Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 913
  • 764
  •   1
Отговори
# 270
Да докладвам как върви моето хормонално акне от около 2020 година, откакто се наложи да се ползват маски часове наред.
 Маската я махнах, акнето остана.
Ползвам почистващ гел със салицилова киселина и след него 2 серума вечер пак със салицилова и гликолова киселина. Сутринта слагам хидратиращ крем с фактор 30. Лятото 50ти.
Пия пробиотик Про комбо в момента, пих и Омни биотик.
Не ям пилешко месо, млечни продукти и захар. Пия 2 литра вода всеки ден.
Засега положението е добро. Пъпки и черни точки нямам, тенът е равен.
Хапнах едни пилешки хапки и след 2 дена ми излезе подкожна болезнена пъпка
на брадичката. А след нея и още една.
 Туй е то.
Имам си и Акнелиз, но чакам да свърша серумите.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 10:28 от Velma125

# 271
Да докладвам как върви моето хормонално акне от около 2020 година, откакто се наложи да се ползват маски часове наред.
 Маската я махнах, акнето остана.
Ползвам почистващ гел със салицилова киселина и след него 2 серума вечер пак със салицилова и гликолова киселина. Сутринта слагам хидратиращ крем с фактор 30. Лятото 50ти.
Пия пробиотик Про комбо в момента, пих и Омни биотик.
Не ям пилешко месо, млечни продукти и захар. Пия 2 литра вода всеки ден.
Засега положението е добро. Пъпки и черни точки нямам, тенът е равен.
Хапнах едни пилешки хапки и след 2 дена ми излезе подкожна болезнена пъпка
на брадичката. А след нея и още една.
 Туй е то.
Имам си и Акнелиз, но чакам да свърша серумите.

Двата серума редувате ли ги през вечер или и двата един след друг? Питам, защото на серума ми със салицилова киселина пише да не се комбинират с други киселини, а от написаното разбирам, че ги слагате заедно.

# 272
В коя клиника ходите? Колко процедури казват, че трянва да се направят?
Ние преди главно лазер правехме и пак няма кой знае какъв ефект...

Ходихме при козметичката на сина ми, той ходи на почистване при нея и е станало въпрос за процедурата. Тя му е предложила да му направи, защото и той има проблеми с кожата, макар и не чак колкото нея. И така отидоха и двамата. В квартал Тракия е. Не знам точно къде, някъде около 143 блок е. Ще направим 3 или 4 процедури да видим дали ще има ефект. Правят между 4 и 6 в зависимост от състоянието на кожата.
Иначе гледах в N studio, на ул. Средец се намира и ако тя не беше предложила щях да я водя там. Но в Тракия ми е много по-лесно заради локацията. В N studio  една процедура е 130 лв., имат и 10% отстъпка за 4 процедури. Там препоръчват почистване преди процедурата и след няколко дни пилинга. Но дъщеря ми категорично отказа след едно почистване от дерматолог, беше много болезнено и бавно възстановяване. Така че, направо направихме пилинга.

Моето момиче също е с много бяла кожа и акне. Петънцата при нея  седят много дълго . Моля ви пишете как се развиват нещата при вас с течение на времето. Ние също обмисляме този пилинг.

# 273
Валд, заедно ги слагам. Чудех се и аз как да постъпя, но има продукти с двете киселини AHA + BHA, затова реших да пробвам. Не виждам нещо лошо да се случва с кожата ми, напротив.

# 274
  • Пловдив
В коя клиника ходите? Колко процедури казват, че трянва да се направят?
Ние преди главно лазер правехме и пак няма кой знае какъв ефект...

Ходихме при козметичката на сина ми, той ходи на почистване при нея и е станало въпрос за процедурата. Тя му е предложила да му направи, защото и той има проблеми с кожата, макар и не чак колкото нея. И така отидоха и двамата. В квартал Тракия е. Не знам точно къде, някъде около 143 блок е. Ще направим 3 или 4 процедури да видим дали ще има ефект. Правят между 4 и 6 в зависимост от състоянието на кожата.
Иначе гледах в N studio, на ул. Средец се намира и ако тя не беше предложила щях да я водя там. Но в Тракия ми е много по-лесно заради локацията. В N studio  една процедура е 130 лв., имат и 10% отстъпка за 4 процедури. Там препоръчват почистване преди процедурата и след няколко дни пилинга. Но дъщеря ми категорично отказа след едно почистване от дерматолог, беше много болезнено и бавно възстановяване. Така че, направо направихме пилинга.

