Ноемврийчета напети весело растат 3 :)

• 16 101
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
момичета, а на колко време се хранят вашите слънчица? Мен Надежда просто ме убива, първо беше на 3 часа, после като започнах смесено на кърма на 1 1/2 до 2 часа и адаптирано 4 часа, сега започна да се храни и тя като човек (разбирай над 100гр, че преди ядеше от 60 до 90) и започна пак на 3? а уж папка повече? така ме обърква че вече не знам как да направя режима та да съвпадне с къпането (между 8 и 9), после "папу" и да спинка.
Цитат на: Moni

Исках да ви питам - вашите бебоци протягат ли се към играчките?

ами Жу отдавна маха по рибите от музикалната играчка над леглото и ако ги наклоня и я повдигна с възглавница през кръстчето голям бой отнасят, обаче не може да се каже че го прави осъзнато, но пък от скоро (седмица може би) си дрънка едно коте-дрънкалка, като се събуди и започва да го бута, гука му понякога, аз се будя от него, а се случва и да го закача когато е нервна и плаче - докато приготвям млякото и няма кой да и обърне внимание, тогава е трогателно смешна, хленчи и си го изкарва на котето  Crazy . Още обаче не е хващала нещо сама, посяга, но не хваща, а започва да пърха и да маха по него. Слагала съм и дрънкалки в ръчичката и дрънка дълго, но едва ли знае че го прави.
Цитат на: Mariela

2 в 1 защо не пробваш първо да изцеждаш 50 -60 гр и след това да кърмиш(аз така правя). Проблема с мокрите тениски разреших по предложание на една продавачка в близкия бебешки магазин - понеж нямаше протектори ми предложи да използвам дамски превръзки (разрязани на две) пък и излиза по - евтино . Може да пробваш ако искаш.

всъщност и аз така правех (за цеденето де, че все ми бяха твърди като камък, а бебетата не могат да сучат твърди цици), но тя отказваше категорично да суче и бута гърдата. Сега я мори хрема, но като мине май ще я пробвам пак, ми някак още ми е трудно да взема решение. И с превръзките бях пробвала, ама преди ми бяха свръхчувствителни гърдите и не понасях допира на топлата мокра превръзка, сега обаче май малко се успокоиха и ще взема да пробвам, мерси че ме подсети.
Дидка, заведи бебчето на лекар мила, че лишеите са упорита работа нека компетнтен се изкаже. Аз си имам едни лишеи по наследство (и татко ги има, дълго ги няма, после пак се появяват, и изчезват и пак .......... напаст) Някъде във секцията за здраве на този форум имаше теми за себореен дерматит, атопичен и контактен май бяха. Потърси темите с търсачката и виж дали не е същото, но на всяка цена се консултирай с лекар.
Тони, що така прави Танюшка? Не свършиха ли вече коликите? ние ......... страх ме е да се похваля .............. абе май пу-пу да не я урочасам .......... има съвсем слабички и поносими и вече все по-често я виждам да се смее и гука, е сега има хрема което както знаете за бебе си е направо трагедия (трудно се храни, трудно заспива и спи неспокойно), но пък поне зная че не е нещо сериозно. Хей, хайде вече да оздравяват тези наши дечица, че да им се порадваме и ние (сърцето ми къса като е болна)
Аз посред зима се присетих ама смятате ли да водите бебоците на море? Замислих се, че нали ни е под ръка, а и това лято не ходех (проблемна бременост и забрана от чичо доктор) и вече ми се ходи  Shocked  нищо че е януари. И друго съм се зачудила: до лятото дали ще и порастне косичка за някой джувка, че перушинката май доста окапа.

някой това всичкото прочете ли го  #Crazy

# 121
2 в 1 и аз много често си мисля за морето  grinning039   sport027 ...много ми липсва тук в  cold снежната София Cry . 100 на 100 ще си идем   car003 това лято, няма две мнения help !
А като каза за джувките се сетих за една скорошна серия на "Приятели" където Рейчъл беше залепила панделка на Ема за да не я мислят за момче, и по едно време идва някой и пита:" Защо на това момченце сте му лепнали розова панделка на главата?" Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil

# 122
Цитат на: Мери
А като каза за джувките се сетих за една скорошна серия на "Приятели" където Рейчъл беше залепила панделка на Ема за да не я мислят за момче, и по едно време идва някой и пита:" Защо на това момченце сте му лепнали розова панделка на главата?" Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil [/color]

хахаха Simple Smile и аз се сетих за тая серия Simple Smile и наш татко оня ден взе, че се изказа неподготвен, че Таня още не личало много, че е момиченце, та отнесе един по дупето Simple Smile)
Да ви се похваля! Таня тая нощ спа!!!!!!! още не мога да го повярвам ! Simple Smile събуди се лъм 3, пийна малко вода и откърти до 6, когато нададе писък озверяла от глад, ама аз и се хилех насреща доволна, че съм спала 6 часа Simple Smile)) за разлика от предната нощ когато ни подлуди с непрестанен рев от 4 до 6  #Puppy dog
А за режима - яде по 180грама 5 пъти на ден (през 4 часа) - 6, 10, 14, 18, 22. Къпем я в 8 вечерта, не е преди ядене, че тогава много нервничи Simple Smile
2 в 1, ама какво море говориш Simple Smile ти нали си си на морето Simple SmileSimple Smile и аз много си го мисля това с морето.. ако има чалъм май ще метна малката на майка ми и беж на плажа Simple Smile ще минем през Пловдив по пътя за морето и готово Simple Smile само да видим на какъв хал ще сме тогава, че ако Таня е станала някое лошо дете няма да мога да я оставя, а пък да я водим с нас ми се струва малка ..

