Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 57 765
  • 602
  •   1
Отговори
# 570
Има го това с капсулите, но пък за някой който казва че пие кафе от време на време... Ще стои по повече смляното кафе.
Иначе някои не са лоши, случвало се е и да ми хареса еспресо от капсула някъде. Не мога да кажа марки обаче, все е било като са ме черпили някъде, освен и че вкус приятел няма.
Кафеварките не са лош вариант и наистина са компактни, има и едни каато конус със сложен филтър пък дето се слагат над чашата или каничката и пак са лесни за прибиране и не ти трябва и контакт.
Вкусът на кафето е много различен, аз например изобщо не харесвам от филтър. А едно и също кафе съм пробвала в кафемашина и в мока кафеварка дето пак е вид еспресо уж - нищо общо, ама нищичко. И на джезве не ми харесва, а за други това е най-вкусно. На друг човек няма как да предвидим кое ще хареса.

# 571
Благодаря ви! 💐

# 572
Другото което се сещам като вариант е с повече занимавка - да си мелиш вкъщи по малко с кафемелачка ако би си взела и токава. На зърна не изветрява така лесно както смляното и пак би било по-добре. Но си е още един уред и още едно за вършене...

# 573
Хубаво кафе се получава при няколко условия- качествена суровина,  прясно изпечено до 3 месеца, познаване и спазване на технологиите за приготвяне на съответния метод. За човек,  който не е ориентиран във всичко е трудно. Най- лесно е с дозети и автомат. Има голям избор на пазара. Аз в офиса използвам такава със кафе Рема или на Дъбов. Успех !

# 574
Някой може ли да препоръча смес без кофеин с вкус на лешник, щам фъстък и др подобни.

# 575
Това какво общо има с кафето?

# 576
Някой може ли да препоръча смес без кофеин с вкус на лешник, щам фъстък и др подобни.
Леблебия

# 577
Купи си някакъв сироп за кафе с аромат на лешник и си го слагай в каквато прецениш напитка. Или там какъвто друг аромат се търси, поне доколкото знам избор има.

# 578
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Това какво общо има с кафето?
Няма. Просто се гонят бройки постове за Лоялната програма. Wink

Иначе за отговор на зададения въпрос подкрепям напълно So Lucky*. Леблебия и ръж за турско кафе все още се продават в мляно състояние.

# 579
Наскоро си взех DeLonghi EC 685 Dedica и кафемелачка на Бош. Доволна съм от машината, прави добро еспресо с каймак. Първата ми проба беше с арабика от Кения, но сега смених с такава от Колумбия и май съм по-доволна. Взимам кафето на зърна от един магазин в началото на Женския пазар, имат доста видове кафета на прилични цени - между 30 и 50 лева на килограм.

# 580
  • Melmak
И аз съм с дедика и много си я обичам. Даже заминахме за месец от вкъщи и си я взех с мен! 😁😁😁

# 581
Как се справяте със запушена цедка?
2 дена съм на Нес кафе.
Машината ми е Делонги.

# 582
Сложи цедката в чаша и сипи кола. Остави я поне 12ч. и ще е като нова.

# 583
  • Melmak
Аз в оцет накисвам. Ако е много запушена взимам игла и дупка по дупка отпушвам с иглата.

# 584
и аз като хечи действам. ако не се оправи с накисване, чистя с игла.

Общи условия

Активация на акаунт