Против акне/пъпки по лицето 14

• 61 157
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Някой ползвал ли е салицилов спирт и "Хлорнитромицин" за ужасно акне? Препоръчаха ми го горещо, но ми се иска да чуя и други впечатления. Благодаря!

# 106
Аз съм го използвала, наистина помага, но мнооого пресушава кожата, затова трябва да не прекалявате и да наблегнете много на хидратацията ако ще го използвате.

# 107
Колко от капсулите се слагаха в спирта? Като бях на 15-16г го ползвах и имаше много хубав ефект. Наскоро се бях сетила за него, но не можех да се сетя как се казваше лекарството.

# 108
Аз поръчах турското лекарство Клиндоксил гел.
Всеки ден нова пъпка имам, не знам какво се случва.
Чудя се къде да отида на дерматолог (София или Пловдив) който да не ме претупа и да ми обърне внимание.
Имам тепърва събития и пътувания и е ужасно, не мога да се гледам.
Пъпките са огромни и болезнени.
Никога досега съм нямала точно такива пъпки.
Съмнявам се да не е от храна, но не вярвам, не съм яла нищо необичайно.

# 109
В едно шише спирт съм слагала една капсула.

# 110
  • Пловдив
В едно шише спирт се слагат поне 5 капсули. На нас ни го изписаха 10 капсули в тоника на юсерин дермапюр и 5 хапчета флажил. За 2 седмици има подобрение. Но се маже и с дивецин гел.

# 111
В едно шише спирт се слагат поне 5 капсули. На нас ни го изписаха 10 капсули в тоника на юсерин дермапюр и 5 хапчета флажил. За 2 седмици има подобрение. Но се маже и с дивецин гел.
Правилно ли разбирам, 10 Хлорнитромицин и 5 Флажил в тоника се разтварят? По колко пъти дневно се маже и само върху пъпките, върху участъците с пъпки или върху цялото лице? За овлажняване изписаха ли нещо?

# 112
Здравейте,
пише ви майка на тийнейджърка на 14 години. От няколко месеца ѝ се появиха доста черни точки. Закупихме от аптеката гелът за суха и акнетична кожа на cerave, Zynerit (четох, че помага, но засега няма ефект) и един път в седмицата и правя маска с 3 аспирина и розова вода.
Правим това от около месец и няма ефект. Моля, дайте съвет за някой хубав продукт, който би помогнал!

Предварително благодаря!

# 113
Козметик, ексфолиращи продукти съдържащи AHA, BHA киселини и добра хигиена, т.е. почистване на лицето сутрин и вечер с измивен продукт, подходящ за кожата й.

# 114
  • USA
Дъщеря ми е на 12 г ползва едни лепенки, незнам в БГ дали има, лепи ги, чака 5-10 минути и ги отлепя и черните грозни неща се махат. Някакви стикери се водят.

# 115
  • София
Спрете бабините илачи и я заведете на специалист, преди да ѝ скапете кожната бариера и после да лекувате друго.
Има серии за тийнове, щадяща козметика, леки киселини, измивни продукти, хидратанти.

# 116
А ако всеки ден се ползват сутрин АHA и вечер BHA киселини, много ли идва? Реших така да пробвам от две седмици и има значително подобрение в лицето ми. Само се притеснявам да не се пресуши кожата. Другото, което ползвам е измивен гел, крем и слънцезащита.

# 117
сега продължихме със Скинорен
От къде намерихте Скинорен?

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 11:01 от kikithealien

# 118
  • Пловдив
Правилно ли разбирам, 10 Хлорнитромицин и 5 Флажил в тоника се разтварят? По колко пъти дневно се маже и само върху пъпките, върху участъците с пъпки или върху цялото лице? За овлажняване изписаха ли нещо?

Да, точно така. Маже сутрин диверцин гел и слунцезащита на юсерин оил контрол. А вечер тоника с антибиотика и пак диверцин след него. Маже цялото лице. Тя има пъпки навсякъде без челото.  Каза без овлажняващ крем. Кожата й е мазна и засега няма изсушаване.

# 119
  • София
От къде намерихте Скинорен?
Бях го купувала преди година от една квартална аптека и си чакаше реда след другите кремове, които прилагахме. Продължава да го използва младежът и е доста по-добре за момента.
Сега разбрах, че не може да се намери в аптеките. Странно защо е спрян.

Общи условия

Активация на акаунт