Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 538
  • 749
  •   2
Отговори
# 90
MamaKika, говори с лекаря си по репродуктивна медицина. Ако си в някой от големите градове, на първа страница има координати на препоръчани гинеколози, потърси второ внение. Успех ти желая и спокойствие. Purple Heart
Вчера бях при него и му разказах, той без преглед ми каза, че нямам никаква раничка щом цитонамазката е 1 група.

# 91
  • ново
Тогава не знам какво да кажа, само съжалявам, че все още има лекари, които разчитат на цитонамазката като обективно изследване за женското здраве.

# 92
Като ви чета направо настръхвам. Никога не съм искала да ме гледат с колпоскоп, макар моят лекар да ми е предлагал. Този месец съм на профилактичен и задължително ще искам. Направо ще изпия 5 валериана преди прегледа. Миналата година я пропуснах с прегледите, последно 2021 шийка и канал пап 2. Направо съм под стрес сега.

# 93
Преди няколко години с цитонамазка 1 група при колкоскоп ми излезе раничка. Биопсията показа CIN 1 и изгорихме с лазер. След 3 месеца забременях и нямаше проблеми. Тогава ми препоръчаха да я изгорим преди забременяването.

# 94

MamaKika, говори с лекаря си по репродуктивна медицина. Ако си в някой от големите градове, на първа страница има координати на препоръчани гинеколози, потърси второ внение. Успех ти желая и спокойствие. Purple Heart
Вчера бях при него и му разказах, той без преглед ми каза, че нямам никаква раничка щом цитонамазката е 1 група.

Не вярвайте толкова на цитонамазкизте, защото резултатите не с най-точните, преди година и аз бях с резултат pap1 от профилактика, 6 месеца по-късно получих възпаление и след лечението му лекарката ми пусна ТБЦ, която излезе 3А с CIN1, след това последва колпоскопия и задължителна биопсия, която излезе CIN3… и се наложи leep… потърсете още едно мнение и задължително колпоскопия

# 95
Не всяка раничка е проблем. Не всяка раничка има нужда от биопсия или да се третира. Съвременната медицинска практика е да не се третират, ако не създават проблеми.
Мамакика, намери си читав гинеколог за онко профилактика, и ползвай услугите на репродуктивните специалисти в тази им насока. Всеки от тези специалисти се занимава конкретно с нещо и специализира тясно в него.
По същество - трябва Ви внимателен проеглед с колпоскоп, за да се прецени тази раничка въобще нещо притеснително ли е. Ако прецени лекаря да направи биопсия. Ако всичко е наред - продължавате си опитите.

# 96
Чета и не ми е ясно, значи само цитонамазка не е достатъчна при профилактичен АГ преглед, ние ли трябва да настояваме за колпоскопия?
Т.е. от това, което чета има дами с РАР1, но излиза че това е бил нереален резултат, така ли - сбъркали са в лабораторията?

# 97
  • София
Не са сбъркали в лабораторията. Просто са различни методите на изследване.В материала от цитонамазката не е имало клетки с изменения. С колпоскопа се вижда точното място, за което има съмнения и при нужда се взима биопсия от това място. На въпроса ви: всеки профилактичен гинекологичен преглед трябва да включва и преглед с колпоскоп.

# 98
buni, благодаря много за отговора!

Ако правилно разбирам, вече след колпоскопия, лекарят преценя има ли изменения , какви са, и има ли нужда и как да ги третира? Остава да си намерим лекар, на когото да вярваме, защото за жалост има и търговци.
Не всяка раничка е проблем. Не всяка раничка има нужда от биопсия или да се третира. Съвременната медицинска практика е да не се третират, ако не създават проблеми.

# 99
Здравейте.
Утре сутринта ми предстои преглед при Гинеколожка.
За първи път ще правим колпоскопия.
Четох доста за прегледа но малко се притеснявам.
Цитонамаската ми е 1 ва група.
Гледам ,че някоя дама е пила валериан.
Проблем ли е ако и аз изпия един валериан преди прегледа.
За да съм по спокойна на прегледа.

# 100
Здравейте.
Утре сутринта ми предстои преглед при Гинеколожка.
За първи път ще правим колпоскопия.
Четох доста за прегледа но малко се притеснявам.
Цитонамаската ми е 1 ва група.
Гледам ,че някоя дама е пила валериан.
Проблем ли е ако и аз изпия един валериан преди прегледа.
За да съм по спокойна на прегледа.

Спокойно си пийте валериан, няма да повлияе на прегледа.

# 101
  • София
...защото за жалост има и търговци
за жалост огромна част от лекарите са точно такива, то затова се консултираме по форумите Confused

# 102
Здравейте.
Днес сутринта бях на преглед при Гинеколожка.
При колпоскопията на листа пише.
Колпоскопия-йод негативен участък по задна устна на шийката обхваща почти цялата задна устна.Маточна Шийка -тип 2.
Ектопия.
Ще пуснем течна базирана  цитонамазка след 6 месеца.
Имала съм някаква раничка.
Не болеше изобщо до като протече прегледа.
Съвсем нормално мина.
Според вас какво означава написаното.

# 103
Доктора не ви ли обясни какво вижда?

# 104
Доктора не ви ли обясни какво вижда?
Обясни ми, че имам раничка и,че не се е оцветено на пълно

Общи условия

Активация на акаунт