Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 463
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, направих час за Карагьозов за днес в 18ч, извадих късмет, че се появи, обаче аз започнах лечение с вагинален крем и няма да може да ми вземе цитонамазка и да ме прегледа, заради това. Просто видях, че има час след като сложих крема. Някоя от вас, ако иска можем да разменим часовете, ако имате в близкия месец час.

# 226
Здравейте. Аз имам цитонамазка от ноември 2022 год.и е 1 група, но януари тази год.ми откриха раничка на маточната шийка. Преди това не са ме гледали никога с колпоскоп. Утре съм на преглед за нов секрет по повод уреаплазма , да поискам ли нова цитонамазка. Някъде по-нагоре пише, че не е добре да са на често цитонамазките. 3 месеца една от друга дали е проблем?

# 227
  • София
Здраейте отново момичета,
пиша доста притеснена. Както споменах преди няколко поста, днес ми направиха цитонамазка и ми взеха проба за изследване на уреаплазма и микоплазма, тъй като ми предстои цветна снимка. Много се притесних тъй като по време на взимане на пробите прокървях и доктора каза, че ми е много чувствителна шийката. За първи път ми се случва по време на такива изследвания. Много съм притеснена и не знам защо се получи така. Докторът е репродуктивен специалист и не можа да ми даде конкретна причина за прокървяването и че ще видим какво ще покажат резултатите.

# 228
Не е рядкост да се прокърви при цитонамазка. На много жени се е случвало. Не се настройвайте предварително за проблеми и неприятности. Изчакайте резултатите и тогава.

# 229
На мен също ми се случи и докторката каза, че не е добър знак. Чакам си резултатите от изследванията. Ако не са Ви прегледали с колпоскоп е добре да се направи според мен.

# 230
  • Варна
Не се тревожете, всичко ще е наред. На мен пък лекар онколог ми е казвал, че прокървяването нищо не означавало (имало жени с тежки диагнози, които не прокървяват при взимане на цитонамазка, и такива, които прокървяват, а са здрави).

# 231
  • София
Много ви благодаря за успокоението. Аз си го обяснявам, че шийката е чувствителна, тъй като все още не се е възстановила от изгарянето, което беше на 22ри Ноември. На колпоскоп на контролният преглед след изгарянето - в края на Декември. Дано всичко е наред и от сърце желая на всички ви най-вече здраве!

# 232
  • София
По повод прокървяването при вземане на цитонамазка, снощи го коментирах с лекар (специализиращ точно в областта на промените в маточната шийка, ако мога така да се изразя), т.к. предния път и при мен се беше получило. Обясни, че клетките на канала са много нежен цилиндричен епител (ако правилно съм запомнила) и четката е възможно понякога на ги нарани и да се получи това. Определено не му отдаде някакво значение.

Може ли да коментирате препоръката на друг гинеколог. В различни дни от цикъла винаги си имам все някакво течение; не е свързано с патогени, гъбички, т.н. Не са ми предписвали нищо досега, т.к. не се изолира нищо. Та този лекар ми каза всеки месец след цикъл да си поставям по 5 дни глобули от рода на полижинакс, гиналгин - профилактично да държи средата чиста. Отделно всяка седмица дамски душ. На мен ми се струва абсолютно излишно и засега не мисля да го правя.

# 233
  • София
Може ли да коментирате препоръката на друг гинеколог. В различни дни от цикъла винаги си имам все някакво течение; не е свързано с патогени, гъбички, т.н. Не са ми предписвали нищо досега, т.к. не се изолира нищо. Та този лекар ми каза всеки месец след цикъл да си поставям по 5 дни глобули от рода на полижинакс, гиналгин - профилактично да държи средата чиста. Отделно всяка седмица дамски душ.
Ако това са препоръки от лекар...моят съвет е да не стъпваш при него Rolling Eyes. Напиши му името, за да знаем поне четящите тук, също да го избягваме.

# 234
  • София
Buni, става въпрос за д-р Щърбанова. Отидох за второ мнение при нея по друг въпрос. Предполагам, че просто е от по-старата школа с промивките и прочие. Просто за себе си не я усетих правилна тази препоръка.

# 235
Щърбанова определено ме изненада с тези меко казано странни препоръки 😒 всеки гинеколог, с който съм коментирала до момента, е казвал, че при липса на проблем, няма нужда от специфични грижи, промивки за всеки случай, камо ли глобули или каквото и да е лекарство да си пъхам 5 дни след цикъл за ей така.

# 236
Момичета къде в Пловдив или София сте си правили колпоскопия и сте доволни от лекаря ? Благодаря предварително!

# 237
Няколко месеца след прокървяване майка ми в менопауза е диагностицирана с рак, така че моля не давайте съвети, че прокървявянето е нормално. Извън месечния цикъл НИКОГА НЕ Е. Дори розово зацапване може да е знак за проблем. Всеки да си взема решение, аз исках само това да отбележа.
Търсим специалисти за ЯМР в София, както и онколог и онкохирург. До момента имам препоръки за Карагьозов и Славчев.
Благодаря предварително.

# 238
  • София
Ако говорите за д-р Божидар Славчев, той почина.
От сърце желая късмет и правилно лечение на майка ви!

# 239
Двете неща са различни. Да правим разлика между кървене извън цикъл и прокървяване при вземане на цитонамазка. Второто не значи автоматично проблем. Не значи и, че всичко е цветя и рози. Някои жени имат зацапване и в овулация. Но естествено, това се коментира с лекарите, спрямо ситуацията и изследванията.

bethefirst, надявам се нещата с майка ви да се подредят по най-добрият възможен начин. Ако не успеете с Карагьозов, насочете се към Онкологията в Дъвеница, хората там знаят какво правят. Стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт