Ползата от Марковите дрехи

• 26 158
  • 452
  •   1
Отговори
# 420
А какво означава "последна колекция Диор и Долче и Габана, оригинали, но от Китайския магазин"? Rolling Eyes

Фабриките на Диор и нс ДиГ са в Китай.  Там се произвежда всичко, което трябва да замине по света като оригинална продукция.

Обаче, като всичко друго в Китай - в сайтовете им има оригинални бройки, излезли ако не от същата фабрика, то от някоя на същата улица или през улица и със същата технология за цветове, шеф и кройка. Тези модели си ги купуваш пак с някаква надценка, но на абсолютно смешни пари. 

Та за това писах че да отигинали. Просто не от магазина, а са директно от фабриката.

# 421
На това у нас му казваме ишлиме и не се продава по сайтовете.

# 422
На това у нас му казваме ишлиме и не се продава по сайтовете.

И китайците не го продават по сайтовете.

# 423
  • София
Ментета, моля ви.
Ако я отворят на митницата ще я изгорят.

# 424
  • София
Помня една жена тук ревеше за едно яке на митницата. Платила го, но на митницата го отворили и задържали за унищожаване.

# 425
Леле, ако си кажа мнението за продуктите- реплики сигурно ще ме убиете. Обаче не мисля, че трябва да се гледа отвисоко на носенето им, а горенето им по митниците е направо срамота. Това е продукт - в него са вложени материали, труд, природни ресурси, ток, транспорт. Да го изгориш е чисто и просто разхищение и служи единствено за поддържане на цената на продукта, който е излязъл, както казаха по-горе, от същата фабрика или от съседната. Който иска оригинал - отива в магазина и купува, лесно е. Знаеш какво качество следва да очакваш, плащаш каквато цена са определили производителите. Но в историята винаги е имало взаимни имитации в продуктите и надцакване с цените и това е било не просто нормално, а стимулиращо търговеца. И преценката на качеството е ставала точно така - на място, око да види, ръка да пипне. Човек малко губи усет кои са измеренията на един качествен продукт и твърде много разчита на марката да му ги осигури. А една добра изработка и дизайн може да се намери на доста вариращи цени. Не съм съгласна и с "ама той моделът е прекропиран", защото истински иоригинален дизайн просто не съществува, всичко тръгва отнякъде, надгражда нещо вече съществуващо. И най-грозната и изчанчена маркова чанта все може да се проследи някакво влияние, заемка, преписване от нещо друго и предишно, неизбежно е, такъв е творческият процес просто. И много т.нар. ментета са достатъчно качествени и трайни, за да покриват нуждите на човек в ежедневието и той да е доволен от покупката си, което е целта на занятието.
Сега, разбира се, веднага ще се попита имам ли имитационни продукти и отговорът е не - и съм се замисляла по въпроса защо и отговорът е жива снобария. Но съм отворена към нови неща при следващи пътувания.

# 426
Бъркин е голяма чанта и поради това много ми харесва, но.... много е тежка (без гроздето да е кисело). Не знам защо така натежава, сходни по размер чанти на други марки са по-леки.

# 427
На Hermes следя и пазарувам две неща - парфюми и акции.
Не казвам, че не ме разчувстват разни красоти - пинвам си ги в пинтерест, полюбувам им се и дотам, това не е моят живот и няма как да бъде. Човек не може да изяде всяко парче торта, което се изпречи на пътя му.

# 428
  • София
Аз ако намеря шал Ермес някъде, секънд хенд, бих си взела.

# 429
Хубавите им неща не са на сайта.

# 430
В тукашния аутлет Prada e на супер цени, а в аутлета на Москино чантите са от двеста евро нагоре. Дори и с някакъв среден бюджет, човек, ако има търпение, може да направи добри маркови попадения Blush
Ли Лу, за Parndorf ли говориш?

# 431
Ли Лу, за Parndorf ли говориш?
Парндорф за Прада и италианския Палманова за Москино (близо до Бибионе се намира). Мои колежки ходят до Милано, аз не съм била. Там може би даже е по-добре откъм цени. Иначе съществува и yoox, но дори на Sale не е точно като в аутлет. Американците си имат Nordstrom Rack и ако познаваш човек, който да прати частно, не минава митница.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 09:08 от Анонимен

# 432
Сетих се за Палманова, ходили сме. Благодаря ти 🌹

# 433
Доказано, като някой се замогне с пари и търси марката Wink
За малко петъчно настроение Grinning
Скрит текст:

# 434
Аз толкова фейк чанти видях в Истанбул, че въобще не знам дали има истински. 😁

Е, точно там има .😀

Общи условия

Активация на акаунт