Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 450
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Предварително поднасям извинение, ако питам за нещо вече обсъждано (прегледах мненията в тази тема и допреди няколко месеца следях предишните) - знаете ли има ли опция за записване на часове при проф. Карагьозов? Всяка година след поредния преглед записвах за следващия, но сега в Superdoc пише, че няма свободни часове и толкова.

# 241
Последно гледах, че записваха часове за лятото на 2024-та, което е безумие. Добре е, че са го прекратили. Звъннете и питайте, ще ви обяснят. Пишете после, важно е.

# 242
За доц.Карагьозов записват часове за септември 2024г. Сега пише че няма часове и след няколко дни пак пускат свободни часове за от септември натам.Трябва да следите постоянно по няколко пъти на ден за да успеете да запазите.

# 243
  • София
Благодаря много за информацията!

# 244
Здравейте, излезе резултата от течно-базираната цитонамазка. Направихме я, заради изменения, видяни на колпоскоп и кървене при взимане на пробата. Според вас необходимо ли е да се прави биопсия или други изследвания? Проблемът според лекарката беше, че измененията влизат към канала, заради това съм притеснена.

# 245
Независимо от резултатът на цитонамазката, всяко изменение, видяно като подозрително на колпоскоп, трябва да се провери! Продължавам да не разбирам защо още по време на прегледа не е направена биопсия.

# 246
Ами така прецени лекарят. Аз също питах, но искаше първо да види цитонамазката и ако показва проблем, тогава да се прави абразио. Ще ходя на второ мнение, притеснено ми е като не знам какво е положението.

# 247
Здравейте!
Търся повече информация за цитонамазката след терапевтична конизация. Искам да попитам каква е чувствителността на цитонамазката след конизация, някой дали е обсъждал това с лекаря си? Колко е надеждно това изследване? Четох, че има разлика преди и след конизация.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 11:57 от Анонимен

# 248
Аз искам да попитам за течно базираната цитонамазка поема ли се от здравна каса? Трябва ли да си отида на преглед с направление при АГ? Имам майка диагностицирана с карцином на маточната шийка, а аз преди години съм имала чпв и то щам 16 и 18...
Имам и застраховка, но още не е влязла в сила.

# 249
  • ново
Ако сте с направление се поема само обикновена цитонамазка.

# 250
Бях с направление, но си платих течно-базираната цитонамазка. Сама си я носих в лаболаторията.

# 251
Здравейте, момичета! Някой може ли да коментира моята ТБ цитонамазка? Досега винаги са ми правили обикновената цитология, 2Б група, като преди 7 месеца имаше съмнение за HPV.

# 252
Бях с направление, но си платих течно-базираната цитонамазка. Сама си я носих в лаболаторията.
А колко струва тази цитонамаска

# 253
И аз така.

Танчето_30 , 45 лв в Геника

# 254
50 лв в Геника. Резултатите излязоха за седмица, въпреки че казват до 15 работни дни.

Общи условия

Активация на акаунт