Грее в лампички елхата, бебчо ЮНСКИ пъха всичко във устата

• 11 082
  • 291
  •   1
Отговори
# 45
Здр,ЮНСКИ мами!
БЛАГОДАРЯ на тези, които ме поздравиха:-)
Няма да се впускам в подробности, ще ви напиша накратко т.нар.ни "режим"(часовете са ориентировъчни,а количествата-приблизителни):
06.00-07.00- кърма
10.00-10.30- кърма
13.00-13.30- кърма
14.00- плодово пюре(60-80гр.)+оризова каша(2 с.л.)+кърма(40-50мл)-всичко изброено го смесвам!
17.00-17.30- кърма
18.00- зеленчуково пюре+кърма(20-30мл)
21.00-22.00- кърма
Само да вметна, че не замествам изцяло млечно хранене, затова зел.пюре го давам като втора допълн.храна и от едва от няколко дни;но смятам в близките дни да въведа и месно пюре, което заедно със зел.пюре ще "изтегля" на обяд и ще редувам през ден.Смесвам плодовото пюре с оризовата каша и кърма, защото иначе кашата ми става мн.рядка.Споделете дали давате кашата според инструкциите или "на око"?Според вас дали мога ли да я давам в шише с биберон?
Дано не съм досадила с обясненията си Grinning
Поздрави на всички!

# 46
  • София
* * * Добра нощ, снежанки и джудженца! * * *
Дано бебоците сладко спят, а мамите са гушнати!  Hug

Днес с мъжа ми се опитахме да направим предколедна обиколка на магазините, но почти нищо не си купихме...явно сме доста претенциозни, а и бързахме да се върнем при бебка. За сметка на нас пък, Ени си е прекарала чудесно с баба и дядо Simple Smile

Всички юнчета са много сладки, пу, пу!
Давайте още снимки, много обичам да разглеждам, особено такива сладки муцунки Simple Smile

Таби, Иванна е пораснала много за времето, в което не съм я виждала. Сладкишка голяма!

Вили, ей това пораженческо настроение да го гониш веднага! Щото освен да те затормозява повече, до нищо полезно не води!
ВЯРВАЙ В ДОБРОТО!  Heart Eyes

Селиа, симпатиите са взаимни, и аз съм фен на сладката бубка Моника. Да й изпапаш бузките бонбонски!  Hug На въпроса ти за килограмите - важно е колко се е родило бебето и дали е удвоило рожденото си тегло за 6 месеца. Това е един от основните ориентири. Съвсем нормално ми се вижда да качва по 400-500 гр. на месец. Ени на 6 месеца беше 6 кг. и 64 см. - мънинка ми е госпожицата, но тя не качваше почти нищо последните два месеца, та затова е така фина. За екземата - не мисля, че е от кайсията. По принцип тя е ниско алергенна. От месото също не ми се вярва да е. Пък и ако е само на едно място от тялото може да не е от храна, ами от козметика или нещо друго. Ако се притесняваш, спри всичко за един-два дни и ако екземата мине, значи е била от някоя от храните. Я, по-добре питай педиатъра ви, за по-сигурно.

StoneSour, за напукани и сухи ръце аз ползвам крем "Глисолид" - невероятен е. Зимата не мога без него. Друг вариант е да си направиш един лосион сама - смесват се глицерин и лимонов сок. Ефектът и от това мазило е сигурен.

Корнелия, в "Св. София" също има много добри гинеколози. Виж в белия списък на докторите за София: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8520.0, а и тук също: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4362.0. Аз не съм очарована от гинеколожката, която следи моята бременност, така че няма да препоръчвам нея.

Веселушка, стискам палци всичко с Лери да е наред!  Praynig

Мари-анна, аз преварявам чешмяна вода и засега не съм забелязала да има гадости вътре. За минералната знам, че не е добре да се дава на бебета, защото при варенето се минерализира още повече. По-добре взимай трапезна вода.

# 47
  • София
Ей така се разпява моето славейче Simple Smile
С това ви пожелявам слънчева и усмихната неделя!

# 48
Ето ме....тук съм...макар и малко поуморена и основно поизнервена...щото тия дни воювам активно на другия фронт/Сами е направо пощръклял и няма оправия с него/ и почти не ми остава време за форума,а и компа е почти винаги зает/основно с Ледото Жабче,Холи Доли и Бански на лалета...ама като  го открехнах и сега няма оттърване/
Честито на месечковците-да са живи и здрави и мамите им покрай тях....
Страхотни снимки....и на къщата на Дани/много е уютно-дано само хубави неща да ви се случват там..и дано да я почустваш своя newsm10/,на Ивана,на Стефи,на Цецко,на Борянка, на Ени и на Моника...дано не пропусна някой но се надявам да няма сърдити.........
Добре дошла на мама  welcome,обаче,ние за другото инфо чакаме-искаме пълен и подробен отчет за теб и за бебо/може и по-дългичко да е...няма да се сърдим/ и най-вече от коя част на Пловдив си и къде излизате на разходка???/че то от Пловдивските мами май вече само с Пепитка останахме да се отчитаме тука,..........и Ели,ама тя нали в екологично чист район се подвизава Wink,затова Цецко такъв юнак става/
Вили-виждам вече са те насмели колежгките,та няма и аз да им пригласям-стига с тоя негативизъм....дай по-ведро...ще се оправите и ще забравите....а Нана като не ще чисат каша,що не я омесваш с пюре.....
ох,ревльо се обажда...отивам да видя-утре пак

