Грее в лампички елхата, бебчо ЮНСКИ пъха всичко във устата

• 11 084
  • 291
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте  сладурчета  bouquet
 Аз  снощи се разписах едно хубаво в старата темичка без въобще да забележа че има нова, и си викам -бре никога до сега не е било такова чудо -никои да не пише  Shocked ,а  то какво  било  Laughing
 Благодаря ви за подкрепата момичета   love001
 Вили и аз се присъединявам кам всички и стискам палци с малката всичко да  се оправи  Hugедно гуш за теб мила-стискаи зъби -ако имаш нужда от нещо сме насреща Peace.
 Знаете ли какво искам да ви питам-от може би месец кожата на ръцете ми е много суха,чак болезнено.Когато си свивам ръката в юмрук и по сгъвките се пука и кърви.Някои да е имал нещо подобно newsm78Мисля че е от липса на витамини и питах в аптеката,но ми предложиха само  сок за кърмачки които за 2 дена струва 8лв,а аз  не мога да  си  го позволя-скъпичко ми идва.А др витамине не знам какви да  пия  Sad а  и не съм много сигурна  дали е  от липса на  витаминки.
 Ади  мрънка  -после  ще пиша  пак
   :love001 на бебоците

# 31
Здравейте, момичета!
ние днес направо го ударихме на скитня с моа дзвер.
От 10 сутринта като излезнахме , та се прибрахме в 16 часа следобяд. така се увлакохме по магазините, че детето огладня и седнах в едни магазин, та го накърмих. Малкия беше щастлив и доволен ,че е навън, ама то едно слънче навън - как да се прибереш. Само като се сетя колко зимни дни ни предстоят и...
Бебо взе да се буди към 4 сутринта от наколко дни - мрън, мрън и си пее нещо. Не е от глад , е така...
Ако така продължи направо не знам.
Момичета, как става така, че първото сутрешно хранене е чак към 8 на повечето бебоци от форума.
ми той моя ако не го накърмя към 6 сутринта направо не знам. И това при условие, че го къпя към 21.30 и си ляга към 22 часа.
поздрави на всички и целувки на малките дами от малкия Божидар

# 32
Корнелия, аз моята бременност си я следих в Шейново ( където и родих ) и ми струваше 250 лева за цялата бременност с всички изследвания и ехофрафи и биохимичен скрининг и каквото се сетиш. За мен това е по- доброто решение понеже те гледат рекарите при които ще рабдаш, а и не даи си боже нещо стане ... веднага си те хоспитализират.

StoneSour, пробвай да си мажеш ръцете с много крем .... и с на бебо козметиката също се плескай здраво с нея.

# 33
Здр и от мен Simple Smile

Та днес бе наистина "подарен "ден, т.е. много, много хубав и слънчев. Напичахме се със Стефи Heart Eyes в парка до обяд, хапна на обяд пюрето от тиква и ябълка, оствих го на свеки и беж на шопинг  Mr. Green от 14 до 17 часа ( това ми случва веднъж на 3 месеца средно Sad ) Разтоварих се страхотно. Прави ми впечатление, че въобще не търся за себе си подаръчета, всичко е за Стефи и мъжО, за моите две бебета  Hug. Малко съм се позанемарила. Забравих помадите Mr. Green, е аз и преди бях дискретна относно грима. А от форма не трябва да се излиза Simple Smile

Вили, Stone Sour, Munichka , дръжте се момичета-кокичета  Hug Спокойно почти всички сме така. И аз съм често "дисбалансирана везна", както ме нарича Благоверния. И на мен ми е странно, че по празници по-чувствителна ставам.
Деб го е казала много хубаво, така че се придържам към нея  Hug
Елисир, Stone Sour, Краси, много са сладки бебоците. Колко са големи вече нашите мъничета и как бързо минава времето.

Нинани, за банана не е рано. Аз започнах със захранването, когато Стефи беше на 5 месеца и 5 дни. На 6 месеца и 5 дни му дадох бананче. Да, кашата може да се ползва като основа и към нея да се прибавя плод. Другия вариант е да даваш каша с плодове, но предварително постепенно трябвада въведеш плодовете. На мен така ми е по-удобно.
Та за основа ползвам каша на Милупа ориз+царевица. Към 4-5 супени лъжици каша прибавям 1 супена лъжица банан, предварително намачкан с вилица и към сместа прибавям вода ( sled kato zawri, q ostawqm 5 min. da poizstine i q pribawqm). Гъстотата преценявам на око. Аз предпочитам по-редките кашички. Другия вариант е към кашата да прибавш ябълка. Процедирам така, към заврялата вода прибавям нарязана ябълка на малки късчета, оставям да ври малко. Намачквам ябълката, прибавям я към кашата и на края-водата. Става чудесно. Кашата с банан, обаче спича. Сега се разхлабваме с тиква и ябълка на пюре. Аз карам с едно меню 2-3 дни и после сменям.
Въведох и праскова пюре на ХИП. Смесвам понякога с домашна ябълка, която варя малко.

