Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 45 489
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте!Някой можели да обясни какво означава това.Благодаря предварително!   Материал от влагалищна цитонамазка
Р- плосък епител с реактивни промени свързани с възпаление Възпалителни клетки
Слуз
Еритроцити
C- Плоскоепителни клетки и клетки от жлезист епител с реактивни промени Възпалителни клетки
Слуз
Еритроцити

# 526
Значи възпаление, пуснете си микробиология или лекарят да прецени какво лечение да даде.

# 527
  • София
След вчерашния ми въпрос към вас, днес колпоскопията беше чиста.
Пуснах тест hpv. Да попитам, за колко време излизат резултатите в геника, ако е правил някой?

# 528
Пуснах тест hpv. Да попитам, за колко време излизат резултатите в геника, ако е правил някой?

За 3-4 дни.

# 529

На мен на 5тия ден ми излязоха, отрицателни. ☺

# 530
Здравейте, февруари направих при др Карагьозов във Вита лиип след резултат на цитонамазка 2ра кат Б, излезе плоскостепенна метаплазия, положителен тест за HPV16. ( приемам имуносмимулатора AHCC .След лиипа и биобсията последвала, всичко каза че е чисто. Тъй като за година и половина напред неможах  да си запиша час при него за контролен преглед, отидох в друга клиника. С колоскопа всичко каза лекарката че е чисто и че Карагьозов си е свършил много добре работата. Само че, защо в цитонамазката пише метапластични клетки?? Може би ще си запиша  час при друг но във Вита клиник отново

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 21:17 от Надежда Павлова 742566

# 531
Метапластичните клетки не са лоши клетки. Това са просто клетки. Всичко е наред.
Може ли да пишете как се реши лиип при 2Б група на цито? Лош колпоскоп и биопсия, или нещо друго?

# 532
След колпоскоп, Карагьозов видя нещо и взе биопсия. По спомен излезе плоскостепенна дисплазия. След лиипа нямало остатъци в тялото от лоши клетки така да се каже. Като обясни че все пак не е безпогрешна цитонамазката. Докторката ,при която са проведени тези изследвания в “МарковС “ каза че всичко било наред, но да съм спирала с имуностимулатора AHCC, а пък аз съм притеснена че HPV все пак е излязъл високорисковия тип16

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 08:19 от Надежда Павлова 742566

# 533
  • На ръба..
Здравейте,
може ли да помоля за коментар, докато ми дойде часа за лекарката другата седмица...

# 534
  • София
DiDora,  няма повод за притеснения. Ще ти изпишат лечение за гъбична инфекция и след това ще трябва да направиш контролен преглед.

# 535
  • София
Здравейте отново! Аз още чакам hpv. Да припомня, излезна ми 3А група цитонамазка. Въпросът ми е, в случай че на колпоскопията нищо не се видя и доктора каза, че е чиста и ако hpv е положително, взема ли се биопсия и как, като не се виждат подозрителни участъци? Тук срещам много жени, които имат по-добро цито, а на биосия им откриват проблем. Поради тази причина питам, тъй като доста се филмирах тези дни.

# 536
Ако hpv е положително, предписват имуностимуланти и се налагат по-чести прегледи. При чист колпоскоп, не се прави биопсия, защото не се виждат подозрителни участъци, от които да се вземе материал.

# 537
А микробиология пусната ли е?Аз съм вдигала група от бактериална инфекция.
След ЧПВ може да се пусне тест за наличие на протеини на ЧПВ, което значи, че вирусът е активен.Ако не е , имуностимуланти и проследяване.Ако е се ореценява какво да не направи последващо.Тази 3а цитонамазка къде излиза- порцио или канал?

# 538
  • София
А микробиология пусната ли е?Аз съм вдигала група от бактериална инфекция.
След ЧПВ може да се пусне тест за наличие на протеини на ЧПВ, което значи, че вирусът е активен.Ако не е , имуностимуланти и проследяване.Ако е се ореценява какво да не направи последващо.Тази 3а цитонамазка къде излиза- порцио или канал?
Канала е 3А, микробиологията показва бактериална вагиноза
Ще го копна пак цитото.

# 539
Долу пише- лечение и проследяване.Има бактериална инфекция.Лекувате я и пак цитонамазка.

Общи условия

Активация на акаунт