# 49
добро утро от най-ранобудните  Hug
  Поднасяме ви  ароматно сутришно кафенце

Благодаря за съветите относно запитването ми  :love:Tatalinка този крем го знам-майка ми го ползваше преди години,но аз не се бях сещала за него -благодаря ти .Виждам че и твоята ненагледна принцеса си пада по номерата със събуването-ние сме ненадминати   в това отношение.
 А сега да ви почерпя и със сладичко,че днес съм  именячка
   и нека всички който празнуват днес :Даниела(като мен)Даниел и Данаил да са живи здрави и многооооооо  обичани и  щасливи.   love001 newsm51
 Моята сладурка заспа -и аз ще се  хоризонирам  още  малко че съм се ококорила от 2.30 и няма заспиване и  цял ден ще съм  smile3507
 ОООООО  да не забравим и  месечинковците-да са  най-щасливите и добрички дечица на света  hug едно гуш от нас
 до писане

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 06:01 от StoneSour

# 50
 Здравейте мамета и бебчовци!
StoneSour, честит имен ден! Да си жива и здрава и много щастлива!
Мари-Ана, аз водичка давам преварена от чешмата, но нашата не е варовита, но ти ако се на вариант минерална наистна не я преварявай, че се повишава минерализацията май newsm78. Купувай от тези дето са за кърмачета и давай направо Peace. Ние сме на таква вода като сме на полеви условия Mr. Green.
Корнелия, аз си следих бремеността в Св. София при д.р Гергов. При него и родих и съм доволна. Малко с обезболяването се издъни на раждането, но то си е от мен проблема защото имам заболяване на гърба което не позволява епидурална или спинална. Та сега за консултацията, че то момичето не е зараждало още - значи аз се записах с талон от личния лекар при него за проследяване, обаче доста от иследванията се платени, а също така и ехографите след втория, че нали касата поема само толкова и като теглих чертата съм дала доста повече от платения абонамент /200 лв беше преди 1 година/,който предлагат от болницата като друг вариант за проследяване на бремеността. Иначе за лекаря - малко е строг и има доста пациентки, но според мен си разбира от работата - реагира адекватно и при двата пъти когато имах усложнения с бремеността и благодарение на него си имам това прекрасно слънчице Руми.

# 51
  • Варна
Добро утро и от нас!
Честито на всички месечинковци! Да растат здрави и много щастливи newsm67 Tada
StoneSour, чести имен ден! Със здраве да си носиш името и да бъдеш много щастлива newsm51
И аз започнах да давам направо тази вода за бебета. Само я затоплям в микровелето до температура за ядене и така правя АМ и давам.
Tatalina, Ени станала много голяма и голяма сладурана(пу пу пу)
И другите бебоци са сладури Hug
Днес времето обещава да е хубаво и смятам към обяд да не пропуснем разходката.
Много слънчев ден от нас

# 52
Добро утро и от мен!
Честит имен ден на Stone sour!Да си здрава и много щастлива!!!!  bouquet
Честито на всички месечковци! baby_neutral
Относно режима при нас е почти един и същ всеки ден:
4.00-4.30-кърма
11.30-12.00-сок или плодово пюре около 60г.+ кърма
13.30-14.30-пюре около 160 г.Опитвала е картоф,морков,спанак,броколи,магданоз,кервиз,тиква.
17.30-18.00-кърма,а понякога добавям и кисел около 3 чаени лъжички
21.30-22.00-кърма
 Сутрин съм много доволна от нея,че спи толкова много Grinning,като стане по обяд е страшно изгладняла и веднага давам закуската Laughing
 Сега отивам да и сваря плодово пюре от ябълки и днес за първи път ще прабявя и две -три колелца банан.Понякога слагам в пюретата и малко кърма.Захар не слагам Naughty
Вода не обича много да пие,но след пюрето и давам и изпива по 20-30 мл.Преварявам чешмяна вода Peace
Ние също сме си купили вече гърне и до сега два пъти го е ползвала по предназначение Laughingиначе я слагам да седи на него по два три пъти на ден след ставане от сън или ядене за по около 5 мин.
 Много са сладки всички бебчета!!!! Heart Eyes
      Лек ден от мен и много усмивки днес!!!Дано времето да е с нас!