Последен въпрос!

Каква вода давате на бебките? Аз се отказах от чешмяната - ужасна е. На морето е варовита и след като я перваря в нея плуват малки късчета варовик. Преварявам минерална, но разбрах, че не трябва да се преварява минералната. Как е при вас?
ужасно дълъг постинг. сорри Rolling Eyes

До Коледа остват 9 дни  reverance

Heart Eyes

# 34
Ето, малко нови снимки на Иванна.

# 35
TABBY , Иванна Heart Eyes е страхотна! Пу-пу!
Таталина, пропуснах да кажа, че Ени Heart Eyes е пораснала много и има страхотни бузанки и усмивка най-вече. Пак пу-пу  Hug

Мммм...тези юнски госпожици са истинско изкушение Grinning

хубава вечер няма да се включвам вече Mr. Green

# 36
Мари-Анна мила аз давам водичката която ми остава при  варене  на тиквата и  на Ади мнг  й  харесва,а и  ни помага че сме малко запечени
 Ама  много  хубави тия наши бебоци  Heart Eyes Hug

# 37
И аз се записвам в новата тема да ме информира постоянно та да чета писанийцата ви. Режима на Ники е:
8.00 - АМ
10.00 - плодово пюре
12.00 - зеленчуково пюре
15.30 - каша или АМ /редувам ги/
19.00 - АМ

Днес взех един сок на Нестле - с много плодове, съдържа и касис, боровинки, ананас и т.н. Пише, че е за след 6 месеца.Дали да го давам? Давам сок на Моника от 1 седмица, не че много го пие, но глътва от време на време.
Вчера дадох и месно пюре - пуйка.Днес за пръв път дадох на Ники кайсии.На крачето й от вътрешната страна ан бедрото й излезе нещо като екземка - зачервено е и грапаво. Възможно ли е да е от месото.Не вярвам да е от кайсиите, т.к. тя е яла всички видове плодови, вкл и праскови, досега не сме имали проблем.Знам ли...
TABBY , онова клипче дето го пусна наистина не е смешно.Напротив мило е - детето пропълзява.Всички бебета минават през клатушкането преди пълзенето, моята бебка също е минала.Вече пълзи много добре, но понякога се клати по същия начин за забавление.Между другото малката ти дъщеричка е невероятна сладурана.На Ники докато й порасне толкова косата, та да й връзвам джувки ехеееееее...
Таталина, поздрави   bouquet, на Ени съм й фенка  newsm18
Вили1 имаш и моята подкрепа.
adella , а кога даваш плодово пюре?
 Момичета, а да ви питам колко тежат и колко са дълги бебетата ви когато отидохте на консултация след навършване на 6 м.?
Ние ходихме преди два дни и Моника тежи точно 8 кг. и е дълга 69 см. Педито вика, че е дебела. Аз не съм на това мнение. Напълно нормална ми се вижда, като я съблека си е напълно нормална на телосложение, има бузки, но тя винаги ги е имала.Направо не знам.Тя последния месец качи 400 гр, а минали 500 гр. Това нормално ли е?

Последна редакция: сб, 16 дек 2006, 20:19 от Selia

# 38
Здравейте на всички!
Вили1 ,искам да ти кажа бързо да избиеш от главата си тези ужасни мисли за болницата,и никога повече дори да не си помисляш подобно нещо,знай че положителните мисли могат да направят чудеса,както и мрачните могат да разрушат всичко и дори да разболеят човек! PeaceАЗ ТИ ПРЕДЛАГАМ ,НА ТОЗИ ЕТАП ДА СИ КЪРМИШ ДЕТЕНЦЕ ЧЕСТИЧКО,ДОРИ И ПО МАЛКО,И ПОСТЕПЕННО,МНОГО ВНИМАТЕЛНО ДА ПРЕДЛАГАШ НОВА ХРАНА! НЯМА ЧОВЕК,КОЙТО ДА Е НА КЪРМА ДО ПЕНСИЯ,ТАКА ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО  БЕБКА ЩЕ ОЦЕНИ И ДРУГИТЕ ХРАНИ И ЩЕ НАДДАВА КАКТО ТРЯБВА!Ако това те успокоява,бъди сигурна че всяка от нас понякога е имала подобни мисли,важното е да ги прогониш бързо!Сега голямо гуш от нас на теб и всички ,които се чустват така Hug Hug Hug

Сега ,моля тези от вас които са давали оризова каша на Милупа,да ми обяснят като на малоумна как точно я приготвят! ooooh! Embarassed

# 39
  • София
Момичета, а да ви питам колко тежат и колко са дълги бебетата ви когато отидохте на консултация след навършване на 6 м.?
Ние ходихме преди два дни и Моника тежи точно 8 кг. и е дълга 69 см. Педито вика, че е дебела. Аз не съм на това мнение. Напълно нормална ми се вижда, като я съблека си е напълно нормална на телосложение, има бузки, но тя винаги ги е имала.Направо не знам.Тя последния месец качи 400 гр, а минали 500 гр. Това нормално ли е?

