"Белият лотос" - сезон 2 / сезон 3

• 39 323
  • 613
  •   1
Отговори
# 255
За третия сезон, направо нямам думи, до къде може да стигне вече ексцентричността и загубата на реална представа за живота. Отишъл някакъв, който отегчен от живота, зодия скорпион. Постоянно се оплаква, колко е ощетен от живота с някаква приятелка, която и тя не знае, на кой свят е. Този, в третия епизод отвори клетките на кобри и други отровни змии, една кобра ухапа момичето. Това вече е твърде изчанчено за мен. И те са на прословутия остров Пукет, добре че го видях в този филм, пълно с гущери и, какви ли не влечуги. Не бих отишла на такива места, които са отгоре на всичко и много скъпи. Всеки коментира околните, че били много прости, пък те тези двамата, наркоманът и приятелката му, със змиите, както и плешивецът и неговата държанка, който във втория сезон беше поръчал убийството на Таня, са най-големите отрепки, занамават се с това и онова, крадци, убийци и мошеници, живеят с парите на жертвите си. Нещо за сега съм разочарована от трети сезон. И три кукумяфки, които били успели в живота, пък и трите разведени, загубили работата си, само се чудят, кой от мъжете от персонала да омотаят. За семейството с тъпата жена, разгоненият син и бащата, с мошеническите сделки, са доста досадни.
Joy
Много ме разсмя.
Но то нали затова е социална сатира - изобличава всички тези недъзи, които изброяваш. Лошото е, че типажите не са художествена измислица - наистина съществуват такива хира, че и власт имат.

# 256
  • пустинен пъпеш
Харесва ми и този сезон на ,,Белият лотос" с неговите бързо сменящи се картини и музика.Новото интро го намирам за хубаво(а може би е и подсказка за някакъв вид промяна в концепцията на сезона?), също и началните  картини в наситени цветове  при изписването на имената на актьорите/сите.(за чиито смислов подтекст много помага тълкуванието на Lady Koup).Покрай  паноптикума от човешки персонажи на хора,у които под външния видим пласт се таи наранена душа,някои от тях осъзнаващи го,а други не ,покрай  сеансите им по медитация и по различни видове терапии, са вплетени, така да се каже на час по лъжичка и частици от източната философия и мировъзрение за живота и умението да го живеем .И това на фона на джунглата с нейните звуци и някои от обитателите й:маймуни,птици,гущерчета,а също и на океана.Заобикалящата природа е въведена не само като фон,но и като герой.Всичко е изпълнено с подтекст,постоянно тласкащ ни  ту в проследяване и опити да предусетим бъдещото развитие на фабулата,ту в размисли за това в какво се крие същността на живота и доколко героите осъзнават неговата стойност,а това се превръща и в препратка към  зрителите.
За мен сериалът има за основен лайтмотив осъзнатостта и с тази среща между светогледа на представителите на изтока и на запада внася в този сезон нов ,утежнен от натрупана през годините мъдрост,поглед към света .Многопосочна и многопластова творба,предразполагаща към бавно гледане с цел осмисляне на различните й пластове и  сплетените в тях послания.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 08:16 от rududu

# 257
  • Бургас
......Многопосочна и многопластова творба,предразполагаща към бавно гледане с цел осмисляне на различните й пластове и  сплетените в тях послания.

Това е нещото, което ме задържа и впечатлява вече трети сезон...! И реалистично изградените, пълнокръвни образи... Дори Грег/Гари, който е предумишлен убиец е много <<омайващ<< персонаж... Толкова сдържан, дистанциран и нечетим, и в същото време има някаква необяснима аура на печал, тъга, умора в него. Не знам, може самият акьор като човек  да има това излъчване, но определено прави персонажа по-сложен и противоречив; кара ме да търся причините да бъде такъв,какъвто го виждаме.

Патрик Шварценегер много ми хареса в 3 епизод - с друга , по-човешка, уязвима страна на героя си. Започват да ни разместват първоначалните впечатления за характерите , чрез показаната ни яростна конкуренция между по-големия брат и сестрата за родителското внимание и подкрепа ... Тя уж респектирана от будизма, но не виждам смирение в нея... Непрекъснато назидава, не спря с подигравките към Саксън!

# 258
Патрик Щварценегер бил син на Арнолд (за мен беше ново). Той затова такъв Убавец. Grinning

# 259
Патрик Щварценегер бил син на Арнолд (за мен беше ново). Той затова такъв Убавец. Grinning

Не си спомням да съм гледала нещо друго с него.
Накара ме да намразя героя му, ако не играе себе си, значи е страхотен актьор Satisfied

# 260
За пръв път попадам на него и аз. Играе сигурно, не да не може да играе.

Той, като образ, е най-зависим от одобрението и валидацията на баща си, и след предстоящата драма около него, каквато и да е тя, може би най-болезнено ще приеме нещата. Да очакваме ли tête-à-tête с моделката на Грег на яхтата? Grinning

# 261
В профила на Уолтън Гогинс в Инстаграм има много интересна история от снимките, свързана със змиите и как всъщност той бил ухапан. Истински ме развесели историята му, който има Instagram, може да хвърли едно око.