# 53
Добро утро.
Аqne6a, гърнето е много сладурско newsm10 и аз ще потърся такова за Боби .
Stone Sour, и моята кожа на ръцете е доста чувствителна, но козметиката на бебка ми помага. Пък и сега съм решила всеки ден да хапвам по 4 различни плода вместо да си купувам витамини. Миенето на чинии също допринася за напукването на ръцете. Ако в такъв момент има кой дате отмени много помага. И честит имен ден да си жива, здрава и много усмихната   bouquet , а кафенцето е много съблазнително .
Мари Анна, и при нас с водата въпроса е сложен, че нашата чешмяна не става, но си наливаме от другаде пак чешмяна и съм забелязала, че от различни места водата е различна - с повече калций или хлор. И това си личи като се превари. Но за бебешката минерална ми бяха казали , че може да се ползва по - късно - към годинка, без да се преварява, заради калцирането.
Благодаря за отговорите на Vesseluchka i Tatalinka. Тази седмица като ходим на консултация ще питам дали може да избегнем снимката. А пък как ще взимам урина не знам, и трябвало да я занесем до 30 мин, а то пътя ни е толкова, дано успеем.
Лек ден от нас.

# 54
Добро утро и от нас ! kaffeetrmker_2
момичета както винаги сте страхотни в това да ме подкрепяте и насърчавате! newsm51Обещавам да изгоня черните мисли от главата си. newsm10Сега съм си пуснала светлинките на една малка елхичка и чакам коледното настроение да дойде , но подозирам че то ще си дойде заедно с нашия тати от Молдова в петък.Много ме ядосва този човек ама как ми е мъчно за него  smile3518 и колко си го обичам  да знаете:hearts05:
Мари Анна моето дете още не ще вода , нищо че аз и предлагам , та исках да те посъветвам за една минерална вода - Девин ако не се лъжа - значи на самата бутилка си пише че е подходяща за бебета и съм сигурна че не се нуждае от допълнително преваряване.Ако искаш пробвай .Тя имаше реклама с един много готин татко дето държи едно сладко голичко  бебе ...ама аз гледах в таткото не във водата  Embarassed и за това така не мога да се ориентирам. newsm78
StoneSour честит имен ден ! Бъди здрава и щастлива мама , обичана жена и много късмет и любов ти желая.Честито и на други именници ако си имаме пък аз ги пропускам  baloni baloni Flowers Sunflower

# 55
ninani аз давам оризова каша на Милупа.Изсипвам 5 супени лъжици от нея в една купичка.След това сварената вода /или затоплена до полу-горещо/ я сипвам в кашата и бъркам постоянно.Слагам вода докато не стане гъста горе-долу колкото пюрето /примерно от моркови, щото има и по-гъсти пюрета/.Гледам да не е прекалено гъста, нито прекалено рядка.Честно казано слагам вода на око, щото като спазвам пропорциите, които пише на кутията кашата става на вода - рядка и трябва да се дава с шише. ooooh! Grinning Успех!
Благодаря на мацките, които ме успокоиха за килограмите на Мони.Моята педиатърка много ме дразни като ида и като каже "Внимавай как я храниш, че е дебела" или "Здравей , дебеланке".Направоооооо  #Cussing out smile3515 newsm61 smile3511 smile3514
 Joy Joy Joy
Приятен ден от нас със "дебеланката"!  bouquet

# 56
Добро утро и от нас! малкия още спи де
Честит имен ден на Stone Sour да си много щастлива и обичана жена и майка!Честито и на всички други именници!
Много хубави бебоци пу-пу да са живи издрави!
Селия ами ние какво да кажем бе мила 9 400 кг нашия док казва,че сме в границите на нормалното.Пък на една позната дето раждахме заедно за 7 и нещо и казали ,че ще бъдат на диета  newsm78
ЛЕК ДЕН ИПРИЯТНИ РАЗХОДКИ!ако има такива щото при нас времето е добро Laughing
Забравих,че щях да ви пускам малко снимчици на моя господинчо,да ни видите колко сме пораснали и как си лапаме крачетата
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=83212&photo=16

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 11:20 от sonka

# 57
Честит имен ден на StoneSour ,Дидолинката и на всички други които имат повод да почерпят/да не се скатават,ей Naughty/...да са живи и здрави и много  обичани и обичащи!  bouquet  bouquet  bouquet
Селия,ти пък какво и обръщаш внимание на тая докторка....бъди сигурна,че колкоот и да тежите все ще ви намерят кусур-ние пък сме слабички според бившата/а,баткото на същите кг беше "дундьо"/,та хич и не си го слагам на сърце....важното е ние да си ги харесваме... Laughing

