Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 447
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Търся повече информация за цитонамазката след терапевтична конизация. Искам да попитам каква е чувствителността на цитонамазката след конизация, някой дали е обсъждал това с лекаря си? Колко е надеждно това изследване? Четох, че има разлика преди и след конизация.
Дано някой по-запознат отговори, че и мен ме интересува.

# 256
  • София
След пълното зарастване на шийката е също толкова показателна, колкото и преди конизация. Трябва да минат поне 3 месеца от конизацията. Аз поне не знам да има някаква разлика...

# 257
Аз четох в интернет от медицински източници. Пише, че цитонамазка след конизация улавя карцином само ако е централен, затова се интересувам дали някой има повече информация. Имам засегнат близък човек, за когото питам. За съжаление, онкологът, който я оперира, каза, че няма възможност поради пълен график да осъществи проследяването. Трябва да бъде на всеки три месеца. Искахме да питаме него, но няма възможност. А редовните гинеколози не са много запознати, за съжаление.

# 258
  • София
Какво значи централен карцином?
В кой град се търси гинеколог-онколог?

# 259
И аз бих искала да знам. В София.

# 260
  • София
На първа страница в темата има посочени доста лекари, за които има добри мнения в темата.
Не за всички се чака много за час. Не разбирам какъв е проблемът.

# 261
Няма проблем. Позаинтересувах се в случай, че някой е запознат. Но не е проблем да се изчака час при онкогинеколог и да се пита тогава.

# 262
Понеже и ние търсихме заради близък, добри онкогинеколози са Славов, Босев в Майчин дом в София, Карагьозов във Вита. За последния пасовете са в години напред.

# 263
  • София
Аз имам лични впечатления от Иван Димитров от Адела клиник и Стефан Ковачев от ВМА. Всеки от двамата ми е правил по една операция.
Ковачев е с малко тежък характер, но много добър лекар.
Димитров е млад, обяснява подробно. От 10-ина години ходя само при него.

# 264
Славов от Майчин дом не го препоръчвам. Остави си ръцете на една съфорумка. По-скоро бих отишла при Дянкова или някой друг в Онкологията на Дървеница.

# 265
Здравейте,прекрасни Blush ,новак съм и във форума, а и в това изпитание. Накратко ПАП 3А, НРV положителен за 16, след колпоскоп и взета биопсия  Карцином ин ситу,предстояща конизация на 8 март в Майчин дом при Доц.Тюфекчиева. До тук всичко е точно и ясно,но имам въпроси и един ме гложди малко повече,а именно: Чия е преценката какъв вид да е конизацията(обикновенна или с обгарянето)? И кога излиза хистологията ,та това е моето питане. Пожелавам Ви здраве и  щастие и Ви благодаря,че сте тук и помагате на нас ,които се лутаме между въпросите и страховете си!:heart:

# 266
Преценката е на лекаря. Далеч и не всички болници разполагат с лазери, ел. бримки и т.н. и не всички лекари знаят как да работят с тях. Най-добре е да го обсъдите с лекаря.
Хистологията излиза спрямо натоварването на патолозите в лечебното заведение. Някои може да са бързи и да са готови до дни, други чакат 2-3 седмици, че и повече.

Ако имате някакви съмнения - коментирайте всичко, преди да легнете на масата. Направете и втора, трета консултация. Успех!

# 267
Преценката е на лекаря. Далеч и не всички болници разполагат с лазери, ел. бримки и т.н. и не всички лекари знаят как да работят с тях. Най-добре е да го обсъдите с лекаря.
Хистологията излиза спрямо натоварването на патолозите в лечебното заведение. Някои може да са бързи и да са готови до дни, други чакат 2-3 седмици, че и повече.

Ако имате някакви съмнения - коментирайте всичко, преди да легнете на масата. Направете и втора, трета консултация. Успех!
Благодаря Ви,до тук се консултирах с 3 ма гинеколози и 1 онкохирург(мнението им съвпада),предполагам ,че ще обсъдим с лекаря преди интервенцията! Към момента подхождам с доверие към доц.Тюфекчиева,а и определено се опитвам да не изпадам в състояние на паника,макар и да я има в известна степен. Е за сега е това,връщам се да чета темите назад.
П.С.  Имате ли мнения за доц.Тюфекчиева,моля споделете.

# 268
Здравейте,прекрасни Blush ,новак съм и във форума, а и в това изпитание. Накратко ПАП 3А, НРV положителен за 16, след колпоскоп и взета биопсия  Карцином ин ситу,предстояща конизация на 8 март в Майчин дом при Доц.Тюфекчиева. До тук всичко е точно и ясно,но имам въпроси и един ме гложди малко повече,а именно: Чия е преценката какъв вид да е конизацията(обикновенна или с обгарянето)? И кога излиза хистологията ,та това е моето питане. Пожелавам Ви здраве и  щастие и Ви благодаря,че сте тук и помагате на нас ,които се лутаме между въпросите и страховете си!:heart:

Аз бях със същата диагноза след конизацията, наложи се да повторим (2019та г.). И двата пъти с електрическа бримка, ако ви предлагат скалпел, консултирайте се и с други лекари. Всичко ще бъде наред, просто се пазете след процедурата и без разходки и вдигане на тежко. До месец ще сте се възстановила. Желая успех и здраве!

# 269
  • София
П.С.  Имате ли мнения за доц.Тюфекчиева,моля споделете.
Моя близка приятелка е неин дългогодишен пациент. Доверява й се напълно. Аз не съм срещала негативни отзиви за нея. Всичко при вас явно е диагностицирано на време. Процедурата ще мине, ще се следите и няма да имате повече проблеми. Чакането на резултат от хистология е най-неприятната част Flowers Four Leaf Clover.

Общи условия

Активация на акаунт