Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 383
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Това е цитонамазка от пълен годишен профилактичен преглед.
Има и микробиология.
Според колпоскоп - клетки в норма.
Но в момента лекувам Ешерихия коли, изолирана от стерилна урина.
Имам хроничен цервицит и да, на моменти се обостря.
Просто за пръв път 2-3а и то в канала.

# 376
  • ново
Когато има наличие на инфекция, цитонамазката не е обективна. След лечението направете нова.

# 377
  • Варна
Здравейте,

В края на миналата година бях с ЦН група 2, имам раничка на шийката на матката и бях диагностицирана с HPV тип 56 (високорисков). Започнах лечение по схема с Papilocare и Изопринозин, приемам и AHCC. 3 месеца след началото на лечението си направих нова ЦН и везултатът вече е група 3А.

Гинекологът ми препоръча да си направя OncoHPV E6/E7 mRNA изследване.

Ще си направя въпросното изследване, но се чувствам малко отчаяна и доста притеснена, не съм очаквала всичко да е преминало за 3 месеца, но се надявах нещата поне да не са се влошили по време на лечението.

Гинекологът също спомена, че по-лошият резултата на ЦН може да се дължи на спад в имунната система през последния месец, което води до ново активиране на HPV, или на наличието на левкоцити. Записала съм си час за второ мнение при друг специалист. Чудех се дали сред Вас е имало дами в подобна ситуация?

Направете и колпоскопско изследване.

# 378
Здравейте,

В края на миналата година бях с ЦН група 2, имам раничка на шийката на матката и бях диагностицирана с HPV тип 56 (високорисков). Започнах лечение по схема с Papilocare и Изопринозин, приемам и AHCC. 3 месеца след началото на лечението си направих нова ЦН и везултатът вече е група 3А.

Гинекологът ми препоръча да си направя OncoHPV E6/E7 mRNA изследване.

Ще си направя въпросното изследване, но се чувствам малко отчаяна и доста притеснена, не съм очаквала всичко да е преминало за 3 месеца, но се надявах нещата поне да не са се влошили по време на лечението.

Гинекологът също спомена, че по-лошият резултата на ЦН може да се дължи на спад в имунната система през последния месец, което води до ново активиране на HPV, или на наличието на левкоцити. Записала съм си час за второ мнение при друг специалист. Чудех се дали сред Вас е имало дами в подобна ситуация?

Направете и колпоскопско изследване.

Привет, направиха ми колпоскопско изследване още в началото на лечението и раничката е намалила малко обема си от тогава. Това е единствения знак на положителна промяна. Въпреки това, ЦН премина към 3А група. Направиха ми и биопсия през януари, резултатът от нея е: многослоен плосък епител с койлоцитоза и базалноклетъчна хиперплазия, хроничен цервицит.

# 379
Моля да ми препоръчате лекар, който ще направи биопсия, въпреки че ЦН е 2 група. Има колпоскопски изменения, но като видят ЦН и казват, че няма проблем, а не ми е спокойно като не знам какво всъщност е положението.

# 380
В кой град? Това, че
има изменения не значи автоматично, че трябва да се маха образуванието, какво пише на колпоскопския анализ?

# 381
В кой град? Това, че
има изменения не значи автоматично, че трябва да се маха образуванието.
В София. Искам поне да знам какво е това изменение. Ако е ок биопсията, няма са се маха, но така не знам какво е.

# 382
В Токуда ми правиха биопсия при 1-ва група цитонамазка, но при колпоскоп излязоха промени и биопсията показа дисплазия.

# 383
В кой град? Това, че
има изменения не значи автоматично, че трябва да се маха образуванието.
В София. Искам поне да знам какво е това изменение. Ако е ок биопсията, няма са се маха, но така не знам какво е.
На колпоскопията какво пише?Мога да препоръчам др.Делчева(Св.Панталеймон) и д-р Виктори Благоева( клиника Д-р Славчев)

# 384
Здравейте!Това някаква шега ли е?За Карагьозов има час след 1г и половина това мисля не е нормално.Вече не знам при кого да отида пак имам 3а вижда се че имам възпаление и нямам изменение но пак искат биопсия.Моля препоръчайте ми друг онколог който ще ми обърне внимание.

# 385
А Вие защо не искате биопсия?

# 386
Първо защото се страхувам от упойки(не знам къде правят с местна такава)и второ защото мисля, че причината е че имам инфекция.

# 387
На мен биопсия без упойка са ми взимали, то боли съвсем малко.Биопсията е изследване, прави се, за да се види има ли проблем и какъв.Не виждам защо да не я наоравите, след като лекарят Ви съветва.

# 388
Че то биопсията не я правят с упойка, аз поне не знам. А микробиология правена ли е?

# 389
  • ново
И аз не съм чувала за упойка при биопсия.

Общи условия

Активация на акаунт