"Белият лотос" - сезон 2 / сезон 3

• 39 340
  • 613
  •   1
Отговори
# 270
  • пустинен пъпеш
Четвърта серия продължава в зададения от началото стил на многоплановост
Скрит текст:
напр.картината от началото на еп.4 с уж неволния ексхибиционизъм на губещия екзистенциалните си ориентири баща Ратлиф ,последван от протестиращите викове на Локи и Пайпър,както и светкавичното захлупване на дивана на седящата насреща му и потресена дъщеря,но са придружени с разбиращото приемане и дори насмешка за случилото се от майката и Саксън и ми завършва със статуетките на трите малки черни маймунки,едната закрила с ръце очите си ,другата устата си,а третата ушите си,оставя зрителя сам да избере преценката си за героите и случващото се с тях.И числото три,с което завършва картината и същевременно служи за плавен преход към следващата ,започваща с думите на Челси, жената на Рик,че бедите се случват по 3.Всичко това вместено в 1'20",т.е. под минута и половина и са постъпки със замесени повече герои ,навеждащи на разнопосочни тълкувания. Да не говорим за гримаси и мимики на героите,придружаващи думите им,както и осветлението,напр.при разговора между Рик и жена му,в края на който постигат съгласие и камерата се вглежда в осветеното му  лице,,акцентира и на очите му,а също и върху явната радост на Челси и отдалеч камерата я показва как започва с желание да се храни.Последното въвежда  следващите герои-трите приятелки и т.н.Следва по човешки подкрепящото насърчение с цел да предизвика надежда на психотерапевтката към Рик и  смаяното му,изпълнено с дълбока почуда  лице на което в  контраст изпъква безгрижното чуруликане на неприсъствалата и неразбрала Челси ,занимаваща го в този момент с проблема на жената от персонала и т.н.Всяка серия е с непрекъснато наслагване на детайли ,подтикващи към повече и все различни изводи, в следствие от което се получава и по-бавно. разгръщане на основното действие.

# 271
  • София
А спойлер ли е, ако кажем кой се появава в серията и го чака целокупният български народ с голямо нетърпение😄 (без мен, аз си исках Милош).

Аз все още набирам впечатления от случващото се...нещо ми бяга музата да коментирам, както беше с втори сезон - засега ми харесват Белинда, човекът от охраната Гайток (който харесва героинята на Лиза/Лиса - Мук) и вероятно е трудно за вярване - Рик (за сега ми е положителен образ), който носи своя психологически товар и изглежда много му тежи, но все пак се съобразява с приятелката си (на негово място присъствието и би ме натоварило - той е образ, който би могъл да бъде представен сам по себе си и да проследим развитието му, но явно не е случайно, че тя е там, до него, точно в този момент). Дисфункционалното семейство не искам да го коментирам изобщо, защото нямам какво хубаво да кажа. А "приятелките" засега не ме натоварват. Но наистина нямам муза, просто не ме предизвиква към момента.

Едно интервю с актьора, който играе Рик - Уолтън Гогинс - оказва се, че човекът изпитва панически страх от змии и понеже толкова се е бил ошашкал от указанията в кой терариум каква змия имало за сцената, в която освобождава змиите,  че в паниката забравил всичко и хванал една зелена и тя го ухапала, но си изкарал още 9 часа снимачен ден, уж нямало нищо...на следващия ден се обадили от продекцията все пак да отиде в болницата да му бият инжекция:

https://www.facebook.com/share/v/12EbuumW3dR/

В reddit има предположения, че може в крайна сметка Белинда да е извикала Интерпол, обаче в паниката Тим да е започнал да стреля, мислейки, че са дошли за него...Ще видим!

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 18:03 от Valena25

# 272
  • пустинен пъпеш
Засега за 1-2' с 1-2 реплики .

# 273
Нашият човек имаше една реплика и I was not impressed Simple Smile ще видим нататък как ще се изявява. Дали на Белинда ще и се случи нещо лошо, дали е трагичен образ на малък човек, когото лошият късмет следва навсякъд, или идва от миналото, за да донесе възмездие? Като цяло всички герои засега ме объркват и за абсолютно никой нямам някакво усещане какво ще му се случи.

# 274
Интересен епизод.

Рик, който ме дразнеше доволно в началото на сезона, ми стана плавно симпатичен и в момента ми е любимият герой. Типично трагичен, почти по древногръцки, типаж, но цялата тази беда, която почти го е дехуманизирала, провокира симпатия у мен. Напомня ми леко на емоциите, които Дориан Грей и Фьодор Разколников предизвикват - хем са привидно отрицателни, хем не можеш да ги намразиш. Дори Челси - която е в пълен противовес с неговото мрачно настроение - не е сложена случайно до него; този контраст е търсен с цел да “оцвети” и неговия герой положително.

Трите кокошки още са ми загатка извън символиката с лицемерието, повърхностните отношения (и приятелства), липсата на толерантност и т.н. Като някакъв микрокосмос на вся и всьо сбъркано в американската социална динамика са - познанството ни свършва, там където започват разликите в мненията ни.

Семейството ми допада. От една страна имаш Тим, който е станал абсолютен роб на успеха като такъв, че 1) ще лежи в затвора и 2) тотално е пропуснал формативните години на децата си. Жена му е толкова “щастлива” от живота, че не може да функционира в спа без бензодиазепини с алкохол, какво остава за друга социална ситуация. Ситуационната ирония е фрапантна - какво си мисли тя, че са, и какво ще им се случи и преживява мъжът ѝ. Децата - един лигав, екстровертен нарцис, един потиснат, интровертен гей и едно объркано момиче. Въобще, цялата плетора, в която всеки има нужда от различно спасение.

