Против акне/пъпки по лицето 14

• 59 721
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
  • Хасково
Не Mystic, същото е като Indoxyl, за който бях писала по-назад, че ползваме и го купих от Гърция. Основните съставки са Клиндамицин и БП. Маза се 4 месеца с него младежът и “пу-пу”, мога да кажа, че в момента е доста добре. Спря го преди 10-тина дни и сега продължихме със Скинорен за третиране на червените петна и белези.
Свекър ми беше купил повече от необходимото от Индоксила. Имам една неотворена опаковка, която съхранявам и в хладилник. Ако искаш, ми пиши на ЛС.

Как се ползва и може ли без рецепта от Гърция?

# 76
До сега използвах две опаковки ретинол, но няма ефект. Пъпки постоянно излизат, трудно и бавно изчезват. Мога ли направо да си взема Акнелииз 0.025%? Ползвам и други неща, но явно нямат ефект

# 77
  • София
Цитат
Как се ползва и може ли без рецепта от Гърция?
Да, без рецепта се купува. Маже се вечер върху засегнатите зони в продължение на три месеца. Сутрин слагаме друг крем за хидратация. От закупените три опаковки ми остана една неотворена. Ако искате, пишете на ЛС.

# 78
До сега използвах две опаковки ретинол, но няма ефект. Пъпки постоянно излизат, трудно и бавно изчезват. Мога ли направо да си взема Акнелииз 0.025%? Ползвам и други неща, но явно нямат ефект

Ретинолът с цел да третирате активно акне - няма да помогне. Тъй като не е активен, първо трябва да мине през пътя на метаболизма до ретиноева киселина, т.е. това отнема време, резултатите са бавни.
Затова той се ползва по-скоро при признаци на стареене.
Третиноин може вече да ползвате за активното акне, но задължително слънцезащита.
Ето както беше кучи студ, днеска умряхме от жега, утре ще е 17 градуса в София. Слънцето си напича доста. Слагайте слънцезащита.
     Що се отнася до козметиката - всичко има ефект, стига да е правилно подбрано относно проблема, който ще се третира, както и продукта да е съобразен с типа кожа.
 Ето сега казвате ретинолът няма ефект, не той има ефект, просто неправилно сте го подбрала. Активни пъпки няма как да изчезнат от днес за утре от него. Докато от третиноина, на следващия ден пъпката ще се свила, а може да очаквате и белене на кожата.

# 79
  • Пловдив
Забъркаха ни маска в аптеката..кажете как по-лесно да се отмива? Докторката каза с крем Каро, ама пак не става лесно...тийна се изнервя и става ужас.

# 80
Първо с вода отмивате маската, след това с гел и накрая може с тампон напоен с розова/лавандулова вода.

# 81
  • Пловдив
Голям зор е...

# 82
Здравейте, момичета,

мисля, че си наруших кожната бариера, имам две малки червени петънца, но по- лошото е, че каквото и да нанеса на лицето, започва да ми щипе…
Моля ви, дайте съвет как да я успокоя, спрях всичко освен дневен/нощен крем, които ползвам от години без проблем.

Само за инфо- не съм въвеждала нови продукти в рутината си, освен един измивен маслен продукт, а след него ползвам измивен крем La Roche Toleriane.
Подозирам че двата продукта си пречат, а другият вариант е да се е случило след ексфолиация с един пилинг/корейски/.

Иначе използвам серум с витамин С/сутрин/,ретинол /вечер/, хидратирам с B5 на La Roche,слънцезащита, крем.

Но ми е важно да мога да успокоя кожата, дори слънцезащитата спрях.
Ща съм много благодарна на всякакви мнения и съвети.

# 83

Ретинолът с цел да третирате активно акне - няма да помогне. Тъй като не е активен, първо трябва да мине през пътя на метаболизма до ретиноева киселина, т.е. това отнема време, резултатите са бавни.
Затова той се ползва по-скоро при признаци на стареене.
Третиноин може вече да ползвате за активното акне, но задължително слънцезащита.
Ето както беше кучи студ, днеска умряхме от жега, утре ще е 17 градуса в София. Слънцето си напича доста. Слагайте слънцезащита.
     Що се отнася до козметиката - всичко има ефект, стига да е правилно подбрано относно проблема, който ще се третира, както и продукта да е съобразен с типа кожа.
 Ето сега казвате ретинолът няма ефект, не той има ефект, просто неправилно сте го подбрала. Активни пъпки няма как да изчезнат от днес за утре от него. Докато от третиноина, на следващия ден пъпката ще се свила, а може да очаквате и белене на кожата.

Добре, а как да разбера кои продукти са подходящи за мен? От няколко месеца имам някаква рутина и все още не съм много ориентирана в продуктите.
Ползвам измивен гел, олио, турски Скинорен (сутрин), вечер редувам ретинол, БХА киселини и АХА киселини, кремове дневен и нощен. Преди кожата ми беше смесена, но от както започнах редовно да я почиствам като чели стана нормална към суха.

# 84
  • Бургас
Момичета, някой може ли да препоръча нещо за акне на младеж на 20г., синът ми има пъпки от 10 години вече, явно е наследствено, щото и аз много пъпчасвах като млада, първите години купувах от САЩ кремове с бензоил пероксид, последно преди 2 години бяхме при най-прехвалената дерматоложка в нашия град, изследва му хормони, хеликобактер и Вит.Д- всичко ОК, даде му козметика на Аknicare - явно е дистрибуторка и изписа Цинк да пие, ами ефект нямаше, сега е студент в чужбина и не иска да обикаля по лекари, постоянно поръчва и купува мазила от разни реклами  и нищо…, обаче вече е много зле положението, много пъпки, червени белези, даже вдлъбнати места по кожата, някои седмици даже не иска да излиза, когато е с много пъпки, захар и млечни почти не яде, така му каза дерматоложката, но няма голям ефект, голяма драма е това акне, особено в тази възраст

# 85
  • Пловдив
Щом е пробвал разни и разнообразни едва ли ще можем ние да кажем кое и как...за жалост всяка кожа е различна Confused  За белезите незнам друго освен лазер. Уж мазилата помагат, ама не вярвам аз.

# 86
  • Бургас
За белези не виждам смисъл да се харчим за лазери, щото постоянно избиват нови пъпки, мазилата, които поръчва, са по-скоро някакви гелчета и тоници за почистване и разни витамини, а не сериозни лекарства, ако някой може да препоръча от личен опит мазило или сериозен дерматолог

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 15:26 от bur02

# 87
  • Пловдив
Ей това е хвалено...

Другото е Еписуо гел, Акнатак и още какви ли не...
Лазера прегаря и пъпките, не е само за белези.

# 88
Аз съм ползвала около две години Акнезиз. Започнах с най-ниския процент, после продължих с 0,5 %,който ми дойде много силен. Ефект върху бръчки не видях, за пъпките също. Излизат си ми от време на време,  както винаги. Да, но забелязах, че мъха по лицето ми се е увеличил и препратих употребата му.  Поинтересувах се и не си въобразявам. И други момичета се оплакват от същото.

# 89
  • София
Пробвали ли сте някой крем с третиноин? В България има само Акнатак, който е с третиноин и антибиотик Клиндамицин. В чужбина има и други варианти с по-голям процент Третиноин.
Маже се вечер. С него трябва да ползва и добра слънцезащита.
Успех в намирането на вашето лекарство, което да действа!

Общи условия

Активация на акаунт