Моето момиче също е с много бяла кожа и акне. Петънцата при нея  седят много дълго . Моля ви пишете как се развиват нещата при вас с течение на времето. Ние също обмисляме този пилинг.

Да, като минат всички процедури ще пиша има ли ефект.

# 275
Привет от мен! Нова съм в темата и търся съвет за младежко акне. При сина ми започнаха да избиват първи пъпки по челото.    В момента ползва продукти на Здраве, но не съм сигурна дали помагат, а и до колко е редовен с ползването. Как да постъпя - да отидем ли на дерматолог, да ползваме ли вече нещо по силно или да сменим марката продукти? Лутам се малко и се надявам да получа насоки.

# 276
Момичета, влизам да се оплача... Както си спазвах хранителен режим, козметична рутина и висока хигиена, от вчера ми се появиха не една, а две подкожни пъпки по брадичката една до друга. Червени, подути и болезнени... Чело, носа и бузите са перфектни с равен тен. Но тази брадичка...
Не знам какво да правя вече, за да спрат да излизат.

# 277
Здравейте дами,

В голяма дилема съм. Имам сестра на 9 години, която вече има пъпчици по челото и черни точки по носа. В училище ѝ се присмиват и не ѝ е изобщо комфортно, говорили сме и аз и майка ми за това, че не бива да се притеснява и е нещо нормално, но въпреки всичко знаете как е.
Та, въпроса ми и какво бихте препоръчали за толкова млада кожа и с такъм тип проблем.
Питах в няколко аптеки и от там дамите казаха, че не са запознати добре и не се наемат да препоръчат нищо.

Моля ви за съвет и препоръка на продукти, които да ѝ купя с цел подобряване на състоянието ѝ. Благодаря ви предварително!

# 278
  • София
Здравейте,
Продуктите на Еucerin и Bioderma за кожа склонна към несъвършенства (акне) са подходящи за нейната възраст.
Най-важно е да ползва измивен гел сутрин и вечер. Вижте в някоя по-голяма аптека (в моловете) има и консултанти - ще ви насочат за крем. За сега няма смисъл да я водите на дерматолог.

# 279
Прегледайте храненето на първо място, физическа активност и добра хигиена.

# 280
Здравейте дами,

В голяма дилема съм. Имам сестра на 9 години, която вече има пъпчици по челото и черни точки по носа. В училище ѝ се присмиват и не ѝ е изобщо комфортно, говорили сме и аз и майка ми за това, че не бива да се притеснява и е нещо нормално, но въпреки всичко знаете как е.
Та, въпроса ми и какво бихте препоръчали за толкова млада кожа и с такъм тип проблем.
Питах в няколко аптеки и от там дамите казаха, че не са запознати добре и не се наемат да препоръчат нищо.

Моля ви за съвет и препоръка на продукти, които да ѝ купя с цел подобряване на състоянието ѝ. Благодаря ви предварително!

На толкова малко личице може да махнете черните точки по нослето при козметик, но да не пипа пъпчиците за да не ги разнесе.  Много е нежна детската кожа, трябва й някакъв измивен гел за сутрин/ вечер и кремче за регулиране на себума, например Bioderma Sebium Global.

# 281
Не е ли твърде болезнено за дете при козметик? При мен досега винаги ме е боляло, а съм ходила при много добри. Подготвям се психически преди това.

# 282
Не е ли твърде болезнено за дете при козметик? При мен досега винаги ме е боляло, а съм ходила при много добри. Подготвям се психически преди това.

За съжаление на моето дете се наложи да ходи по козметици от 12г възраст точно заради точки по нослето - като се отворят хубаво порите с пара и озон не боли толкова, пък и на децата точките излизат по лесно.  Но ако реши да посети козметик нека само нослето да почистят и то нежно, да не пипа нищо друго. Много е малка за киселини и други агресивно почистващи пори препарати, механично ще е най- леко за кожата й.  Момиченцето на 9 дали има цикъл?

# 283
Момичета, благодаря ви!

Има цикъл, да, от миналия месец, скоро ще стане на 10.
Дерматоложката ми роди наскоро, та няма как да я заведа при нея, а в моя град не се доверявам на друг, така че ще я изчакам да се върне.

# 284
  • София
Е, това обяснява нещата. Пубертетът е дошъл при нея по-рано, при това с всичките си “екстри”. Но преди да стискате черните точки, пробвайте с кремове. Много е нежна кожата на 9-годишно дете. Моето е на 15 и все още при почистването на най-безобидната черна точка остават червенини за ден-два.

Общи условия

Активация на акаунт