Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 498
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Дубай
Здравейте, току що гинеколожката ми звънна и каза резултатите от цитонамазката -2 с/
Папаниколау тест...но не намирам нищо за него в интернет и започнах да се тревожа...Само да вметна,че миналата година  резултатът ми беше 3 A  и проведох лечение с Папилокеар.

# 106
Здравейте!
Днес си взех резултата от цитонамазката. Втора група, нищо притеснително каза сестрата. Секс една година да отида за нова.
На 25.01 бях на консултация във връзка хормонална спирала. Тогава ми взеха проба за цитонамазка и ме прегледаха.
Не знам дали има друга тема за обсъждане на резултатите от цитонамазка, но ето резултата ми:

# 107
  • Варна
Някой има ли с HPV16? Цитонамазката е PAP 3А.
Дъщеря ми е с този вирус, назначиха ѝ терапия с Хупавир и Папилокеър. Колко време продължава лечението?

Предстои биопсия в началото на март.

# 108
Дъщеря ми е с този вирус, назначиха ѝ терапия с Хупавир и Папилокеър. Колко време продължава лечението?

Здравейте, аз бях с Pap 3б, HPV 18, също високорисков. След биопсия излезна CIn 2/3. Имах записан час за leep. Докато чаках деня приемах Изопринозин по препоръка на лекаря ми. На хистологията излезна Cin 1. Нищо не е страшно ако се хване навреме и се приложи адекватно лечение. След това да се следи редовно. Горе главата!

# 109
Пап 2С въобще, притеснителен резултат ли е?

# 110
Здравейте, току що гинеколожката ми звънна и каза резултатите от цитонамазката -2 с/
Папаниколау тест...но не намирам нищо за него в интернет и започнах да се тревожа...Само да вметна,че миналата година  резултатът ми беше 3 A  и проведох лечение с Папилокеар.
В първия пост на темата има информация. Всяка цитонамазка се оценява по ПАП/Папаниколау/ .

Няма страшно. Лечение поне 3 месеца, редовни прегледи /на 3/6/12 месеца според контролните резултати/ и всичко ще е наред.
Аз имах два високорискови и всичко е нормално към момента. Последната ми цитонамазка е 1ва група.

# 111
В понеделник ми предстои преглед и ми е доста свито на душата. Стават 2 месеца от конизацията /излезе CIN3/ през това време си пия Вираут, изписан за 3 месеца. Ще пускаме типизация на вируса, макар не съм сигурна има ли смисъл? Какво мислите вие, преминалите през този път?

# 112
В понеделник ми предстои преглед и ми е доста свито на душата. Стават 2 месеца от конизацията /излезе CIN3/ през това време си пия Вираут, изписан за 3 месеца. Ще пускаме типизация на вируса, макар не съм сигурна има ли смисъл? Какво мислите вие, преминалите през този път?
На мен ми казаха да пусна типизация след година, две.

# 113
Здравейте, момичета. Майка ми прокървя снощи и я приеха спешно в болница. Докторът изрази съмнение за рак на шийката на матката и поиска да вземат биопсия. Сега чакаме.В пълен шок съм.
Чуденката ми е на къде да поемем от тук нататък? Ако наистина се окаже рак за какво да внимавам от тук нататък? Ходила съм на преглед при др Илия Карагьозов и се чудя той занимава ли се с по-тежки случаи? Дали ще проявят разбиране и ще ни вкарат по-рано в графика ако вече е с диагноза рак? Или по-добре да ходим в софийската или старозагорската онкология (ние сме от Стара Загора)?

# 114
Аз съм писала и преди, че на мен тази типизация ми донесе само излишно притеснение и нищо повече.

# 115
  • ново
Момичета, при резултат от биопсия - “сквамозен папилом” да пуснем ли тест за hpv?

# 116
Момичета, при резултат от биопсия - “сквамозен папилом” да пуснем ли тест за hpv?

Според мен щом има думата "папилом" става дума за HPV, но е хубаво поне да знаеш кой щам е.

# 117
На мен при високо рисков ЧПВ 59 ми изписаха Биозин за три месеца. След това контролна цитонамазка. Моят лекар твърди, че нямам раничка, но аз си записах час за 21.02 при онкогинеколог да ме види на колпоскоп.

# 118
Не.

# 119
  • Дубай
Папаниколау тест...но не намирам нищо за него в интернет и започнах да се тревожа...Само да вметна,че миналата година  резултатът ми беше 3 A  и проведох лечение с Папилокеар.
В първия пост на темата има информация. Всяка цитонамазка се оценява по ПАП/Папаниколау/ .
Точно по Папаниколау е ,но ме притеснява фактът,че  никъде няма информация за тази група ...Защо,иначе следващата седмица гинеколожката ме вика за да обясни и каже, какво да предприема.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 18:45 от I.V

Общи условия

Активация на акаунт