Отговори
# 105
Здравейте, някой от София да е избрал да ражда в Токуда, като мен? Утре съм на преглед там и ми предстои да ми обяснят за цените (не се ориентирах за крайната сума) за раждане, та ако някой има и други въпроси, мога да ги задам.
Пиши после с какви впечатления си и какви са цените за раждане там. Аз също смятам да разяждам там и след няколко дни ми предстои първия преглед. Кой доктор си избра?

# 106
И аз искам капсули за пране, а не гел. Ех, вчера чаках автобус пред Лили, жалко, че не влязох 😃
Омекотител не ползвам нито за нашите дрехи, нито за детските дрехи. От първата бременност ми остана обострено обоняние и ме дразнят силните миризми. Добре ми е само на чисто да ми мирише.

# 107
Здравейте, някой от София да е избрал да ражда в Токуда, като мен? Утре съм на преглед там и ми предстои да ми обяснят за цените (не се ориентирах за крайната сума) за раждане, та ако някой има и други въпроси, мога да ги задам.
...

С плетенето на одеялцето съм почти на финала. Като го завърша ще го покажа.

За изписването избрахме и купихме ето този комплект:
https://doniceta.com/product/125118/komplekt-za-izpisvane-ot-9-c … he-s-mecheta.html

И аз съм се ориентирала да раждам в Токуда, но все още не съм ходила да се запиша - планирам го за януари, може би като ми пуснат 45-дневния болничен. Ходихме на отворени врати и следя темата тук и групата им във ФБ. Мисля, че се ориентирах за цените, но ще е полезно да споделиш какво са ти обяснили Simple Smile

Аз имам и допълнително здравно осигуряване - трябва да им звънна, за да ми обяснят каква част от сумата покриват и какви документи са им необходими.

Ти там ли се следиш или само ще раждаш там? Интересно ми е като отида, трябва ли да съм избрала лекар при който да запиша час или биха могли да ме насочат към някой на място.

П.С. комплектчето за изписване е много симпатично Simple Smile ние още не сме взели никакви дрешки

# 108
Здравейте и от мен. Малко късно се включвам в темата. С термин 23.02 - момченце, ще съм секцио та ще е друга датата. Втора бременност ми е, но няма нищо общо с първата. Тази ми разказа играта. Disappointed Relieved Сега съм на вълна дрешки за изписването. Бях си приготвили един комплект и одеялце, но майка ми е против и смята че ще му е студено. Комплекта е следния: памучно боди с дълъг ръкав, памучно ромпърче (гащеризонче), чорапки, ръкавички, шапчица - всичко памучно. Накрая едно меко одеялце, за да го завия. Вие какво мислите, да добавям ли още неща? Tired Face

# 109
Farhana, бях избрала д-р Атанасова, защото мои колежки от работата ми я препоръчаха. На 10 октомври се обадих да си запиша час, обаче първата възможност беше 19 декември (!!!). Това не ме притесни особено, защото на частно си ходя при мой гинеколог от много години вече (но при него не мога да родя, защото е в клиника без родилно), а и на ЖК ходя. Така че бях решила да си чакам въпросния 19 декември и да се запозная с д-р Атанасова. Обаче на 11 ноември при обичаен преглед при моя гинеколог се установи, че шийката на матката се е скъсила от 4 см на 2,6 см и спешно ме прати в Токуда (бях му казала, че там съм избрала да раждам), с препоръка за поставяне на песар, тъй като почти всеки ден си имах и стягания. Там попаднах на д-р Васил Василев, който ми обърна много внимание и ми постави песара. След това лежах там 4 дни и минаваше да ме пита как съм. Имах и един контролен преглед при него, на който също ми остави много добри впечатления. Утре е втория ми конторлен преглед при него. Затова реших, че е по-добре, който ме следи и е вече запознат със слуачая ми - при него да раждам, така че това е избора ми. Освен това не чаках повече от 10-15 минути, което е супер, а за моето състояние (с тия контракции и важността предимно да лежа) изобщо ми е немислимо да стоя да чакам там на един стол 2-3, а дори и 4 часа, както четох за чакането при д-р Атанасова.

