Ноемврийчета напети весело растат 3 :)

• 16 104
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
vessi,като ти гледам лентичката ,нашите бебоци са родени в един и същи ден. #Onfire

# 166
  • Бургас
на Надежда коликите и бяха изчезнали или като имаше бяха слаби и поносими, но днес ................. как плака миличкото (почти бях забравила какво е)
коя мама си е спирала кърмата, как става? чувала съм за хапчета, някой пробвал ли ги е? чувам, че не винаги се понасяли добре, вярно ли е че са на хормонална основа? аз се вече се предавам, утре пращам свекървата да ги купи, че аз не мога да мръдна навън
а за сокчетата аз давам сутрин 25-40мл и следобед толкова. Нашата педиатърка каза "сутрин ябълка, вечер морков" ама аз ги смесвам, че Жу не харесва ябълката, така сме от десетина дни

# 167
Янче, хапчетата се казваха Бромокриптин или нещо такова. Обаче май най-добре да питаш някой лекар как се пият... знам че имаше нещо за стягане на гърдите, но не съм сигурна. Освен това от тях доколкото знам започва да ти се вие свят и да ти става зле.. хормони са наистина.. ама най-добре питай някой лекар.
А ако искаш можеш да си спреш кърмата и самичка - започваш лека полека да я цедиш на все по-големи интервали, производството ще намалее и накрая ще спре.
Аз моята като остана малко вече така я довърших - отначало и давах да суче само по два пъти на денонощия после по един, после един на два дни, после един на три и тя си спря накряи.
Ти понеже знам че изцеждаш почни ако искаш вместо по 5 пъти примерно на ден да цедиш по 4, после по 3, по 2 и т.н. Предполагам, че за около 2 седмици ще успееш. Леле ако ме види Воо какви съвети ти давам направо ще ме убие  Embarassed

# 168
Цитат на: Яна (2 в 1)
на Надежда коликите и бяха изчезнали или като имаше бяха слаби и поносими, но днес ................. как плака миличкото (почти бях забравила какво е)
коя мама си е спирала кърмата, как става? чувала съм за хапчета, някой пробвал ли ги е? чувам, че не винаги се понасяли добре, вярно ли е че са на хормонална основа? аз се вече се предавам, утре пращам свекървата да ги купи, че аз не мога да мръдна навън
а за сокчетата аз давам сутрин 25-40мл и следобед толкова. Нашата педиатърка каза "сутрин ябълка, вечер морков" ама аз ги смесвам, че Жу не харесва ябълката, така сме от десетина дни

Яна,във форума за кърмене имаше една тема за спиране на кърмата.Потърси я,там много добре е написано от boo.

# 169
Цитат
форума за кърмене имаше една тема за спиране на кърмата

Момечета, какво ви става? Зима е не постъпвайте така с бебчетата Sign Exclamation Та те разчитат на вас. Neutral Face

# 170
Цитат на: vessi
Цитат
форума за кърмене имаше една тема за спиране на кърмата

Момечета, какво ви става? Зима е не постъпвайте така с бебчетата Sign Exclamation Та те разчитат на вас. Neutral Face

В моя защита ще кажа, че я спрях, когато останаха по 40-50мл на ден (косвено сметнато по изпиваното количество адаптирано).
А пък в защита на Яна ще кажа, че това нейното си е мъка. Не знам дали си чела по-назад постингите и, но по цял ден и нощ да се бориш с течащи гърди и да се цедиш по сто пъти на ден понеже бебето не иска да суче.... всеки човек си има предел на нервите споре мен.
Щом така е решила значи наистина вече и е дошло в повечко. Аз я рабирам. Прекарах само 8 такива цедящи дни в болницата по стечение на обстоятелствата и знам какво е. Не е лесно.

# 171
Мога само да ви кажа , че с първото си дете имах същия проблем, но издържах до 3 месец, защото той не искаше да суче. Цеденето ми беше постоянна дейност. Все пак сме мами и трябва да направим всичко за доброто на децата си, а според мен кърмата е нещо от което не трябва да ги лишаваме. Tired

# 172
  • Бургас
vessi, със сигурностще се намерят мами цедили се 4-5-6 месеца ...........10 години, които ще ти зададът въпроса: "ми ти що само 3 месеца?". Ей, на аз реших толкова. Искам да си се радвам на детето, да си го гушкам без притеснения дали и мокря дрешките с кърма, да я притискам без да ме болят гърдите, сутрин да си я храня спокойно и хич да не припирам кога ще се нахрани, айде по-бързо да се уригне, няма ли най-после да заспи та да изцедя напращялите до болка гърди.
всеки си има своя истина

# 173
Sad Не се засягай знам , че е много  гадно / от опит/. И не аз реших да спра , просто толкова имах.   Sad

# 174
  • София
Лори тази нощ също се представи много добре:) За последно яде в 23ч. после като заспа и се събуди някъде към 3ч., но докато я преместя при мен, тя взе че заспа отново и пак откара дълга пауза - чак в 7.30 се събуди.
Днес пак започнах с опитите да й давам сок от ябълка и си изгълта 2 лъжички, въпреки известното мръщене. Чудя се дали въобще ще го хареса и ще го пие с удоволствие, както повечето бебчета Thinking Ще видим по-натам като стигнем до моркова как ще е, ама пък се чудя дали не са много нитратни. А вода по кое време давате на бебоците? Лори, когато и да й дам ми отказва и прави физиономии все едно й давам лимонов сок.  