Вчера пък разгледах профила на "Саксън", има много красива приятелка и изглеждат истински щастливи, качват и непринудени снимки. ☺️
От целия сезон единствено ме дразни Виктория Ратлиф, майката от семейството. Всички други са ми интересни като персонажи.
Прави ми впечатление, поне според мен, че няма абсолютно отрицателни или абсолютно положителни герои (както и в първите сезони).
Действието е бавничко, може би защото Тайланд и културата там предпоставят да забавиш темпото, да успокоиш духа и да се обърнеш към вътрешното си Аз. Честно казано, Тайланд ме отблъсна като мечтана дестинация, не видях нещо, което би ми харесало там, особено присъствието на хилядите змии 😁.
Атмосферата в предишните сезони беше друга.
Замислих се дали четвърти сезон ще бъде отново на остров и кой ли ще е той? Куба или някъде в Мексико...
Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 00:16 от White Peony

# 262
Сезонът е изключително муден, безинтересен досега и само природата на Тайланд го спасява.
Тук чета някакви литературни съчинения, а за мен е просто глупав.😁
 Дано се оправи, иначе няма да го догледам.

# 263
  • София
И аз се чудех, един и същи сериал ли гледам с всички в тази тема.
Такова многопластово дъно е този сезон.

# 264
  • The point of no return
Наистина започва да дотяга тази прекалена мудност на действието. За мен най-слабият сезон до момента. Очаквах някакво движение в 3-ти епизод, но уви, много ми е разхвърляно и нищо случващо се.

Патрик Шварценегер Purple Heart може да го гледате в Midnight Sun, но е тежичък да предупредя.

# 265
На мен все още ми допада. Вярно малко бавничко се точи, ама аз и не бързам за никъде. И без друго в момента нищо друго не гледам Simple Smile

Обаче Тайланд направо ми изпада от уиш листата.
Като се сетя в предният сезон направо сънувах Сицилия Joy

# 266
  • София
Мен ме задържа единствено любипитството да видя Юли и Мирела.

# 267
Аз искрено се забавлявам на моменти. Grinning Белият Лотус е сериал, който гледам много внимателно, с нераздвоено внимание винаги, защото и в най-малките детайли се крие доста.

Много смешно ми стана, когато зъбатата кифла на Рик се заявяваше как били едва ли не сродни души и искала да му помогне, а той я окуражи да си намери по-богат и я попита "How could it be, we are not even compatible zodiac signs?" Joy Троли по тънката лайстна Joy, нейният кифленски/ по-наивен тип по принцип е точно този, който вярва в астрология и че конфигурацията на звездите по време на раждането определя чертите на характера точно в 12 подтипа и съвместимости! Окривам специфичното чувство на хумор на Mike White, когото съм гледала в друг формат не малко време и познавам в известна степен, или поне неговия "touch".

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 11:56 от Анонимен

# 268
Като се сетя в предният сезон направо сънувах Сицилия Joy
Е да, и аз останах впечатлен много от втория сезон и миналия март месец бях в Таормина, където е сниман сериалът. Много хубаво местенце Wink
От новия сериал още не съм гледал нищо и не мога да коментирам, но си свалям сериите и ще ги изгледам.

# 269
  • Бургас
... гледам много внимателно, с нераздвоено внимание винаги, защото и в най-малките детайли се крие доста.

...

И аз така! Прави ми впечатление, че във всеки от досегашните епизоди имаше много кратки моменти,в които ни показват - охранителят Gaitok, някъде в периферията на кадъра - внимателно наблюдаващ от сенките взаимодействието на някои от останалите персонажи...! Градят му образа като наивен добряк и това слухтене и дебнене никак не ми пасва?! Thinking

Отделно, ние си <злобеем > по изтрещялите почиващи, че са лицемерни и превзети..., обаче аз си признавам - тази прекалена, типична азиатcка учтивост ми идва в повече... Знам че става въпрос за културни различия и отношение към живота... Но не вярвам в искреността им. Прекомерно ми е това непрестанно кланяне, усмивки и благост. На моменти стигащи до сервилност. И то не е само спрямо гостите, но и между самия персонал.
  „Мук“ например ми се струва незаинтересована лично и съкровено от Gaitok, обаче му се усмихва мило и го кара да се надява на взаимност... Да не говорим пък за Сритаалаааа . Smirk На нея не й вярвам въобще, че е способна на искреност.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 14:06 от lady Koup

Общи условия

Активация на акаунт