Ползата от Марковите дрехи

• 26 308
  • 452
  •   1
Отговори
# 120
Бягам като Дявол от тамян аз от matchy-matchy, прекалено “барнати” аутфути. И без това моят стил на обличане в почти всеки колектив се счита една идея по-стилен.  Чак неудобно ми става понякога, като погледна колегата до мен с обикновената бяла тениска. Обаче съм решила да не ми пука - човек веднъж е млад, ще си се нося както на мен ми харесва, пък който за каквато ще да ме мисли. Чувала съм коментари за себе си, подминавайки други хора, от рода: “ Ей, тия чужденки винаги много добре облечени, значи” 😅

Относно H&M, две поли и яке оттам, доволна съм от качеството и моделите, но са ми ги избирали хора, които разбират много.

# 121
Тя модата отдавна включи скъпите дънки, напоследък добави и мърлявите кецове дето се продават с вид на носени няколко години, така че няма как да премериш с просто око дали някой окъсан, развлечен не е всъщност облечен с няколко средностатистически заплати Wink И да не пропускаме най-важната полза от марковите дрехи - все пак държат топло  Satisfied

Всички знаем, че има много скъпи и маркови дрехи. И тези компании просперират. Тук виждам напъни да се обяснява как богатите не ги носят. А пък е ясно, че бедните не могат да си ги позволят. Тогава как си обяснявате, че тези марки съществуват и не само съществуват, ами и са печеливши?
Всеки мери по себе си¯\_(ツ)_/¯ И вярно не ги носят скъпите дрехи и богаташите, като влезеш в ония най-скъпите хоткутюрни бутици вътре я има я няма един клиент😁

# 122
  • София
Комплексирани клиенти (тип "пиленцата от Монако") в България с лопата да ги ринеш.
И, да, имам много заможни познати, на които грам не им пука с какво са облечени. Там ми прави впечатление, че тези хора търсят преживявания.

# 123
Да, всеки според предпочитанията си. Едни инвестират в дрехи, други в интериора на дома си, трети в децата, в себе си (да се повиши квалификацията с цел повече възможности също е добър избор). Освен ако човек не живее на мноого широка нога, трябва да приоризира. Пътуванията и ваканциите също се превърнаха в тренд/ мода в последно време.

# 124
Първо, казва се "Найки" Wink
Второ, мисля, че у нас представата на много хора за "марково" е белязана от 80-те, когато найлоновите торбички с щампи и дънките Rifle бяха върхът на лукса, или от 90-те, когато марките идваха в менте-вид, произведен в Турция най-често.
В този смисъл под "марково" обикновено в България се има предвид "вносно", "световно разпознаваем бранд". Да, но такива например са HM и Zara - това съвсем не ги прави качествени.
Това, което е кусур на нашия пазар, е липсата именно на среден клас дрехи - с добра изработка, материи, цветове и без ни-ка-къв международно разпознаваем или шумно афиширан на етикетите бранд. С такива е пълно не само в Италия, където модата е традиционно на почит, а и в Холандия, Германия и дори Чехия. Цените на тези дрехи и обувки не са ниски, но са справедливи. Тук обаче се продават или супер скъпите неща за чалга-звезди и новобогаташи на "Съборна", или бърза мода, която за нищо не става. Изключенията са малко и търсенето е изморително. Затова и не го правя, действам като приятелките на NuageBlanche. И без това съм в бранш, където масово се носят като прошляци Simple Smile И преди 30 години, и сега съм единствената, която носи рокли в сезон, различен от лятото (сега пак се намират тук-там, преди 30 беше адско да намериш зимна рокля в България).

# 125
От Зара нищо не купувам. В Лидъл даже могат да се намерят по качествени неща.
    Съгласна съм за Италия. И немарковите им дрехи са с много по добро качество.
    Относно турските, имах няколко блузи, купувани някога от магазин в Турция. Спокойно изкараха няколко години. Нищо общо с ниския клас дрехи, който се продава в България. Ама и цените им бяха по различни.