Относно цените, наясно съм, че ще е над 3000 лева, даже вероятно около 3500, но все пак това "около" си е от значение, когато става въпрос за такива цифри ме интересува конкретиката, тъй като най ме притеснява дали ще има актуализация след НГ.

Alucinado, по-добре от сега си запиши час, защото натоварването им е много голямо и може да ти дадат час като на мен за след 2 месеца и половина Grinning

# 110
Аз на миналото изписване бях взела боди + ромпър, но като облякохме бебето в космонавта (януари) беше все тая с какво е от долу. Та сега май няма да взимам нещо много специално. За лятно бебе има смисъл, но за през зимата....

# 111
Здравейте и от мен. Малко късно се включвам в темата. С термин 23.02 - момченце, ще съм секцио та ще е друга датата. Втора бременност ми е, но няма нищо общо с първата. Тази ми разказа играта. Disappointed Relieved Сега съм на вълна дрешки за изписването. Бях си приготвили един комплект и одеялце, но майка ми е против и смята че ще му е студено. Комплекта е следния: памучно боди с дълъг ръкав, памучно ромпърче (гащеризонче), чорапки, ръкавички, шапчица - всичко памучно. Накрая едно меко одеялце, за да го завия. Вие какво мислите, да добавям ли още неща? Tired Face

И моята чуденка е такава Thinking....Същия сет съм избрала и аз,май и едно леко поларено да добавя? Не мога да реша.

# 112
  • София

И моята чуденка е такава Thinking....Същия сет съм избрала и аз,май и едно леко поларено да добавя? Не мога да реша.

И аз съм избрала нещо такова, памучно, чорапки и терлички купих отделно, защото нямаше в комплекта, но не ми беше проблем. И сме взели бебе порт, който е доста дебел, отделно ще взема и едно одеяло, но за момента космонавт нямам намерение да взимам специално за изписването. Не мисля, че ще му е чак толкова студено.

# 113

И аз съм избрала нещо такова, памучно, чорапки и терлички купих отделно, защото нямаше в комплекта, но не ми беше проблем. И сме взели бебе порт, който е доста дебел, отделно ще взема и едно одеяло, но за момента космонавт нямам намерение да взимам специално за изписването. Не мисля, че ще му е чак толкова студено.

Моето не е готов комплект за изписване, комбинирала съм си ги. За космонавт не съм и мислела. Ще карам с одеялото само, пък в последствие ще реша (зависи какви температури го дават да е февруари), иначе съм набелязала едно порт бебе.  Blush Количката още не е прана, че от 3 години не е пипана и ползвана....сигурно там ще ми е мъката, докато я преведа във външен вид. Но има време, здрави да сме. Hug

# 114
Дали ще има актуализация в цените за раждане в Токуда след Нова година - не знаят. Иначе засега са 1770 + 750 + 150 лв/ден двойна стая (минимум 3 дни за естествено раждане и минимум 5 дни за секцио).

# 115
Момичета, някоя от вас избрала ли е болница Надежда за раждането? Знаете ли има ли единични стаи и по колко се доплащат?
Още не съм си записала час за консултация с АГ там, можете ли да препоръчате някого? Ще бъда планово секцио.

# 116
Момичета вие на колко градуса перете дрешките.?На повечети пише 40градусс .

# 117
На 40°, после в сушилнята

# 118
На 30 пера всичко.

# 119
Впрочем, за тези които имат изкаран ПИК от НОИ/НАП, може да си проверите реално прогнозно дневно парично обезщетение за майчинските от тук (после на Изчисляване на прогнозен размер на парично обезщетение за бременност и раждане).

Доста е архаичен изгледа... И реално дава информация само за дневно парично обезщетение, другото трябва да се смята ръчно, но поне данните са си реални (нали, ако някой за нещо не е сигурен).

Общи условия

Активация на акаунт