Отговори
# 120
Дневното обезщетение включва само работни дни или всички?

# 121
Дневното обезщетение включва само работни дни или всички?

смятат работни дни, и после изплащането пак е на работи дни. Празници и уикендите не се смятат

# 122
Cat woman, Ако не си била на жк в Надежда, трябва да запишеш час при Кръстев,  той е завеждащ родилно отделение.

# 123
Здраейте, мамита, има ли някоя проблеми с венците, как се справяте.
Мен чак ми се беше отлепил венеца, ходих скоро на почистване, ама чета, че след раждането се оправял тоя гингивит.
Ако някоя има изпитани рецепти за овладяване на плложението, да сподели.
Да имате усмихната, топла и уютна неделя вие и бебоните! 😊

# 124
Аз бях писала още в началото. Почистването на зъбния камък да е с ултразвук. Много помагат и електрическите четки на Филипс, които почистват плаката в домашни условия с ултразвук. С тези двете в комбинация, в момента нямам никакви проблеми с венците, за разлика от първата бременност. Тогава чак зъбите ми се разместиха. Много ме боляха, бяха ужасно възпалени. Малко ме облекчаваше жабуренето със Сандрин, но нито това, нито други мазила помогнаха да се оправят и още доста време след раждането ми бяха възпалени и кървящи.

# 125
Аз бях писала още в началото. Почистването на зъбния камък да е с ултразвук. Много помагат и електрическите четки на Филипс, които почистват плаката в домашни условия с ултразвук. С тези двете в комбинация, в момента нямам никакви проблеми с венците, за разлика от първата бременност. Тогава чак зъбите ми се разместиха. Много ме боляха, бяха ужасно възпалени. Малко ме облекчаваше жабуренето със Сандрин, но нито това, нито други мазила помогнаха да се оправят и още доста време след раждането ми бяха възпалени и кървящи.

Да, на такова ходя професионално с ултразвук и прахово почиствсне, нямам обишно кървене, обаче и на мен ми се размести единия зъб долу и то точно там между двата ми се е поотлепил отгоре, но се надявам с грижата и след раждането да се оправи 😊

# 126
  • София
При мен има само кървене от венците, в началото на бременността имах и от носа, но в момента спря.
Кървенето на венците вече е доста слабо, рядко се появява, но разбрах, че е нормално и след като родя трябва да премине изцяло.
Чистене на зъбен камък си направих буквално месец- два преди да разбера, че съм бременна, бях чула, че по време на бременност се натрупва повече и е хубаво преди това да си ходил да го почистваш, за щастие аз почти нямах.

# 127
За венците единствено почистване- както в кабинета, така и вкъщи. Това е хормонално възпаление (гингивит при бременност) и почистването ще облекчи нещата, но няма 100% да го спре докато не родите и не се нормализират хормоните. При някои жени е много изразено, при други липсва...

# 128
Момичета как сте ?Аз днес цял ден усещам стягане на корема и лека болка ,това контракции ли са?Като че ли съм настинала така ме боли.Аь съм в 33г.с,някоя от вас имала ли е тези болки.

# 129
tornado790 аз съм официално от мартенската група, но съм на ръба между двата месеца и чета и в тази група. В кратце -> отиди до най-близкия спешен да те прегледат.
Аз съм в болница от вторник за задържане/наблюдение, защото предната седмица се подхлъзнах а леда, паднах си на д-то и корема ме стягаше, но без болка. Видя се скъсена шийка при мен, а от изследването на урина излезе и инфекция/бактерия някаква. във вторник шийката ми се беше скъсила още, и така.
Разбира се, това е моят конкрете случай, но моят съвет е да отидеш да те видят колкото се може по-скоро, успех, дано да е фалшива тревога Hug

Момичета как сте ?Аз днес цял ден усещам стягане на корема и лека болка ,това контракции ли са?Като че ли съм настинала така ме боли.Аь съм в 33г.с,някоя от вас имала ли е тези болки.

# 130
На мен ми пише в изследването на урина, че има следи от белтък. Тази от жк го видя, но не каза нищо, а аз забелязах вчера, като гледах нещо друго. На някого случвало ли се е?

Торнадо, и аз бих отишла на преглед да видя какво се случва.

# 131
Електра, пусни си още една стерилна урина заради белтъка. Задължително е, защото белтък в урината може да бъде симптом на прееклампсия.
Какво кръвно поддържаш?

# 132
Пуснах, лекарката на жк ме насочи, но не спомена нищо за белтъка, а защото имало левкоцити. Пише, не се изолират микроорганизми. Не ми помага много този резултат, белтъка не е микроорганизъм. Ще й звъня, то е ясно.
Кръвното ми тогава на прегледа беше 120 на 70, а вкъщи винаги излиза по-ниско. Нямам и отоци.

# 133
На мен ми пише в изследването на урина, че има следи от белтък. Тази от жк го видя, но не каза нищо, а аз забелязах вчера, като гледах нещо друго. На някого случвало ли се е?

Торнадо, и аз бих отишла на преглед да видя какво се случва.
Аз имах белтък е урината почти през цялата бременност. Лекарят ми каза, че е нормално при бременност. Преди 1-2седмици се изчисти от самосебеси. Иначе стерилната ми урина (пускала съм веднъж или два пъти) беше чиста

# 134
Благодаря, поуспокоих се.

Общи условия

Активация на акаунт