Грег/Гари е еманация на злото. Там нищо положително не мога да съзра. Белинда е антиподът, но имам чувството, че господинът ще се измъкне невредим. Твърде прозаично за (Майк Уайт) би било доброто да победи злото. Все пак не гледаме Комисар Рекс или Хорейшио.

Мук, Гайток и мениджърът на хотела са ми въпросителни. Валентин крие нещо тъмно, сигурен съм.

Като цяло, да, сезонът е (по-)бавен и тъмен, но този епизод ми задържа вниманието по-неусетно. Героите са в светлината на прожекторите повече от действието (и повече от във втория сезон).

# 275
Гайток е мега тъпак - направо с глас се смях на тъпотията му с пистолета. И ако следваме принципа на Чехов, тоз пищов трябва да гръмне до края на сериите.
На тази,  в която е влюбен, от 100 км ѝ личи, че се интересува единствено от това, има ли той перспективи, или няма. Появи ли се някой "по-благонадежден" и "ресурсен", и няма да погледне Гайтока. Satisfied Обаче той тъпо и упорито я преследва.

Майката от перкосемейството ме уби с реакциите си за младите момичета, гаджета на милионерите шкембелии.
Обаче Грег с яхта като на руски олигарх се обзавел. Тцъ-тцъ-тцъ. Странна птица е този Грег.

Белинда стопли, че Грег стои зад смъртта на Таня. Много интересна интрига се заформя, особено след като и той я гугълна.

Трите фльорци бяха много забавни този епизод. Защо обаче руснакът ги прати на плаж за пенсионери от средната класа? А онова с водния обстрел беше много криндж. Ако съм на мястото на тайландците, няма да ми хареса сериала - хич не представя мястото в добра светлина - престъпност, змии, мрачни джунгли със зловещи звуци, експлоатация на работниците...

Саксън взе да ме кефи, а дъщерята да ме дразни. Накрая да не се окаже, че той е най-нормалният в перкосемейството.

# 276
Валентин много тенденциозно гледа да праща трите лели само на някакви смахнати места и да ги поставя в кофти ситуации. Нямам идея защо Simple Smile

# 277
  • София
Изгледах и аз епизод 4
Не знам защо така се получава с този сериал, но винаги ми е интересно, дори и нищо да не се случва (а то не е като да не се случва). Друг такъв сериал дето е по 1 час на епизод и е по-лежерен/бавен е Outlander, но той е съвсем друг жанр и тематика, но имам предвид и че при него така, толкова много сезони и епизоди и винаги ми е интересно.

Просто този сериал (връщам се на Лотуса) е писан от майстор и сцените и диалозите са върховни.
И толкова много неща ти се разказват между редовете, че е плашещо.

Най-накрая видяхме и нашето момче. 😊
Доколкото знам ще има сцена с него как танцува с дамите (Мирела беше споделила на стори, че ревнувала (на майтап), че гаджето и денси със звезди), така че няма да е само това. Чакам да вид и Мирелка.

Ее, познах значи. 🙂
Собственика на хотела, американския милионер е убиецът на бащата на Рик.
Радвам се, че Рик най-накрая призна истината на Челси.

Тимъти защо взе пистолета? Ще се самоубива ли? Банка ли ще обира или ще изперка и ще започне да гърми наред?
По закона на Мърфи, ъъ на Чехов де, този пистолет няма как да не гръмне. Да не е това стрелецът от интрото на сезона?
Гейток е такъв лапни шаран, че чак ми е симаптичен. Много е мил, ама няма мъжественост в него. Не знам как може да си мисли, че момиче като Мук ще му обърне внимание за повече от едно приятелство.
Ама те тайландците като цяло са си по-женствени.

Хмм, абе не знам, честно да ви кажа малкия Шварценегер не прилича много на баща си.
Саксън, този досаден нарцис и 'плейбой' сякаше е най-нормалния от всички там. В смисъл неговата 'патия' е сред най-разпространените в света... Като отворена книга е.

Тимъти няма да иска да си тръгне от Тайланд, ама пари откъде?
Та нищо чудно изведнъж да се зарадва, че дъщеря му ще иска да остане да медитира и той да остане заради нея.
Въпросът е кога ще си призна пред жена си и децата си и дали изобщо ще го направи.

''Чудена реклама'' правят на Пукет.
Супер отровни кобри, които излизали от тоалетните по къщите на хората и пълзели навсякъде, разни мазни мошеници, търсещи лесна плячка, фейк гурута.
'място на което търсиш нещо или се криеш от нещо'

#BGMлоялнапрограма

# 278
  • София
Ее, познах значи. 🙂

Да не се окаже, че е баща му.

# 279
За какво слагате тоя хаштаг

# 280
За точки от програмата Wink

# 281
  • София
Ее, познах значи. 🙂

Да не се окаже, че е баща му.

Може разбира се. Ще е туист в туиста. Simple Smile

# 282
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Чудя се от известно време на кого ми прилича приятелката на Рик и накрая се сетих, тя си е цяло Клое Grinning. Иначе епизода ми хареса, започват да се завързват нещата. Рик и щерката накрая ще излязат най-свестни. Нямаше нужда от голотиите на Луциус Малфой, Белинда го закъса, Мук-че си е типична азиатка. Където са парите и блясъка там ще е и тя, охранителчето няма шанс, ама и той много смотан. Майката накрая може и да отиде зян, поне това ми навява от трейлъра за сезона. Трите клявки са олицетворение на повечето женски приятелства в днешно време.

# 283
Дано тате не се гръмне, че Гейток ще го закине яко.

# 284
  • Sofia
Моето wishful thinking е кандидат самоубиецът да ползва пищова срещу Грег, за да спаси Белинда. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт