Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 979
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
Вече съм на 30 и акнето при мен продължава.
Освен пъпките, които излизат отвреме навреме, се боря с ужасен себум. Цялото ми лице е в точки. И да почиствам механично, на следващия ден отново черни и бели точки.
Ходила съм на дерматолози, козметици, правила съм пилинги, сменила съм цялата аптечна козметика почти. Ефект 0.

Хормони, ендокринолози и т.н. -също. Няма проблем в това отношение, вкл. и при АГ.

По-скоро черните и белите точки са нещо, с което не мога да се справя.
Последно опитах серума с ретинал на СераВе, на следващия ден цялото лице в пъпки. Опитвам се с всякакви продукти и съм се отчаяла тотално.

Използвам хидратация, в момента Уриаж- cica daily. Едва ли е от липсата й.

Смених 6 дерматолога, всеки изписва това, за което му се дава %, ефект 0….

Правя вечер двойно почистване с олиото на Нукс, после гел Биодерма за измиване, слънцезащита за акнеична кожа.

# 151
  • в страната на чудесата
Теглото нормално ли е

# 152
Теглото нормално ли е

Абсолютно.
Никакви други проблеми нямам здравословни. Всичко в норма. Това е години наред вече.

# 153
  • Пловдив
Момичета, питала съм сигурно, ама...някой доволен и ползвал Даверцин гел?
И този Ефаклар...https://apteka.framar.bg/30057554/%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D1%8 … 0-40-%D0%BC%D0%BB

# 154
  • Sredets/Burgas
Ефаклар-те ги пробвах всичките и вместо подобрение, повече пъпки започнаха да ми излизат.
Към дамата, която се притеснява, че вече е на 30 с акне...
Ами аз съм на почти 40 и все така с акне..

Преди дни изсипах една торба пари за 9 хормона. Всичко си е както трябва. С изключение, забележете, на тестостерона и свободния тестостерон, които са ПОД нормата. Което значи, че пък съвсем не би трябвало да имам мазна кожа/коса и пъпки, ама на`,  – 25 години тийнейджърство карам.

# 155
  • Пловдив
Уф...сега по препоръка взех тоя Ефакрал за сина и мажа само сутрин, а вечерта Даверцин гела и чакам да видим. Вече незнам каква комбинация да направим...освен да се върне само на Епидуо и тъй.

# 156
Ефаклар-те ги пробвах всичките и вместо подобрение, повече пъпки започнаха да ми излизат.
Към дамата, която се притеснява, че вече е на 30 с акне...
Ами аз съм на почти 40 и все така с акне..

Преди дни изсипах една торба пари за 9 хормона. Всичко си е както трябва. С изключение, забележете, на тестостерона и свободния тестостерон, които са ПОД нормата. Което значи, че пък съвсем не би трябвало да имам мазна кожа/коса и пъпки, ама на`,  – 25 години тийнейджърство карам.
Ами съвсем не се успокоявам, че има други като мен, на по-голяма възраст, така че продължавам да търся решение на проблема перманентно. 😉

# 157
  • София
Ние започнахме лечението на акнето на сина ми с Даверцин гел преди 4 години. Еми ето - продължаваме си:). Временен ефект повреме на мазането (май прилагахме 3 седмици) и после всичко пламна наново. Дано при вас да има ефект!
И другото сме го ползвали - от него пък нулев ефект🙁

# 158
  • в страната на чудесата
А хидрафейшъл за младежко акне правите ли? Какъв резултат има?

# 159
  • Пловдив
Ох, Скиорче...незнам вече Disappointed освен да го остава и ковото стане...То и детето се побърка. В задънена улица сме...
Четох много положителни отзиви за това...https://sosimplecosmetics.eu/product/acne-gone-mehlem-pri-akne/
Имаме го, но съм мазала рядко. Поне е натурално и ако спра другите боклуци мисля да останем на него.
За белезите и червените петна съм се загледала в едно подобно като Ефаклара, ама на SVR.

Ние сме правили хидрофейшъл. Подходящ е уж, но не почиства на 100%...т.е ако има по.дълбоки черни точки не ги чисти. Но все пак ...

# 160
Момичета, питала съм сигурно, ама...някой доволен и ползвал Даверцин гел?
И този Ефаклар...https://apteka.framar.bg/30057554/%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D1%8 … 0-40-%D0%BC%D0%BB

Здравей,

Ползвам Ефаклар от ..  година и половина и чесно казано за този дълъг период .. резултат не видях. Чакам само да изразходвам последната опаковка .. и край. Нямам/х никакви странични ефекти, но и никакво подобрение, което за цената, която плащаш определено не е добре.

# 161
Вече съм се убедила, че единственото решение за упорито акне е Роакутан. Друг вариант едва ли има. Познавам хора с много тежко акне, без здравословни проблеми, не могат да се оттърват от акнето. Аз имам акне, но имам и проблеми - инсулинова резистентност, високи стресови хормони, ген. Лекар ми препоръча да пия л-цистеин изчиствал кожата уж, ще го пробвам. Към жените в групата с хормонални нарушения като мен, и съответно акне, справяте ли се с него, ако да как?

# 162
  • Пловдив
Тоя Роакутан за мен е мн.краен вариант и тежка артилерия, особено пък за подрастващ...

Да ви бях питала за тоя Ефаклар Confounded пфууу! Пак пари на вятъра...

А за тези имате ли мнения...?
https://remedium.bg/svr-sebiaclear-aktiven-gel-za-litse-sreshtu- … zha-x15ml-70076/p
https://remedium.bg/svr-sebiakliar-active-gel-40ml-063376/p

# 163
  • Пловдив
Някой пробвал ли е лечение на актне с  Nd:YAG (неодимов) лазер.
Дъщеря ми беше 3 месеца е на лечение с външни антибиотични лосиони и кремове.
Ползвала е Епидуо, акне аут и други кремчета.
Сего последно от един месец е на крем със салицилова киселина и не виждаме никакво подобрение от нищо.
Цялото лице е червено от белезите, а пъпките не престават да излизат.
Много ми се иска да чуя отзиви за това лечение с лазер, още повече, че може да се ползва целогодишно.

# 164
  • Пловдив
Я сподели при кои лекари/дерматолози в Пловдив сте били?

Ние лазер сме правили, ама какъв вид е идея нямам...това в клиниката на доц.Янкова. Скъпо си е обаче като трябва да е ежемесечно.

Общи условия

Активация на акаунт