💪"Игри на волята: България" - След сезон 4 - Между два сезона

• 171 823
  • 2 013
  •   1
Отговори
# 1 185
  • София
Само да напомня, че Алекса победи основно жени, няма нито една истински стойностна победа срещу мъж. Победи Фифо на игра за баланс и нерви/търпение. Някакви кубчета редиха на клатеща се лодка. Победата му при резервите също беше доста смешна. Май Гайтанов победи по едно време след серия от загуби, не си спомням вече.
Полуфинала и финала бяха пълна пародия и дори не ми се коментират. Най-хубавата му игра беше срещу Зорница. Но все пак срещу жена, въпреки че тя му се опъна здраво. И Мирела го е била на физическата част от техния дуел, но той е бил по-сръчен от нея при вкарването на топчето.
И само в българско предаване при толкова много загуби играч може да остане, че и да спечели (при резервите претърпя 2 поредни загуби + една на елиминационна капитанска).

И за финал, обществена тайна е, че е трябвало да си тръгне човек на капитанския дуел когато той и Виктория загубиха от Фифо и Лефтеров, но в движение са променили правилата, защото той е бил загубилия и накрая се наложи Георги да спи на дивана в приемната в резиденцията, че са били останали с едно легло по-малко спрямо бройката хора във финалната седмица. Защо ли...?

# 1 186
Като му гледам шкембака на Алекса, се чудя на защитаващи го съфорумки - къде са Фифо и Гого като физическа подготовка, къде е Алекса?

# 1 187
  • Sofia
Шкембак, шкембак, ама победител. 😂 Сега сериозно - пожелавам си този сезон да няма подобни шкембаци и "победители".

# 1 188
Участието на МИРЕЛА тази вечер в "Черешката":

# 1 189
Diavolo, почти съм сигурна, че и следващата събота, 9 септември, ще има епизод, но утре ще погледна пак програмата.
В събота - 9 септември ще има 90 минутен епизод (без рекламите - 70 мин) от 20.00 ч
https://www.dnes.bg/tv.php?tv=42&date=2023-09-09

# 1 190
Финала, си беше подготвен за Алекса!
Спечели в състезание, в което всеки участник ''бяга'' в коридор с различна дължина и препятствия. Килограмите му бяха в повече, но всичко друго беше в негова полза.

Mari_Mar,
рядко изкефващ анализ!!!

Продукцията може да има психолози, но мозъчен тръст за игрите тотално липсва.  Както за феърплей на различните отбори, така за мъже/жени,  за двубои,  за обезопасяване, за наказания при нарушени правила в игрите, за наказания при невъзможен елемент и т.н.  включително пъзелите да започват от еднаква начална позиция и да са решаеми.

А  то направо си е работа за един допълнителен човек да следи за феърплей. Като почнат да строят трасето да бди там и да си представя през очите на участник - ако съм на това трасе  ощетен ли ще съм или облагодетелстван, ако съм жена, ако съм мъж.

# 1 191
Не липсва мозъчен тръст, просто смятат зрителите за тъпи.
Алекса беше много бутан и преди финала, но нямам желание да правя обстоен анализ, понеже не ми се сеща за него. Ако беше само това на финала, щях да реша, че са предпочели да победи ”защитника на жените”, вместо “женомразеца” и “момчето, което прецака приятелката си”, но монтажът на целия сезон и репликите на Ралица на съветите бяха далеч по-щедри за него, отколкото за останалите.

# 1 192
Аз се бях зарекла да не гледам, особено като гледам сега Черешката и ме обземат стари чувства... спомням си чудесно как му връчваха амулети, как не отпадаше и как Виктория пърхаше около него...
Никак не ми допадаше особеното отношение към него и Джеферович. Не беше честно. Останалите участници бяха много интересни и без изкуствените ситуации около тези двамата щеше да е много много интересно. Например една Зори с нейната физическа подготовка и ъъъ начин на мислене, Генчо, Филип, Абе всичките без Алекса и Джеферович бяха много интересни. Но, уви, на тези беше отредено малко сюжет, малко побутване в ключови моменти.

