Против акне/пъпки по лицето 14

• 59 767
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
Мъжката кожа понася третиноин - може да пробва турския акнелиз или испанския retirides. В България няма чист третиноин.
Другото е изотретиноин за мазане - третин от Гърция.
Това са най-мощните локални кремове.
Може да пробва и скинорен (азелаинова киселина 30%), но пак от Турция, защото в България не се предлага вече и е изтеглен.
Акникеър са много слаби. Нищо няма да стане с тях, не знам защо лекарката е дала от тази серия..

За мъховете по лицето, да, при жените има описани данни в проучванията.
Промяна в храненето, физическа активност, локална терапия, избягване на стреса. Към това трябва да се стреми. Антибиотик се изписва много често, няма ефект и е безсмислено. Най-много да докара някоя резистентност към доксициклин, та после ако не дай си боже се разболее от нещо друго, ще има да се чудят какво да му изписват.
Аз наскоро си бях правила антибиограма. Ами то като изписват за щяло и не щяло антибиотици, ами към всичко съм резистентна почти..

# 91
Сега видях, че става въпрос за мъж. В такъв случай наистина може да пробва с акнелиз най-високия процент и много хидратация. Виждала съм страхотни резултати по групите с него.
Аз навремето когато имах акне използвах няколко крема с бензоил пероксид.  Много доволна останах от бензакнен, имат и измиващ гел.
А в момента използвам азелдерм с 20% азелаинова киселина.  Отразява ми се много добре. Но вече нямам акне,от време на време излиза по някоя пъпка и тук там някое петънца. Иначе от Турция ползвах и клиндоксил. Това е крем с антибиотик и бензоил пероксид.  Но най-много ми помогна бензакнен.

# 92
Някой ползва ли оризова вода за лицето и как я приготвяте? Бях чела, че е много хубава за хидратация. Също съм чела, че доста от кожните проблеми идват от недостатъчна хидратация. Какви други продукти, освен крем ползвате за хидратация?
Преди да започна редовна грижа за кожата беше комбинирана към мазна, сега като че ли стана нормална към суха..

# 93
Здравейте!
За съжаление след 6 години никакво акне отново имам проблеми и съм в темата.
Винаги съм имала проблемна кожа след 20 та си година "възрастно акне",както казват докторите.
Пробвала съм много неща, без резултат.
В моментът, в който видях 2 те черти пъпките ми изчезнаха като на магия и така до 5 та година на детето(става на 6 този месец).
Пъпки ми излизаха само 1-2 около цикъл и то не винаги. Мажех с крем Здраве и на другия ден изчезваха.
Обаче от около 2,3 седмици имам много пъпки в областта само на бузите и брадичката, тип хормонални, големи, остави червени петна и не минват от нищо.
Всеки ден ми излиза нова. Големи и болезнени, по челото, слепочията, даже и към врата, но там са по - малко.
За часове буквално се появява нова.
Не минват, болезнени са, големи.
Винаги са ми били такива пъпките, кистозни, уж хормонални, но с хормоните аз проблеми никога съм нямала(доказано, с изследвания, правила съм си такива).
Не съм си правила хормонални изследвания отпреди да родя, тоест от много време.
Много е странно, чудя се от какво е.
Май ще вървя по дерматолози и ще пускам и хормони.
Тъкмо мислех, че съм се оттървала, но не. Толова години минаха.
Не знам с какво да ги третирам, вече всичко съм забравила.
Имате ли идея на какво може да се дължи-храна, стрес, нова козметика?
Имали ли сте такъв случай?
Имам само един фдт от който винаги ми излизаше по една нова пъпка когато го ползвах, и го разкарах.
Отскоро полвам един коректор за под очи и за прикриване на пъпките, не знам дали не е от него.
Такова чудо досега не ми се е случвало.
Козметипката ми каза, че лицето ми се е замърсило. Аз обаче не ходя на почистване, при мен става по-зле, никога е нямало ефект, пробвала съм няколко пъти, не е моето.
Не знам на първо време с както да вги третирам. Не се покриват и с коректор.
Дайте някакви съвети.

# 94
  • Пловдив
Дъщеря ми е на 14 години, има акне от около 2 години, миналото лято се влоши доста. Преди това горе-долу ги контролираше с Активния лосион на Биотрейд, но после спря да й помага и от 2 месеца използва Епидуо. Има някакъв ефект, изчисти се челото, но по бузите и брадичката продължават да излизат.
Бяхме на дерматолог. Изписа й тоник на Юсерин вътре с два вида антибиотик и още едно гелче с антибиотик също, които да ползва едно след друго сутрин. Вечер остава Епидуо. Ползва слънцезащите. Правихме почистване преди 1 седмица и пилинг с гликолова киселина. Кожата все още се възстаноява от това почистване. Дано имаме резултат, че тя много се притеснява и почна да слага фондьотен, а не е хубаво да запушва порите.

# 95
  • Пловдив
Една седмица се възстановява кожата? Какво означава...? Има зачервяване ли?
Ще споделиш ли при кой лекар бяхте!

# 96
  • Пловдив
Една седмица се възстановява кожата? Какво означава...? Има зачервяване ли?
Ще споделиш ли при кой лекар бяхте!

Да, почистването беше ръчно и има зачервявания. Кожата й е много бяла и много й личат червените петна и от пъпки, и сега от стиснатите черни точки. По-точно те бяха бели, както тя каза затворени комедони, които няма как да се махнат без да се изстискат. Прави се малка дупчица на комедона и се стиска. Много я болеше. И повече никога няма да се съкласи да ходи на почистване. Кожата много лесно й се зачервява, и още има следи. Докторката е в Пловдив - Матева.

# 97
  • в страната на чудесата
Кой тоник на юсерин е с два антибиотика?

# 98
В козметика няма как да има антибиотик.
Юсерин имат само един тоник за акне - дермопюр. Той е с млечна киселина.

# 99
  • Пловдив
Начи Матева си стиска...тя ли ви го предложи? Чудно ми е, че лекар прави почистване, ама...
А акне има ли детето или само комедони?

# 100
  • Пловдив
Тоника е дермапюр, а антибиотика се слага допълнително на хапчета в него.
Да, Матева я почисти, има си пъпки, които според нея няма да минат без почистване на затворените комедони. Само с мазане е много трудно. Каза, че 20 дни след почистването ще видим резултат.

# 101
  • Пловдив
Да, Матева я почисти, има си пъпки, които според нея няма да минат без почистване на затворените комедони. Само с мазане е много трудно. Каза, че 20 дни след почистването ще видим резултат.
а как каза да нанасяте Епидуото?

# 102
  • Пловдив
а как каза да нанасяте Епидуото?

Ние си мажехме Епидуото вечер от два месеца. Първо през ден, после всяка вечер го нанасяше на чисто лице. Тя каза така да си продължава, като го спряхме за 10 дни сега, заради пилинга и раздразнението от почистването.

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 12:04 от Elitta

# 103
  • Пловдив
А под него хидратираш крем или нещо...? Не се ли зачервява? При сина ми не межеше да се маже само с Епито. Или на мокро лице или хидратация и чак след 30 мин поне Епи.

# 104
  • Пловдив
Не, не се е зачервявала, тя мажеше Cerave преди Епидуо.
Сега Матева каза да не маже нищо хидратиращо. За сега няма зачервяване.

Общи условия

Активация на акаунт