В момента чета ... 81

• 41 273
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Всъщност може и у дома като се замисля

# 136
Аз не виждам смисъл да се разсъждава по този въпрос. Ако не говорим за книга, написана специално на диалект, значи става въпрос за печатна или коректорска грешка.

# 137
  • София
Бях в книжна дупка, по-скоро имах много за учене и съответно не можех да чета както трябва. Това доведе до започването и зарязването на три книги........
"Отпуших се" с "Човекът, който разхождаше книги". По принцип избягвам подобен тип книжки, но ми дойде много добре. Реших да чета по-леки и ненатоварващи книжки този месец (но не "коледни"). Е, не ми се получи. От библиотеката си взех "Цветя за Алджърнън" (отдавана исках да я прочета), а на нощното ми шкафче от миналата година ме чакаше "Летния брат". Като цяло и двете книги много ми харесаха.
Сега съм започнала "The wisdom of menopause".

# 138
В момента чета "Later" на Кинг.
Повече ми е смешна, отколкото страшна засега.

# 139
"Бастет" Станислава Белева
По-голяма фантасмагория не съм чела. Все едно е писана от тинейджърка с никакво въображение на база някой филм с извънземни и тяхната летяща чиния. Във Фейсбук групи съм чела такива супер лативи, че направо се чудя за същата книга ли става въпрос 🙄 . Добре, че е 116стр. Та да не ме е яд за загубеното време.
Не я препоръчвам!

# 140
В началото съм на Порцелановата кукла от Кристен Лъш и се моля за обрат, защото дотук е скука.

# 141
Книгите на Кръстьо Мутафчиев за Бастет са сухички, но поне са интересни заради това, че пише за огромно заровено съкровище Simple Smile

А ако отидете на самото място в Странджа, екскурзоводът, който е местен археолог, обяснява, че тя действително е била жрица на Бастет (тя - тази, чиято е гробницата, даже й казваха името, но не го помня; приемала се е освен за жрица, за живо въплъщение на богинята), с тракийски произход, която е дошла на това място, когато е усетила, че краят й наближава. Била е заедно със свита и са я погребали със съкровища, какъвто е бил обичаят.

# 142
Оставям си за догодина “Приказка” на Стивън Кинг.
Сега обаче май почнах да търся информация и да чета повече за Моне, отколкото книгата на Бюси - интересен ефект произведе така тя, особено след като разгледах виртуално двете зали на Оранжерията с Водните лилии.

# 143
Книгата на Ташен за Моне - Триумф на импресионизма, е много красива и съдържа подробна биография, но още не съм я чела. Взела съм я за 96 лева с код от някаква промоция (виждам тази информация от профила си, не я помня), сега пак е намалена, но е по-скъпа: https://www.ozone.bg/product/monet-the-triumph-of-impressionism/

# 144
Благодаря, записвам си да я следя. Макар че много се изкушавам да си направя коледен подарък именно с някоя книга на Ташен.

# 145
От време на време, като пуснат код за 20% или повече - още същата вечер, като излезе кода трябва да се пробва, защото на другия ден понякога се оказва, че чуждоезичната литература е изключена от промоцията. Ориндж имат разни кодове за 20% в момента, а до скоро имаха и за 25, обаче точно тази книга я нямат.

# 146
Мисля, че същата видях в book depository , но никога не съм поръчвала от там, не знам доколко са надеждни.

# 147
Тези не бяха ли с доставка от 15-тина лева? Може да ги бъркам с друга книжарница... В повечето ще е безплатна по принцип, при такава цена на книгата.

# 148
Надеждни са. Редовно поръчвам. Дори имам книга на път в момента. Доставката е безплатна.

От импресионистите и постимпресионистите имам други любими художници, но Моне си заслужава да се види на живо точно защото е модерно изкуство със силно визуално въздействие.

# 149
  • Sofia
Book depository много ги уважавам- преди години, когато тук нямаше такова разнообразие на книги на английски, и когато закриха библиотеката на Британски съвет, само оттам поръчвах.

Приключих това мъчение с Маккълоу и "Безкрайният път към дома" и я нареждам на 1во място на моите лични Малинки.

Започнах "Сирак Х"на Грег Хъруиц.

Общи условия

Активация на акаунт