Отговори
# 135
Нормално е да е има някой и друг левкоцит, трудно се взима абсолютно стерилна урина. Но при белтък се повтаря и се наблюдава с внимание, защото обикновено не, не е нормално.

# 136
На мен ми е ясно, че не е нормално, но левкоцитите и белтъка са в едно и също изследване, а не в две последователни и е факт, че лекарката спомена левкоцита, а белтъка не. Може би, за да не се притесня, не знам. А може би, защото пише, че има следи, а не, че има еди колко си белтък.
Стерилната я пуснах ден след това и нямаше нищо. Ще я питам специално като й се обадя.

# 137
Щом на втората е нямало нищо, значи няма повод за притеснение Yum

# 138
  • София
Момичета имам доста глупав въпрос, но снощи си лежах и си размишлявах отново пак до не знам колко часа.
В ситуация при бебенце, което е постоянно на кърма, да кажем, че си хапне сутринта и е време за разходка, излизате вън и се мотаете и става време за следващо хапване, как се процедира.
Сядате си някъде, слагате си го както си трябва Grinning ( нали сега има едни модерни покривалца за кърмачки), за да не се вижда нищо и си действате или се изцеждате вкъщи и носите шишенце... направо ей такива умни неща ми идват и изпадам в паника и ужас как ще го нахраня това дете на сред пътя като заплаче... кое е най- доброто решение тук?
Нали уж не е хубаво да свикват на биберон, защото стават мързеливи и после не искат да се хранят от гърда, а аз наистина държа и ще направя всичко възможно да го кърмя поне до първата годинка.

# 139
Момичета имам доста глупав въпрос, но снощи си лежах и си размишлявах отново пак до не знам колко часа.
В ситуация при бебенце, което е постоянно на кърма, да кажем, че си хапне сутринта и е време за разходка, излизате вън и се мотаете и става време за следващо хапване, как се процедира.
Сядате си някъде, слагате си го както си трябва Grinning ( нали сега има едни модерни покривалца за кърмачки), за да не се вижда нищо и си действате или се изцеждате вкъщи и носите шишенце... направо ей такива умни неща ми идват и изпадам в паника и ужас как ще го нахраня това дете на сред пътя като заплаче... кое е най- доброто решение тук?
Нали уж не е хубаво да свикват на биберон, защото стават мързеливи и после не искат да се хранят от гърда, а аз наистина държа и ще направя всичко възможно да го кърмя поне до първата годинка.

Вадиш гърда и даваш Grinning С или без покривало, седнала или в движение, на усамотено място или на витошка Grinning С голямата дъщеря в някакъв момент ми беше цел да кърмя пред колкото се може повече хора навънка Grinning
Това в кръга на шегата, естествено Simple Smile От гърда е най-чисто и лесно - това цедено мляко дето ще си го носиш в бутилка, сега зимата е ок може би 2-3 часа след изцеждане извън хладилник, а лятото аз лично на повече от 30 мин мляко не бих дала. После ти остават мръсни шишенца, пък ако не дай си боже, трябва 2 пъти да храниш, става още по-сложно... Така че ако имаш кърма и гладно бебе, просто съобразяваш винаги да си облечена с дрехи, които ти позволяват да го кърмиш (хрумва ми, че само в некърмаческа рокля без дълбоко деколте реално няма как да стане), и ако се наложи, сядаш и го храниш. При нас вероятно ще е повече по заведения в началото, предвид сезона, но хубавото е, че пролетта няма да се бави 100 години и ще почваме по градинките ^^

# 140
  • София

Вадиш гърда и даваш Grinning С или без покривало, седнала или в движение, на усамотено място или на витошка Grinning С голямата дъщеря в някакъв момент ми беше цел да кърмя пред колкото се може повече хора навънка Grinning
Това в кръга на шегата, естествено Simple Smile От гърда е най-чисто и лесно - това цедено мляко дето ще си го носиш в бутилка, сега зимата е ок може би 2-3 часа след изцеждане извън хладилник, а лятото аз лично на повече от 30 мин мляко не бих дала. После ти остават мръсни шишенца, пък ако не дай си боже, трябва 2 пъти да храниш, става още по-сложно... Така че ако имаш кърма и гладно бебе, просто съобразяваш винаги да си облечена с дрехи, които ти позволяват да го кърмиш (хрумва ми, че само в некърмаческа рокля без дълбоко деколте реално няма как да стане), и ако се наложи, сядаш и го храниш. При нас вероятно ще е повече по заведения в началото, предвид сезона, но хубавото е, че пролетта няма да се бави 100 години и ще почваме по градинките ^^

Хаха, леле, голям цирк ще е първият път, просто си го представих Smiley
Но иначе, да, за топло време абсурд, то това мляко... ще стане на ужас, после като се замиришат и шишетата. Но за сега за по- хладно, абе ще видим, да дойде време за разходки пък ще го измисля Grinning