Selia, когато навърши 6 м. Марти тежеше 8 кг. и беше висок 74 см. По мое мнение твоето детенце си е абсолютно ОК. Честно казано не я виждам да е дебела, напротив много си е добре детенце. Не искам да обиждам твоята педиатърка ама май й трябват очила... Сори, ако съм била по-рязка, ама ми писна от доФтори, които праскат такива квалификации.

# 40
Добър вечер мами!
Благодарности на Пепита и Мимик   bouquet
Първо на всички изпаднали в гадно настроение голяма  Hug Вили недей така бе мила всичко ще се оправи и с вас и с нас  Peace
Аз да се похваля мойто мече оня ден се обърна за пръв път от гръб по корем  newsm32 newsm44 напираме да сядаме и се надигаме вече си мислех,че нещо изоставаме
26,Деб само свирете и сме на линия  на Неделя пък и където решите Peace Абе Деб ти не ни ли помниш от лятото на Неделята?
Нашият режим  Rolling Eyes :
Лягаме вечер в 23ч и оттам-
6.00-7.30ч-кърма
10.00-10.30ч-кърма като вече ще почваме и попарата и малко сокче
12.00-13.30ч зел. или местно пюре
16,17,18 ч-киселче или каша
21,22,23ч-кърма
Часовете зависят от спането,щото когато трябва да папаме ние спим или не щем да ядем Mr. Green
Напоследък все по-малко иска да суче,все блей на някъде апък на мен ми е хубаво като цока  breastfeeding
Лека нощ!днес от много игра сега ревем  ooooh!
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 41
Здравейте момичета,

Не сме се включвали отдавна, но сега искам да кажа само на Краси78 за рентгеновата снимка. На нас ни правиха такава още на 4 месеци въпреки ехографа на 2-рия месец, но само защото моят баща и баба са имали луксация. Иначе на ехографа не се виждаше нищо съмнително, но заради фамилната обремененост ни направиха и снимка. Облъчването е минимално, но ако няма никакви съмнения или наследственост - не го прави - няма смисъл.

Хайде сега се връщам към четенето, че имам доста да наваксвам пак и съм .... до под кривата круша  Rolling Eyes

# 42
А, и забравих да ви се оплача.

Ние все пак ще ходим на гастроентеролог другата седмица, за да видим от какво са тази слуз и зелении в акото.  Нещо и дразни коремчето на Лери.
Аз за човек започнал преди почти 2 месеца съм най-назад със захранването - ядеме само оризова каша, картоф, морков, ябълка и то по няколко лъжички само. Сок въобще не пием по съвет на лекарката.
Педката в понеделник ще ми даде направление за детски гастроентеролог и отиваме.
Надявам се да не е нещо страшно Cry

# 43

Малииии то тогава вашето педи ако ни види нас... направо ще ни изгони от кабинета Laughing.

# 44
  • на брега на Дунав
Благодаря на всички, които се отзоваха на запитването ми. Определено се убеждавам, че ако човек не си плати май трудно му обръщат внимание и страшно много ме е яд на това  smile3515. Направо ужасна работа, ама какво да се прави. Човек е готов да даде мило и драги всичко, само да е сигурем, че оставя себе си и детенцето си в компетентни ръце. Ако някой от софийските мамчета, които не са се включили  имат желание да го направят ще съм им страшно благодарна  smile3521. Колкото повече идеи по-добре пък ако има дублиране на мнения най-добре.  newsm53
Страшни сладурковци са всички бебки. Да са ви здравички и винаги усмихнати.
Селия миличка, твоята педка ряпа да яде май. То ако Моника  е дебела, зн   love001ачи моя Сами е чиста проба КИФТЕ. Ние преди около 10 дни бяхме на консултация и буболека е 9,100кг 70 см. Хич не и се вързвай на дофторицата. Госпожицата ти си е супер.  Peace То верно че мъжете уж повече тежат ама все пак ...
На всички мами с кофти настроение предизвикано от ред причини едно голямо гуш  Hug. Вие сте най-страхотните мами и си имате най-страхотните дечица и най-страхотните мъже. Не се давайте момичета  thumbsup. Всичко ще се оправи и после ще се смеете на тези гадни моменти. Хайде празници идват, да го радаваме малко предпразнично. Ударете по едно круше   box на негативните мисли и да видя по една широка усмивка на лицата ви  newsm53. Ето аз вчера излязох и си направих подарък едно блузче. Днес си направих кефа и понапазарих за дечицата на нашите познати. Купих лакомства, по някое подаръче. Абе сладка работа.
ТАBBY писах ти на лични миличка  Wink
Почвам доволно да се оливам в писането за това слагам ТОЧКА. хайде до скоро мамчета.

Последна редакция: сб, 16 дек 2006, 23:00 от korneliia_h

Общи условия

Активация на акаунт