На всички болни сладурчета - да се оправят бързо бързо ! Simple Smile))
И ние си имаме малко хрема, конюктивита още не е минал и утре ще звъня пак на лекарката, но като цяло сме по-добре Simple Smile да чукам на дърво Simple Smile

# 123
А, забравих да кажа - Таня нито посяга, нито хваща каквото и да е. Посветила е цялото си време и внимание да се научи да тика  юмручето в устицата Simple Smile Simple Smile с тати правим залагания кога ще успее да си лапа само палеца Simple Smile))

# 124
Тони, ами аз това питам, дали ще мога да ходя с бебката на плаж. А при нас това с юмручето в устата започна след като вече можеше да бута палеца (явно че е лакомо дете и само палец не стига)
малката Жу по принцип се поспива от 9 до 5-6 часа ама вчера какво и стана, цяла вечер хленчи, давам залъгалка заспива (аз също) след 15-тина минути я изтърва и пак хленч, и пак давам и пак .............. така до 3, и аз дадах цица, и сука (тя като е сънена не отказва) спахме до пет и хленченето продължи до сутринта та днес съм като замаяна.
Вие ползвате ли пижамки? днес купих две по настояване на свекърва ми и хич не съм във възторг от покупката ама айй.......

# 125
Тони, режима ви е екстра.Ще се опитам и аз да мина на такъв.Че ние още ядем по 150гр на 3 часа.
Обаче май нашите колики са пак тук. #Puppy dog В събота малкия много нервничеше.Почти не спа целия ден.Спи по за 15 минути и плаче и така цял ден.Вчера беше по-спокоен.Примирих се вече,че не иска да спи през деня и това е.
Каката ни е пак сополива.Аз се опитвам да устискам.Дано ни се размине.Чакам с нетърпение,когато тя ще замине на  ски.Много добре и се отразява.Вчера купихме нови ръкавици и очила.
Иначе Тони доста хърка,все едно му е запушено нослето,ама предимно сутрин.Но няма нищо.Не знам какво е това.Дали пък не е от очето,нали имаме секрет там доста.Голяма борба пада с капките.Цаката му е докато яде.Иначе се върти,нещо страшно е.
Как излизате при този сняг на разходка? Аз го оставям малко на терасата в шезлонга.

# 126
а ние не сме излизали от петък, че тук до морето все духа и трябва да е наистина топло та да се покажем   1stroller

# 127
Здравейте момичета, не съм влизала във форума може би откакто бях бременна, но винаги, когато имам възможност ви чета. От скоро имам вече Интернет в къщи, така че се надявам да се включам по-честичко.
Аз си имам момиченце - Моника. Роди се мъничка - 2 800, 49 см. Сега вече е обаче 59 см и 4900 гр.
Да ви кажа и тя много хъркаше и нослето и беше като запушено без да се виждат сополки. Пидеатърката ми даде  Sterimar- спрей за нос, който е абсолютно безвреден за малчуганите, но пък след като и впръскам в нослето излизат всички секрети от вътре - много съм доволна и го препоръчвам на всички мами с бебчета със запушени нослета.
Кажете ми как да сложа снимки на малката Моника????
А на Мери със закъснения й честитя рожденния ден и й пожелавам всичко най-, най-, най-хубаво

# 128
добре дошла на Exchequer и бебе Моника,  Simple Smile
снимка можеш да сложиш като
първо се регистрираш на  http://www.bgphoto.net/Default.aspx
там качваш снимките на бебето
правиш си една мъничка и също я качваш
копираш линка към нея и
ако искаш тази снимчица да се появява винаги слагаш горното в аватар (без img)  или в подпис
снимката правиш по-малка, ще ти обясна за Win XP че е най-лесно, кликваш върху снимката с десен бутон, появава се меню, посочваш Resize Pictures -> Advanced -> Custom и там задаваш параметри 105х140
ако имаш някакъв пробем пиши ми на лични, че то май аз лошо обясних и ........... ще се постарая да помогна

# 129
newsm03
Здравейте и от нас! Бебе Митко е със вас!
Все още се храниме от гърдите на мама и май предпочитаме и там да си поспиваме. Папкаме , когато си поискаме, а за соковете пискаме / чака ге с нетърпение/. Мраземе да сме самички , а най добре е да ни закачат и да ни се радват всички!  ylinfant

# 130
Здравейте,
искам да попитам майките ,на които им предстои ваксиниране на бебето : смятате ли да го водите в болницата , след като грипната епидемия идва към София? При нас поне се приемат и болни и здрави деца на едно място. Струва ми се доста рисковано да я заведа в поликлиниката и се чудя дали имам право да я извикам вкъщи да ни я постави? Имате ли представа как стоят нещата?
Поздрави от мен и Ния!

# 131
2в1 много съм ти благодарна за помощта, за съжаление не всичко ми стана ясно и не съм сигурна дали сега съм успяла да направя нещо.
Мисля,чепоне успях да направя албум: www.bgphoto.net/Exchequer

# 132
Нашата педиатърка сама си предценява кога да започне ваксинациите в зависимаст от броя на болните. Може и да пропуснем, но до консултацията имаме още седмеца.

# 133
В нашата поликлиника има отделно помещение за Детска консултация и за нея се влиза от отделен вход, така че се надявам да нямаме контакт с болни.

# 134
"Чисто нова" от заглавието е за да се укажа като такава. Ивана е името на дъщеря ми (използвах него за регистрация защото моето - Силвия е заето), която се роди на 25 ноември - затова съм в тази тема - много ми харесва и мисля да се включвам... И така: "Здравейте на всички!" Целувки за бебовците и беболаните:)))))))))))))))

Общи условия

Активация на акаунт