# 141

Хаха, леле, голям цирк ще е първият път, просто си го представих Smiley
Но иначе, да, за топло време абсурд, то това мляко... ще стане на ужас, после като се замиришат и шишетата. Но за сега за по- хладно, абе ще видим, да дойде време за разходки пък ще го измисля Grinning
Мен ме беше срам и се прибирах около месец, после ми писна на шапката да съм вързана вкъщи, щото се притеснявам какво ще си помислят хората, ако си храня бебето в парка. И оттогава си живях доста приятно до края на лятото Grinning

# 142
С второто дете имах слинг - не мога да ви опиша, колко много ми облекчаваше ежедневието. Тръгвам нанякъде с бебето, двете ми ръце са свободни, не се боря с количка по софийските улици/тротоари. Огладнее - кърмя, то загърнато, скрито - никой нищо не разбира какво се случва. Голямо удобство. Няма шишета, няма изварявай, внимавай за емпературата, внимавай на колко часа е кърмата в шишето...
Относно венците - да, и моите станаха чувствителни, но знам, че след като родя се оправят. Малко ми се е отдръпнал венеца от един от горните зъби, но едва забележимо. Зъбен камък нямам.
Направиха ми терапията за развиване дробчетата на бебчо, тъй като нали лежах за задържане през ноември и и ми поставиха песар при 2.6 см шийка, но въпреки, че оттогава по нямам контракции, все пак се обаждат, та за всеки случай, ако тръгне преждевременно - да има по-големи шансове да диша самостоятелно.
Плацентата ми е вече 2-ра степен. При вас как е?
Утре съм на тонове при ЖК (30 г.с. + 4 д.) и се надявам да се е обърнало с главата надолу, ама май-май си го усещам още, че не е.

# 143
Имах същите чуденки за кърменето! :Д

Момичета, аз се чудя между две ванички, може ли съвет?

- Това е едната: https://www.reia.bg/marki-brands/shnuggle/shnuggle-produkti-za-b … a-byalo-siva.html В чуждестранни сайтове четох доста добри отизиви за нея.
- Това е другата: https://babylifemalechko.com/Bebe-Jou-Thermo-bath-Miffie-and-Melanie-626007 Като за нея ще си взема и подложка за новородено.

Всъщност при първата май не ми трябва подложка?

Всякакви съвети приемам. Simple Smile

# 144
Имах същите чуденки за кърменето! :Д

- Това е едната: https://www.reia.bg/marki-brands/shnuggle/shnuggle-produkti-za-b … a-byalo-siva.html В чуждестранни сайтове четох доста добри отизиви за нея.
- Това е другата: https://babylifemalechko.com/Bebe-Jou-Thermo-bath-Miffie-and-Melanie-626007 Като за нея ще си взема и подложка за новородено.

http://iskambg.com/igrachki-za-deca/2488-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B … %D0%B1%D0%B5.html

На това се спрях аз, сгъваема ваничка с подложка,но се страхувам от тези със стойка,а и банята ми е мн малка. Simple Smile

# 145

http://iskambg.com/igrachki-za-deca/2488-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B … %D0%B1%D0%B5.html

На това се спрях аз, сгъваема ваничка с подложка,но се страхувам от тези със стойка,а и банята ми е мн малка. Simple Smile

това избрахме ние, след като разгледахме на живо няколко модела: https://www.baby.bg/product/chipolino-87-cm/
- ергономичната седалка се маха и самата вана има напълно право дъно, което е плюс за малко по-нататък, когато детето може да седи спокойно във ваничката.
- ергономичната седалка се захваща и за страниците на ваната, вместо само с вакумче към пода, което я прави по-стабилна.
- Стори ми се достатъчно широка, за да може да се плацика детето вътре до по-голяма възраст.
- Има отвор за лесно отичане на водата след къпане.
- Може да се ползва със стойка или без.

Освен нея сме взели и една подложка за новородени от този тип https://bobybaby.bg/product/multifunkcionalna-podlojka-za-vana-sevi-bebe

# 146
Момичета с нези ванички ако не са на някакъв плот не ми се мисли за кръста ви. Ние имаме съвсем обикновена ваничка със стойка. Доста удобна за цялата процедура по къпане и масажчета. Особено и беше забавно да пляска в нея (на каката) и да вади вода вече като беше над 6м. До към година и половина я къпехме в нея и после директно под душа права.

# 147
Купихме тази ваничка: https://comsed.net/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D … D0%B8%D0%BD%D1%8F

Аз от три дни имам ужасяващи киселини.

# 148
О, забравих да допиша - която и да избера от двете, ще взема и стойката със сигурност.

# 149
На мен за киселините ми помагат дъвки .

Общи условия

Активация на акаунт