# 175
vessi, със сигурностще се намерят мами цедили се 4-5-6 месеца ...........10 години, които ще ти зададът въпроса: "ми ти що само 3 месеца?". Ей, на аз реших толкова. Искам да си се радвам на детето, да си го гушкам без притеснения дали и мокря дрешките с кърма, да я притискам без да ме болят гърдите, сутрин да си я храня спокойно и хич да не припирам кога ще се нахрани, айде по-бързо да се уригне, няма ли най-после да заспи та да изцедя напращялите до болка гърди.
всеки си има своя истина

Напълно съм съгласна с теб. Каката я кърмих две седмици. Когато станеше време за ядене и тя ревеше, и аз ревях заедно с нея, защото страшно много ме боляха.Накрая мъжа ми не издържа и отидохме на лекар. Човека се хвана за главата и каза "Ама те са полуизядени и откъснати, какво правите?". Мъжа ми каза "Спираш да кърмиш!"
 Сега с второто проблема беше, че той беше цицомраз. Изобщо не искаше да суче. Като дойде време за ядене аз се цедях, но на мъжа ми и това не му хареса и ми каза" толкова години се мъчихме да го направим това бебе, бременността не ти беше от най-леките- пак се измъчи. Да го родиш-пак се измъчи. Сега и това цедене-пак мъка. Е, не, спираш." Пих някакви хапчета, не си спомням как се казваха, но не бяха тези дето Тони ги споменава, по-късо беше името. Едното хапче струваше 15лв. Аз изпих три.
 Адаптираните млека, които се произвеждат сега са много хубави. Плюс това всеки има право да прави каквото си поиска. Изобщо не ме интересуваха хората когато спрях да кърмя.

# 176

Незнам дали тези, които ги пих са на хормонална основа и дали имат странични ефекти, при мен нямаше нищо такова. Нито ми ставаше лошо, нито ми се гадеше, нищо.

# 177
Цитат на: vessi
Цитат на: magi99
Казват, че при момчетата били по- дълго време.

На мен ми е второ момче. Баткото ни имаше 1 ден колики?????
А бебо имаше до края на 1 месец. Всяко бебе си е различно. Tired

Да,  съгласна съм напълно с теб.Естествено, че всички деца са различни, но такава била статистиката.

# 178
Аз ей затова реших да и направя аз режима на Таня Simple Smile защото всеки божи ден бяха различни сценарии Simple Smile затова взех нещата в свой ръце (все пак не е новородено вече) и и направих един режим по свое усмотрение Simple Smile голяма борба беше за нощното спане, но май започва да посвиква детето. макар и да има нощи, когато направо изперквам заради нея има и такива като снощната примерно, когато се буди два пъти, пие водичка и заспива пак Simple Smile и така до 6.20 откара днес Simple Smile

И първото беше без режим, сега е така и с второто. На повикване. Някои казват, че е тъпо така, но на мен ми харесва, защото детето само преценява. Щом спи значи не е гладно.Аз си го съдя и по мен, ако някой ме събуди и ми каже "Яж тази пържола"- е няма да мога да се справя. В началото го опитвах бебо да е на режим, но той горкия спи ли и топ май не може да го събуди.И без това като не спи реве.

# 179
Цитат на: Exchequer
2в1 много съм ти благодарна за помощта, за съжаление не всичко ми стана ясно и не съм сигурна дали сега съм успяла да направя нещо.
Мисля,чепоне успях да направя албум: www.bgphoto.net/Exchequer

Привет и добре дошла и от нас с бебе Ивелина! Flutter
Благодаря за честитката и пожеланията Laughing
Сега да ти кажа моя вариант за снимката- май е по  лесен, а тази гоялмата махни защото не е позволено във форума снимки и картинки които развалят общия вид- иначе казано ако отвориш където си писала цялата страница се е деформорала за да събере снимката ти (която междувпрочем е много сладка) . Значи избираш си снимката от бг-фото и кликваш на нея с десен бутон, само че на малката неотворена снимка ( от тези които са като на лента в лявата колона на екрана ти). Излиза ти меню от което избираш "пропъртис" най отдолу се намира, показва се нов прозорец от който копираш адреса или URL-a на снимката и го пействаш на определеното място в профила си, не в подписа а на динамична картинака или както там се казваше Rolling Eyes . Дано си ме разбрала, ако не- питай пак.
Много ти е сладка малката принцеска Laughing , да ти е жива и здрава и много да те радва!

Общи условия

Активация на акаунт