Държане на телефона при разговор като филия с лютеница

• 7 571
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
Ами защо, защото така им е удобно на хората повече явно. Може с едно кратко съобщение да решиш нещо, а не 5 минути разговор за какво ли не между това. Освен всичко, аз лично не обичам телефонни разговори, наистина прибягвам до тях при нужда само. Такъв тип съобщения ми идват идеално.

# 61
Предпочитам да говоря на високоговорител и държа смартфона си във вид на "филия с лютеница", а когато ми се измори ръката, сменям позицията му във вид на "шоколадова вафла". Когато говоря с телефон, допрян до ухото, изпотява ми се ухото, нагорещява ми се ухото, после започва болката в ухото и главата, когато съм приказвала дълго време с телефон, допрян до ухото. Дори започва да ми кънти главата след дълъг телефонен разговор. Също така ми се изморява много ръката, докато държа по този начин телефона си. Дори ми изтръпва и ме заболява много ръката ми. Просто започвам да не я чувствам изобщо. Също така ме заболя и вратът.

Преди 1 месец проведох дълъг телефонен разговор над 1 час с телефон, допрян до ухото ми, защото не желаех майка ми да ме подслушва и да разбере всичко, защото има такъв навик да подслушва хората. И така - заболя ме всичко-ухо, ръка, глава, врат и дори цялото ми тяло. После не можех да се оправя няколко дни.

Навън също от време на време говоря на високоговорител, най-вече го предпочитам, когато съм в движение, макар че от шумотевицата около мене, когато съм навън, и когато говоря на високоговорител не чувам добре, така че минавам на телефон, допрян до ухото. А когато съм с грим, изобщо не си позволявам да допирам телефона си до лицето си. Не желая нито да го изцапам и после да си създам работа да го почиствам, като се прибера вкъщи, нито пък да си създам кожен проблем с лицето си, като го замърся. Навън никога не си позволявам да пипам лицето си с ръце независимо дали съм с грим, или не. Отметка: мразя да провеждам изобщо някакви разговори навън. Провеждам такива, когато е нещо неотложно.

# 62
  • Great Britain
Да си държат филиите както си ги държат само на обществени места малко по-обрани и тихи разговори да водят телефонистите  с големите телефони.

# 63
Ако говоря със слушалки, които не се виждат и видя погледи притеснени за менталното ми здраве и аз ползвам позицията "филия с лютеница" ама колкото да се види че говоря по телефона. Това на високоговорител да се говори на обществено място, ми е противопоказно.

# 64
Спокойно, винаги си личи кога някой говори с реален човек и кога държи връзка с кораба майка. Simple Smile
А и днес хората, които говорят с хендсфри, изобщо не изглеждат странно. Масово е.

# 65
  • СИ
Аз пък полудявам и се изнервям от сънени хора, които сутрин се качват в градския транспорт (обикновено студенти в София, защото в родния ми град почти не съм виждала този феномен) с ония термо или каквито са там чаши с капачката отгоре и се наливат с кафе като идиоти 🤣 И ей така си стоят и са държат чашата, не знам, ама просто винаги много ме е дразнело това 🤣

Това с чашите и аз не го разбирам. Като ти се пие или хапва нещо, автобусите на градския транспорт ли са подходящото място? Не знам откъде се привнесе това. От филми ли, от Европа и САЩ ли, но го има в по-големите градове. Да се жабуриш с измито кафе или някакъв бъркоч с име лате или мокачино и на мен не ми допада. Но на някои им харесва. Стоиш по-далеч от такива, че може да те олеят. Случвало ми се е да го видя. В парижкото метро май беше.

# 66
Чаша кафе се ядва, ама един ден някакъв тийн седна до мен на двойна седалка в автобус, извади една кутия с ядене и най-невъзмутимо замляска.

# 67
А, тийнове, на мен постоянно ми се случва да седя около чичковци, които носят галон с бира и си се наливат най-безцеремонно в автобуса. Кутии с храна често се отварят, отвратително е, едва ли е единственото място, на което може да се нахрани човек, а бирата изобщо няма да я коментирам.

# 68
  • През девет планини в десета...
Аз за първи път видях така да се държи телефон като филия във ТЛС канала в поредицата за ромите в Америка.

# 69
В действителност тръгна от риалити предаванията това, защото, за да се заснеме на камерата разговор на двама събеседника по телефона, този, който е сниман, трябва да пусне разговора на високоговорител, за да се чува какво говори другия. Аз това го помня отпреди 14-15 години, когато бях в майчинство и гледах (май по мтв беше) риалитито "Майки тийнейджърки".

# 70
Хващам се, че и аз го правя на моменти. Държа го така, защото говоря на високоговорител.

# 71
  • Най-красивата страна
И аз го правя.Обикновено,когато съм на някоя шумна улица и пусна високоговорител.

# 72
При лични разговори приятели и познати когато усетя, че са ме сложили на високоговорител и ми глъхне или кънти, казвам на отсрещната страна  да мине в нормален режим, ако не иска довиждане.
Да съм слушател на някой докато се разнообразява ходейки по улиците не е моето, защото решил да убива време в безсмислени разговори.
Винаги може да се разбереш за 1 минута, когато е свързано с лична или служебна работа  информация и т.н. няма да се натоварвам хем да изслушвам някой, хем да ми глъхне.

В работата слагам колеги на високоговорител, защото се налага понякога да проверявам разни неща и не е удобно с телефон в ръка, но съм сама в стая и на никого не преча.

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 22:32 от zari65

# 73
При лични разговори приятели и познати когато усетя, че са ме сложили на високоговорител и ми глъхне или кънти, казвам на отсрещната страна  да мине в нормален режим, ако не иска довиждане.

Много си лоша! Simple Smile
Помисли и за околните. Едно е от дълъг и напоителен разговор да слушаш само едната страна, тази с телефона, друго е да чуваш и репликите на отсрещния. Така и така хората наоколо са принудени да слушат чуждия разговор, що пък информацията да не е пълна? „И той кво-о-о-о, а ти кво-о-о...“

# 74
На мен ми е неприятно да ме пуснат на високоговорител, докато разговарям с някого. Приемам го като един вид пренебрежение - нямам 5 минути за теб, затова ще говорим, докато върша нещо друго, като през цялото време се разсейвам с други неща. Може да е дребнаво, но оставя много неприятно усещане у мен.
Наскоро ми се случи позната да ме пусне на високоговорител в присъствието на майка си. Както си говорим, извъднъж майката се включва в разговора с коментари и забележки. Стана ми тъпо.
Не ми се слушат чужди разговори и не смятам, че хората се интересуват от моите, затова не държа телефона като филия. Имаме нужда от малко повече възпитание и съобразителност.

Преди години успях да се залея с кафе насред улицата - чашата беше с капаче, отворих го, после не съм го затворила хубаво и бялата ми блуза стана кафява. Оттогава не пия нищо в движение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт