активация на акаунт