Против акне/пъпки по лицето 14

• 62 732
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
За да могат да си продават скъпите козметики.

# 121
  • Бургас
Купих Скинорен и Акнелиз от Турция, сега се чудя как да се ползват, някой може ли да даде препоръки, може би не трябва едновременно

# 122
  • Пловдив
Разбира се, че не едновременно! Или едното или другото...не съм сигурна дали може едното сутрин, другото вечер ...? Да кажат и другите.

Я кажете дали почистване с ултразвукова шпатула е ок?

# 123
Акнелиз няма много време за кога да го ползвате. Утре и вдругиден ще има дъждове, другата седмица уж сняг ще вали. После ще е хубаво времето.

Задължително слънцезащита.
Едновременно не може азелаинова киселина + третиноин. А и не виждам смисъл едновременно.
Или едното, или другото.
С оглед, че вече е пролет, започнете с азелаиновата киселина, а през ноември продължете с акнелиза.
Особено ако не сте ползвали третиноин досега.

# 124
  • Бургас
Благодаря, значи разбирам, че акнелиз и слънце са противопоказни, а дали може безопасно да се ползва в неслънчеви дни само или трябва ежедневно

# 125
  • Пловдив
Благодаря, значи разбирам, че акнелиз и слънце са противопоказни, а дали може безопасно да се ползва в неслънчеви дни само или трябва ежедневно

Ако тепърва започвате третиноина не е добре да се ползва в слънчево време. Когато кожата се рениизира вече може, естествено с много стриктно ползване на слънцезащита.
Аз знам, че азелаиновата киселина може да се ползва с ретиноиди, но в различна рутина. Сутрин азелаиновата, вечер третиноина. Но се вкарват постепенно. Когато свикне кожата с едното, тогава се почва другото.
Аз така ги ползвам и нямам проблем. Акнелиза го ползвам вече 2 години, а азелаиновата киселина от около 2 месеца.

# 126
  • Пловдив
Момичета, някой да е ползвал маска/лосион с АБ Клиндамицин или Линкомицин предписана от лекар?

Хидрофейшъл ли е най-подходящ метод за почистване?

# 127
Ех, не се спряха с антибиотиците тези лекари.
Не четат ли публикации, че не се лекува акне с тях.
Наскоро даваха репортаж по тв, че страната е на първо място в Европа, а май и в света по антибиотична резистентност...

# 128
  • София
Здравейте,
Включвам се да споделя, че купих Скинорен от аптека в Австрия. Попитаха ме дали имам рецепта, аз потвърдих и не ми я искаха изобщо. Струваше 13 евро от аптеката на централната улица в града.
За сравнение, ден по-рано, в Германия не само, че ми поискаха рецептата на хартия (може и българска да е), но и Скиниренът струваше 24 евро. Предлагат го като гел или крем. В Австрия беше само крем (същият, който се предлагаше и в България). Ако имате близки там, можете да им поръчате.

# 129
  • Пловдив
Ех, не се спряха с антибиотиците тези лекари.
Не четат ли публикации, че не се лекува акне с тях.
Наскоро даваха репортаж по тв, че страната е на първо място в Европа, а май и в света по антибиотична резистентност...
Т.е...?
Не е желателно ползването им и да игнорирам лекарката? Според нея поне година ще маже с тия лосиони и са все с АБ Thinking

# 130
  • София
Според мен става дума за АБ-ци за пиене. Ние също мазахме 4 месеца клиндамицин.
Казаха, че с един месец мазане, нищо няма да се случи. И така и стана. До този момент само със Скинорен продължаваме след антибиотичното лечение. Излиза по някоя единична пъпка, но няма нищо общо с това, което беше преди Индоксила.

# 131
  • Пловдив
И аз си мисля, че с мазането е по-различно, ама...
При нас ги редува Клиндамицин с Линкомицин, а те уж са от една група и незнам колко е ок и дали пак не сме в улица без изход?

# 132
  • София
А правиха ли посявка? Да не би да покриват различни бактерии? Иначе ми е странно защо се редуват и двата АБ-ка.
Ние сме мазали различни, но с тримесечна пауза между тях.
И тогава ги мазахме за по един месец. Нямаше траен ефект.

# 133
  • Пловдив
Никой от всички до сега не е предлагал посявка.

# 134
  • София
Никой от всички до сега не е предлагал посявка.
Ние правихме посявка с антибиограма в началото на лечението. Не всички причинители на акне са от едни и същи бактерии. Но клиндамицинът е по-широкоспектърен и би трябвало да подейства.

Общи условия

Активация на акаунт