# 126
  • Down south
При последното посещение в България, бях силно впечатлена от това, колко много жени носят маркови чанти, визирам Шанел, LV, Gucci и пр.
Тук такива аксесоари вървят в комбинация със скъпи автомобили, съответните дрехи и определено не са масови.
С удоволствие разказвах, как в метрото и трамваите се виждат дами, носещи въпросните чанти.
Колегите бяха впечатлени и България в очите им, се издигна, като стандарт Blush

# 127
При последното посещение в България, бях силно впечатлена от това, колко много жени носят маркови чанти, визирам Шанел, LV, Gucci и пр.
Тук такива аксесоари вървят в комбинация със скъпи автомобили, съответните дрехи и определено не са масови.
С удоволствие разказвах, как в метрото и трамваите се виждат дами, носещи въпросните чанти.

Хаха една от тези чанти да е истинска, пак е много. Айде, ЛВ и някое Гучи може, ама автентичен Шанел за $5к и нагоре не знам кой с акъла си ще понесе в миризлив софийски трамвай да го цапа. Все едно да носиш пачка $5к в брой навсякъде. То е брутално смешно най-малкото, а и не е безопасно.

Ако имаш бюджета за такива чанти, няма да се возиш в градски транспорт. Или ако се возиш по етични причини, си носиш по-евтините чантета или скъпи, но без брандинг.

То и усет малко трябва кое къде е подходящо. Да си облечен с видимо качествени но анонимни дрехи е едно, но да развяваш ролекси и други разпознаваеми марки пред пенсионерите и седмокласниците в тролея е вулгарно.

Познавам няколко селф мейд богати хора. Те си угаждат. Но имам и една приятелка, която по майчина линия е от аристократично семейство, стари пари. В нормална среда по нищо не ѝ личи какво е и що е. Но в техните си среди и сред близки определено си личи. Тези хора от поколения са научени да се прикриват пред простолюдието от инстинкт за самосъхранение. Освен това нямат потребност да се доказват пред нормалните хора. Съревновават си се в техните си среди.

Също така определено съдят другите за липса на маниери, непознаване на етикет и подобни. Но всичко това зад затворени врати. Класовото разделение си е живо и здраво.

# 128
  • Down south
Цитат
Хаха една от тези чанти да е истинска, пак е много. Айде, ЛВ и някое Гучи може, ама автентичен Шанел за $5к и нагоре не знам кой с акъла си ще понесе в миризлив софийски трамвай да го цапа. Все едно да носиш пачка $5к в брой навсякъде. То е брутално смешно най-малкото, а и не е безопасно.

Ovo je standard Sunglasses

# 129
  • Terra incognita
Знаем, че се казва "Найки". Така му казват може би само в англоговорящите страни. Живея в неанглоговоряща страна, тук също всички казват Найк, вкл и в техни магазини.
Наложило се е това произношение и предпочитам да използвам него, вместо да се правя на "разбирач" и на всеки да обяснявам какво имам предвид. Ако отида в Щатите, ще им казвам Найки.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 09:14 от VickyTaylor

# 130
  • Mediterraneo

Хах, ти сериозно ли?! Стандартът на Капалъ чарши.

# 131
  • Terra incognita
Да, аз също бях изненадана, че всички в родния ми град са облечени във Филип Плейн, Дискуард, Диор, Москино, Гучи. После видях и "бутиците", от които пазаруват. Зареждане дирвктно от Турция. Не ги ли бяха забранили тези ментета? Бг пазар е буквално заринат.
Обаче, пък, за много луксозно се счита да си пазаруваш и от Гес, както и Аутлет обувки и чанти с 300% надценка.

# 132
Е хайде сега, то и на Илиенци има марки. Отделно си правихме екскурзия до Сандански и там по главната улица беше пълно във всички магазинчета с Ралф Лорън тениски и суитчери и не само и то на съвсем достъпни цени, примерно нещо от порядъка на 50-60 лева. Ментета да иска човек, навсякъде може да ги намери, а пък тези Гес са буквално истерия сред младите момичета. Може да е в рейса, ама е с Гес. За тия чанти на Луи Вютон въобще не вярвам, че са реални. Може да има истинска Антония Петрова (тя цялата е една ходеща реклама на етикети) или някоя от дамите политици, че като им гледам костюмчетата и чантите не са по 100 лева, ма тия хора в рейса няма да ги видят.

# 133
  • Пловдив
Освен това ей го къде е Одрин. Аз съм с очила Армани от Одрин. Баш Армани са, ама ми харесва формата.

# 134
  • Terra incognita
За марки питайте Ангелкова.

Общи условия

Активация на акаунт