момичета както винаги сте страхотни в това да ме подкрепяте и насърчавате! newsm51Обещавам да изгоня черните мисли от главата си. newsm10Сега съм си пуснала светлинките на една малка елхичка и чакам коледното настроение да дойде , но подозирам че то ще си дойде заедно с нашия тати от Молдова в петък.Много ме ядосва този човек ама как ми е мъчно за него  smile3518 и колко си го обичам  да знаете:hearts05:
Мари Анна моето дете още не ще вода , нищо че аз и предлагам , та исках да те посъветвам за една минерална вода - Девин ако не се лъжа - значи на самата бутилка си пише че е подходяща за бебета и съм сигурна че не се нуждае от допълнително преваряване.Ако искаш пробвай .Тя имаше реклама с един много готин татко дето държи едно сладко голичко  бебе ...ама аз гледах в таткото не във водата  Embarassed и за това така не мога да се ориентирам. newsm78

Вили1,радвам се че си се заела с прогонвонето на черните мисли и заместването им със празнични такива...ама имам едно-две питания:1.Защо татито си го обичаш с малки букви-изкрещи го бе жена....с най-големите  възможни...../казвам го,щото и аз все забравям-пък се сърдя,като не ми го ксазват/ и 2.к`ви са тия реклами с готини татковци? newsm78 Thinking Crossing Armsда питам аз.....водата  чак не си видяла...та като си дойде вашия тати от Молдова да вземеш да го нагушкаш едно хубаво Naughty позволявам си да се пошегувам,защото ти поне носиш майтап,а иначе вода и аз не давам-щото няма кой да я пие,но след ядене успявам да му излея една-две лъжички в устат-чешмяна,непреварена....ама то ние я използваме за миене на зъбите...пък и нали ми е второ дете/направо съм я подкарала през къра Embarassed/
Нинани-и аз я карам на око оризовата-а напоследък я използвам основно за сгъстител на пюретата/като са по-редки/че с това запичане......а,да не забравя да се похваля,че почнах да капвам по малко зехтин в кашите и пюрето и определено се изакваме по-лесно/че то хубаво се оправяхме с броколито,ама неможе само него да ядем....че вече мислех,че ще позеленеем Mr. Green:/
Сонка-Дидко е голям сладур/събуден,че то аз още го хваля какъв кротанчо е Wink/
26,Русе се очертава пак след Коледа,ако се отвори път ще наминем....и се надявам тоя път да ви видя всичките накуп/и Дидко, и мама му пак Grinning/

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 15:35 от Анонимен

# 58
Здравейте на вас от нас  wavey

Искам да се похваля, че от вчера Иванна сяда сама без никой да я подпира или държи  newsm44 newsm44 newsm44

agne6a и Иванна има същото гърне (жълтото) много е готино и аз много му се радвах като ни го подариха... Със здраве да си го ползвате  smile3521

sonka много е готин младежа пу- пу целувки от Иванна за него   love001

Благодаря за милите думи за Иванна   bouquet

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ
   ura newsm24 cheers

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 17:11 от TABBY

# 59
  • София
Корнелия, мога да ти препоръчам лекаря, при който родих. Ужасно ме е яд, че той не ми следи и бременността, но не го познавах в началото. Аз, която в последните години обиколих де какво има лекари, светила, не светила и прочие, не вярвах, че още се намират такива хора. Хора, защото той на първо място е човек, а след това лекар. Те и за това скапаните светила 9 месеца не видяха миома, колкото главата на бебето в корема ми!  #Cussing out Не ми е искал и стотинка отгоре (предложих, колкото и да мразя това, но отказа), всичко съм плащала на каса в болницата. Сега ходя на прегледи за миомата и той ме води от кабинет в кабинет, без да получава и стотинка за това. Обажда ми се да ми казва резултатите и прочие. На всичкото отгоре е страшно галантен и внимателен и обяснява всичко подробно. Абе нямам думи за този човек, определено не вярвах, че още се срещат такива лекари. Та става въпрос за Константин Ташков от Света София. Баща му Божидар Ташков е зам. директор на болницата и също е страхотен. Аз отначало исках при него да раждам, но той замина в чужбина и затова сина му ме оперира.

Айде стига съм плямпала. Ако искаш още инфо, свиркай.

Иначе ето и нашия режим:

5.00-6.00 - кърма
9.00 - кърма
12.00 - 170-180 гр. зеленчуково пюре с АМ, 30-40 гр. плодово пюре
15.00 - кърма
18.00 - каша или кисел с АМ и плодово пюре, кърма
21.00 - кърма

В момента въвеждам царевичния кисел, но до няколко дни ще стигне такова количество, че да заменя и това ядене изцяло. Каша давам оризова, другата седмица ще въвеждам елда. Чудя се как да минем на 5 яденета, но и не съм си дала зор де.

Цунки!

Общи условия

Активация на акаунт