Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 349
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Може ли да споделиш на какво се основава тази диета?

В горната цитонамазка не виждам особени проблеми - нито ектопията, нито метаплазията са притеснителни по принцип.

# 616
Най-общо е основното, което присъства в менюто, да са пресните плодове и зеленчуци. Намаляване на минимум на млечните продукти, изключване на прясното мляко.  Има период на суровоядство за изчистване на организма, обикновено около 14-21 дни, но за всеки може да е различно. После постепенно се включват и другите групи храни.
Редактирам, че се изключват и мазнините - олио, зехтин.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 16:44 от mona11

# 617
И на мен Кориолусът ми е труден за пиене. Голям и грапав и дере гърлото. Мина месец, остават още 2 пиене.

# 618
  • София
Благодаря Мона, звучи като детокс, което е и логично.

Относно кориоулуса - с повече вода и готово. Без да звуча грубо, но това са хапчета, предполагаемо помагащи, макар и индиректно чрез имунитета, за сериозни състояния. Грапави били, сухи били, големи...
Честно, това ми е бил последният проблем.

# 619
Благодаря Мона, звучи като детокс, което е и логично.

Относно кориоулуса - с повече вода и готово. Без да звуча грубо, но това са хапчета, предполагаемо помагащи, макар и индиректно чрез имунитета, за сериозни състояния. Грапави били, сухи били, големи...
Честно, това ми е бил последният проблем.
Разбира се, че ще се пият, просто се зачудих някой дали не ги пие под друга форма.

# 620
Аз след 2 седмици съм на преглед и вече ми стиска под лъжичката..

# 621
Аз след 2 седмици съм на преглед и вече ми стиска под лъжичката..
Успех!
Аз в петък на повторни цито и hpv, дано е било лабораторна грешка. Чудя се дали да не ги пусна в друга, различна от Геника.

# 622
Добро утро ,момичета.За мен е шокиращо за съжаление Sad .Мин.седмица правих течно базирана цито и ХПВ типизиране.Днес излезе резултата за вируса.За мой ужас е положителен за 52 .Имам от декември 21 и всичко беше отрицателно.Направо не знам как се случи.Партньора не е фактор.Направо ме е страх какво  ще излезе на цитонамазка-та,но нея ще я чакам още дни....  Sad
Имам една Лийп конизация 2015 и една 3а преди 2 години ,но после всичко си е излизало 1а -2а гр.Гинеколога ми е в отпуск и чак на 3,08 ще го видя....И сега накъде?

# 623
Не знам. Като чета научни сйтове, лекари и влизам в депресия. Обаче като се заровя във форуми и групи виждам, че е пълно с болни жени без вирус, или пък здрави положителни за вирус. Не е от партньора, не е нещо животозастрашаващо в момента. Просто всички го носим, не всички правят изследване, на определени моменти спи, на определени го хваща изследването.  Имунитет, стрес, ковид... Всичко влияе.
Вдигнете си имунитета, правете редовни прегледи и си носете новите дрехи. Няма смисъл от драми за нещо, което евентуално в бъдеще ще донесе болест. То всяка секунда може да се случи нещо друго лошо. Поне мен тази философия ме  съхранява.

# 624
Здравейте,
Колко време чакахте за резултатите от геника на типизация на hpv COBAS test за 14те високорискови ?

# 625
Здравейте,
Колко време чакахте за резултатите от геника на типизация на hpv COBAS test за 14те високорискови ?

2-3 дни по спомен

# 626
  • София
Здравейте момичета. Днес ми правиха колпоскопия и утре ще ми вземат биопсия, защото видя ектопия на задна и предна устна. Каза, че най-лошото ще е да ме обгорят и от това, което вижда много вероятно ще е горене..

ПС. Решихме с ММ да потърся и друго мнение, тъй като директното насочване за горене не ми допадна. И също не беше споменато нищо за HPV. Като се прави биопсия HPV къде остава? И то лекарят ме покани в МЦ, не в болницата, в която работи с аргумента, че няма такава апаратура в болницата. И друго - тази биопсия не се ли прави в определен ден от МЦ?

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 19:22 от NadezhdaML

# 627
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Не знам. Като чета научни сйтове, лекари и влизам в депресия. Обаче като се заровя във форуми и групи виждам, че е пълно с болни жени без вирус, или пък здрави положителни за вирус. Не е от партньора, не е нещо животозастрашаващо в момента. Просто всички го носим, не всички правят изследване, на определени моменти спи, на определени го хваща изследването.  Имунитет, стрес, ковид... Всичко влияе.
Вдигнете си имунитета, правете редовни прегледи и си носете новите дрехи. Няма смисъл от драми за нещо, което евентуално в бъдеще ще донесе болест. То всяка секунда може да се случи нещо друго лошо. Поне мен тази философия ме  съхранява.
Да, така излиза. Бях днес при д-р Карагьозов. Направи ми колпоскопия и каза, че не вижда на какво са искали да ми правят криотерапия.
Да, каза същото, че почти всички го имаме вируса и е въпрос на имунитет!
Изписа ми да пия AHCC.
Зарадвах се много, че не се налага да ми правят нищо...и се радвам, че не пристъпих веднага към каквото и да било, а потърсих второ мнение! Винаги го правете и вие!

Благодаря ви момичета! Много ми помогнахте и вие в тази ситуация, както и шанса да се освободи час за д-р Карагьозов!
Каза ми и натърти и че не са тип 16 и 18 - гледа се групата, а тя в случая е втора. Не видя йоднегативен участък. Не знам какво да си мисля, но съм благодарна!

# 628
  • София
Здравейте момичета. Днес ми правиха колпоскопия и утре ще ми вземат биопсия, защото видя ектопия на задна и предна устна. Каза, че най-лошото ще е да ме обгорят и от това, което вижда много вероятно ще е горене..

ПС. Решихме с ММ да потърся и друго мнение, тъй като директното насочване за горене не ми допадна. И също не беше споменато нищо за HPV. Като се прави биопсия HPV къде остава? И то лекарят ме покани в МЦ, не в болницата, в която работи с аргумента, че няма такава апаратура в болницата. И друго - тази биопсия не се ли прави в определен ден от МЦ?

Зависи от лекаря в общи линии, но масово се правят биопсии при наличие на вируса, зависи от колпоскопската находка. Може да се изледвате за самия вирус ако лекар прецени или вие настоявате.
Биопсия обикновено се прави в първи чисти дни след цикъл, за да има време да зарастне до следващия, освен ако не е нещо спешно.
Аз винаги за себе си преди конкретна процедура ходя на 2ро и 3то мнение, особено ако имам съмнения.

# 629
Имам час за Карагьозов утре в 15.20. Няма да мога да отида. Ако някой го иска, да ми пише.

Общи условия

Активация на акаунт