# 1 193
  • SF
Това с трасетата дълго сме го обсъждали. От тримата финалисти бях за Жоро - най-прецаканият с трасето. През цялото време мерех на око пътя му с веригите и се ядосвах, че хвърля хъс и енергия, но трябва да преодолее още едно препятствие - най-дългото трасе.
При отборните битки, наредени перпендикулярно на морето, отново  едните имат шорт кът, а първите или третите - бягане със завой. Всеки път се дразним на този факт.
Поне някакъв жребий да теглят за късото трасе или да се редуват.
Ясно е, че няма как да съдя да мери трасето до сантиметър, както би било на истинско състезание. Също стартът и финалът се засичат според преценката на Димо: Иииии да!
Строят кули, пъзели. Димо преценява с оглеждане кога да сложи края. Отнема му различно време всеки път.
Зрителят никога няма да разбере дали единият не мъкне пластмасова верига, дали е дълга 30 метра, дали колелото на каручката, която теглят, не е заковано, дали носилката, с която се пренасят, не е олекотена. Затова много често напомням, че е тв формат. Дори няма смисъл от метър, хронометър, кантар, защото е телевизионно предаване.
Mari_Mar е чудесна и е положила доста труд. Ако върнем страниците ни от финалния епизод, това се обсъждаше и по време на излъчването му, и след това. Аз поне много се издразних на късмета на Жоро да тича по най-дългото трасе. На моменти гледах в ступор недомисленото, на моменти с яд. Но това е положението.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 09:08 от Esmee

# 1 194
... спомням си чудесно как му връчваха амулети, как не отпадаше и как Виктория пърхаше около него...
Хаххаха, тези двамата бяха рядко неприятна комбинация! В топ 3 на българския ефир форевър! То харизма, то излъчване...мале, мале.... Не отричам, че подобни токсични хора предизвикват интерес, гледат се и се коментират.

Скрит текст:
Винаги са ми приличали на Макс и Мориц.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 09:13 от Гарганела

# 1 195
  • Буркина Фасо
Не липсва мозъчен тръст, просто смятат зрителите за тъпи.
Алекса беше много бутан и преди финала, но нямам желание да правя обстоен анализ, понеже не ми се сеща за него. Ако беше само това на финала, щях да реша, че са предпочели да победи ”защитника на жените”, вместо “женомразеца” и “момчето, което прецака приятелката си”, но монтажът на целия сезон и репликите на Ралица на съветите бяха далеч по-щедри за него, отколкото за останалите.
не ни смятат за прости. гледат си интереса - техен, на рекламодателите ...

# 1 196
Добре, че минават месеци преди новия сезон малко да позабравим някои изцепки на продукцията и участници, че да можем да гледаме отново. Аз като се замисля имах много неприятни участници в сезон 4 - ако в сезон 3 главно не понасях Мани и после мишленцата, то в последния бяха доста: Алекса, Виктория, Джаферович, Зорница, Илиян, на моменти Елица, Мирела доста ми лазеше по нервите. Представям си сега в сезон 5 какво ще е.

# 1 197
  • София
Забравяте и за стратегическия ход на Мани и Фейгин да загубят на отборна битка, като оставиха едно парче от пъзела скрито. Разбира се, Продукцията реши от това да направи собствено шоу и ги изкара пред останалите участници да ги замерят с камъни за назидание.
Сам не можеш да си гласиш играта. Единствено Продукцията може.

# 1 198
То смешното е, че тогава участниците се правеха на ударени, защото вероятно мислеха, че това пак е постановка на продукцията Joy Доста гадно се отнесоха с тях, а после хубавичко нагласиха други игри...
Аз гледах само този сезон, не знам предните толкова малоумни ли са били. Самите персонажи бяха доста колоритни и различни, интересни ситуации си стават и без външна намеса.

# 1 199
Участието на ФИЛИП в Черешката тази вечер:

Общи условия

Активация на акаунт