Против акне/пъпки по лицето 14

• 62 819
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Никой от всички до сега не е предлагал посявка.
Ние правихме посявка с антибиограма в началото на лечението. Не всички причинители на акне са от едни и същи бактерии. Но клиндамицинът е по-широкоспектърен и би трябвало да подейства.
да, но колко време може да се маже? Няма ли пак да стане насищане и да спре действието?

# 136
Здравейте , искам да попитам някоя /и дали си е правил бактериално изследване на лицето/секрет се взима/ , за да се установи дали е от бактерия или храна , хормони и т.н ?

Ако сте си правила може ли повече информация?

# 137
  • София
Mystic, при нас дерматологът каза 3 -4 месеца. И аз за по-сигурно даже прехвърлих 4 м. Очевидно за акнето трябва да има някакво насищане. Но мазахме ведъж дневно и само върху засегнатите участъци (при нас това са бузите)
Anoniii, нали точно това съм написала преди два поста. Взима се материал от някоя гнойна пъпка и се изследва. Ние го правихме в микробиологичната лаборатория на Александровска болница.

# 138
  • Пловдив
М да..ние от февруари мажем, ама според тая изкукала бабка, дерматолог ще трябва цяла година Dizzy Face
Та много ми се стори...

# 139
  • София
М да..ние от февруари мажем, ама според тая изкукала бабка, дерматолог ще трябва цяла година Dizzy Face
Та много ми се стори...
Аз не бих посмяла да мажа толкова време. Все пак е АБ-к и не е безобидно кремче. А при вас са и два.

# 140
Мистик, дъщеря ми е много доволна от др. Йорданова от Скин консулт. Направете една консултация с нея, хем ще имате и поредното мнение.
Само да кажа, че дъщерята от акне аут БП 5% направи реакция и ѝ избиха много гнойни пъпки, каквито преди никога не е имала. После мина на немския вариант- (има го в ОХЛ), същата съставка, същия процент, и нямаше такова опъпчване, но нямаше и ефект. Друг дерматолог изписа да се маже с противогъбични препарати- пак без резултат.
!Имайте едно на ум за различните мазила с уж еднакви съставки!
Др. Йорданова даде и изследвания да прави, издаде рецепта и пу- пу, пъпките бързо си отидоха.

# 141
Mystic, при нас дерматологът каза 3 -4 месеца. И аз за по-сигурно даже прехвърлих 4 м. Очевидно за акнето трябва да има някакво насищане. Но мазахме ведъж дневно и само върху засегнатите участъци (при нас това са бузите)
Anoniii, нали точно това съм написала преди два поста. Взима се материал от някоя гнойна пъпка и се изследва. Ние го правихме в микробиологичната лаборатория на Александровска болница.

Благодаря!

# 142
  • Пловдив
Мариат, в Пловдив съм...иначе бих опитала и при нея Confused Какво ви изписа тя?
А почистване препоръча ли?

# 143
Мистик, и ние не сме от София. Изписа крем, ежедневен крем и почистващ продукт. Изрично наблегна пъпките да не се стискат, черните точки да не се почистват.

# 144
  • Пловдив
Уф, ами...вече нямам вяра като че ли...а и пари не ми се дават Confused
Ще го заведа на едно хифюдрафейшъл по натам.

# 145
Здравейте. Какво ще ми препоръчате за червени петна от пъпки по лицето и лунички? След половин година редовно почистване и грижа почти нямам пъпки. Много ми се изчисти лицето, но останаха белези и петна

# 146
Здравейте, бих искала да попитам с какво мога да третирам пигментни петна по под очите? Ползвам серум с АХА киселини за лицето, заради акне и петна от акне, но под очите са петна от слънцето и не знам какви продукти мога да нанасям там. Благодарря!

# 147
Какви изледвания ви назначийа за акне, освен DHEA и Тестостерон?
Ходих на лекар, изписа ми козметика за лице и коса за 200 лв, Цинк и лробиотик.
Мажа се 2 ра седмица.
Сутрин с мижеларна вода и хидратиращ крем на Биодерма, фдт с фактор 50,всичко за мазна и алнетична кожа.
През вечер Акнатак, антибиотик с ретиноид.
Шампоан и кортикостероид за скалпа (сус себореен дерматит съм).
Засега не виждам никакво подобрение.
Не съм доволна, даже ми излизат още пъпки, но го отдавам на смяна на климата и замърсяване на кожата.
Положението е доста зле, а тя ми каза, че акнето ми е леко.
Имам повишено окосмяване в областта на брадичката, пуснах Естроген и Прогестерон и двете са завишени.
Утре съм на гениколог, а после и на ендокринолог.
Знаете ли в кой ден се пускат DHEA и Тестостерон?
Освен и щитовидната пак да проверявам.
Дали имат някаква връзка и с половите хормони тези пъпки?

# 148
Мажа се 2 ра седмица.
Сутрин с мижеларна вода и хидратиращ крем на Биодерма, фдт с фактор 50,всичко за мазна и алнетична кожа.
Не съм доволна, даже ми излизат още пъпки, но го отдавам на смяна на климата и замърсяване на кожата.
Имам повишено окосмяване в областта на брадичката, пуснах Естроген и Прогестерон и двете са завишени.

Пуснете си Инсулин на гладно, гликиран хемоглобин, чернодробни ензими.  Б витамини (основно Б12 и фолат), вит Д и витамин А, ако предлага лабораторията.  Гинеколога да провери за поликистозни яйчници.  Най-важен е инсулина.

# 149
Мажа се 2 ра седмица.

Пуснете си Инсулин на гладно, гликиран хемоглобин, чернодробни ензими.  Б витамини (основно Б12 и фолат), вит Д и витамин А, ако предлага лабораторията.  Гинеколога да провери за поликистозни яйчници.  Най-важен е инсулина.
Благодаря!
Половината от тези съм ги пускала и са ок. Кръвна захар също е ок.
Инсулин трябва да пусна.
Витамини от аб група и витамн Д са ми ок.
Нямам поликистозни яйчници, никога съм нямала кисти, цикълът ми е точен като часовник.
И щитовидната изследвах миналата година, и там всичко беше ок.
ПКК пуснах преди дни, всико е в норма, само желязото ми е от 120,116.
Само тези женски хормони са ми завишени и доста ме шашнаха.
А и такова акне от години съм нямала.
Дори и когато имах проблеми с акне то преди години пак и тестостерон и всичко ми беше в норма.
Не знам от какво е това акне.

Общи условия

Активация на акаунт