Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 321
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро ,момичета.За мен е шокиращо за съжаление Sad .Мин.седмица правих течно базирана цито и ХПВ типизиране.Днес излезе резултата за вируса.За мой ужас е положителен за 52 .Имам от декември 21 и всичко беше отрицателно.Направо не знам как се случи.Партньора не е фактор.Направо ме е страх какво  ще излезе на цитонамазка-та,но нея ще я чакам още дни....  Sad
Имам една Лийп конизация 2015 и една 3а преди 2 години ,но после всичко си е излизало 1а -2а гр.Гинеколога ми е в отпуск и чак на 3,08 ще го видя....И сега накъде?
Здравейте отново самоцитирам се тъй като излезе цитонамазка-та.Резултата е вече окончателно ме  Sob
Група 3А
Плоскоклетъчни интерепителни лезии /ПИЛ/:
Нискостепенна плоскоепитална лезия (LSIL) съдържаща: HPV/лека дисплазия/CIN 1
Допълнително описание:
Суперфициални и интермедиерни плоски епителни клетки, метапластични и муцинозни
клетки, лактобацили, койлоцити, паракератотични клетки, цитолиза. За колпоскопска
преценка.
Следваща намазка: 6м.

Да допълня,че ме гледаха на колпоскоп още преди взимането и, и каза,че било чисто и наред всичко .. Сега от къде дойде това не знам..Някой знае ли какво е всичко в допълнителното описание?И какво се прави при това положение?

# 646
3А ит порцио или от канала? Спокойно, няма нищо страшно.Ще пиете малко имуностимулатори и нов преглед.

# 647
Опитай да намериш телефон негов, обясни, че си притеснена да каже какво правите. Предния път пи ли нещо за имунитета? Питай го да започваш ли имуностимулатори и локално лечение за момента докато го чакаш.

# 648
ДХЗ течнобазираната не е разделена.
Калина-за съжаление няма как да се свържа с него Sad .Не съм пила нищо за имунитета до сега .От 2015 след Лееп винаги е бил отрицателен ХПВТогава 3 мес.пих само биозин мама.
А за тогавашната 3а нищо не излезе и след 6 м.беше вече 2-ра група/Знам ли може тогава нещо да не е било наред/
Търся за тези клетки " паракератотични клетки, цитолиза" и нищо не намирам Sad .

# 649
Първо се успокой. Имаш ли някакво автоимунно заболяване? Ако не, можеш да започнеш нещо за имунната.
Ако не можеш да се успокоиш отиди при друг добър да назначи лечение и да даде мнение. Струва ми се, че докато чакаш твоя ще се побъркаш от четене и притеснение. Цитонамазката не е фактор.
В крайна сметка, точно затова ги правим тези изследвания за да се хване отрано, и като си знаем вируса сме по-предвидливи, не да се стесираме. Всичко е в реда на нещата, ще вдигнеш имунитета и ще се оправиш.

# 650
Да имам нещо което се води автоимунно и за това на своя глава не ми се иска да пия нищо,а и не знам какви варианти на имуностимулант може да предложи..За съжаление в моя град читавите лекари са липсващи и след няколко обърквания по други поводи не знам дали бих се доверила на друг....
Сега си мисля дали ковид не направи тази поразия февруари...макар,че леко го минах.Но свършило разбора се Sad .

# 651
  • София
3А може да е възпалителна група. Не се притеснавай, щом не са видели нищо на колпоскоп.

# 652
3А може да е възпалителна група. Не се притеснавай, щом не са видели нищо на колпоскоп.
Благодаря ти-нищо няма възпалително според док. .За това толкова се притесних...

# 653
Моля да ми препоръчате гинеколожка, която работи със здравната каса в София.

# 654
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Да имам нещо което се води автоимунно и за това на своя глава не ми се иска да пия нищо,а и не знам какви варианти на имуностимулант може да предложи..За съжаление в моя град читавите лекари са липсващи и след няколко обърквания по други поводи не знам дали бих се доверила на друг....
Сега си мисля дали ковид не направи тази поразия февруари...макар,че леко го минах.Но свършило разбора се Sad .

Понеже и при мен ситуацията е с наличие на автоимунен процес по горе питах за някой, който знае повече за хр.доб. Биобран, която се води имуномодулатор вместо AHCC.
Прочети ако искаш.

# 655
Благодаря ти-нищо няма възпалително според док. .За това толкова се притесних...

Здравейте , а след колко време Ви излезна цитонамазката, че аз съм си пуснала течна, преди около 10 дена? Благодаря.

# 656
[Днес излезе 10-ти ден.
Благодаря-ще прочета за тази добавка.При Вас имаше ли ефект?

# 657
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
[Днес излезе 10-ти ден.
Благодаря-ще прочета за тази добавка.При Вас имаше ли ефект?
Беше ми предложена от имунолог, но още не съм решила коя да пия...

# 658
  • София
Бях писала преди няколко дни, че имах колпоскопски преглед при лекар от Майчин Дом, който искаше да ми прави биопсия, защото това, което виждала не и харесвало, "много вероятно да горим". Още на следващия ден искаше да ми вземе биопсия в МЦ Божидар Славчев, защото в Майчин Дом нямали апаратура за биопсия. Още тогава ми беше супер съмнително. Обадих се в Майчин Дом, за да си сверя компаса - имат си апаратура, имат си всичко, прави се!
Да, ама реших да потърся второ мнение и си отмених часа за биопсия в този център.
След преглед при другия лекар се установи, че имам възпаление, жълто-зелен секрен и ми обясни, че при наличие на възпаление не се взима биопсия!!! Лекарят каза, че мястото е зачервено и ми пусна изследване на влагалищен секрет и цервикален секрет. Цитонамазката ми е IIB - била добра. Със сигурност ще има терапия. Не съм забелязвала секрет с подобен цвят откровено, но човекът ми показа тампона.

Миналия месец ми правиха трансфер на 2 ембриончета, разбира се, че нищо не стана. Никой не ми беше назначавал да се изследвам за хламидия/микоплазми/уреаплазми pcr. Имах някакво зацапване белезникаво, но пиех препарати, та реших, че може и това да е. Изобщо не съм се вглеждала. Дискомфорт нямам, но всякаш този секрет се позасилва.
Вероятно след като се овладее възпалението ще ми вземе проба, не разбрах честно казано. Но и апел към дамите - внимавайте с лекарите. Внимавайте при избора. Потърсете няколко мнения, ако нещо ви притеснява или ви се струва нередно. Не се съгласявайте на всяка цена.

# 659
И аз така, моля се второто изследване за hpv да е отрицателно. Проблем ли е според вас, че този път не ми всеха секрет с четката за цитонамазка, а с обикновен тампон за секрет? Надявам се е достатъчно да се направи типизиране.

Общи условия

Активация на акаунт