Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 960
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Ти знаеш нашата рецепта- Епи дуо, измиващо Ефаклар, никакво стискане на пъпки и изстискване на черни точки.
писала си ми, да, ама при нас не се махат...само затишие и пак Confused
Сега лятото проблем ли е Епи-то? Че моя хич не ще да маже слънцезащита...
Белези третирахте ли с нещо или нямаше нужда?

# 211
О, задължително слънцезащита. Дори и зимата. Момчето не слага, момичето- да. Белезите се заличиха с епи дуо-то.

# 212
От Турция да ви донесат нещо. Там има страшно много неща за акне - акнелиз, мундерм, акнемикс, клеоцин т, нурс имат един крем с охлюви..

# 213
Бях купила едни лепенки за акне, никаква полза, само минус 10 лв. Нивеа. Не ги вземайте .

# 214
От 2 седмици се сдобих със зверски запушени пори. От двете страни на бузите чак до бакенбардите, челюста и брадичката. Подозирам, че е от масленото измиване с измиващото олио на Балеа. По принцип съм със смесена кожа и склонност към запушване на порите, и наскоро се бях изчистила, но къде ми трябваше да се правя на модерна.
Какво ли не изпробвах от рутината си и нищо не помага, имам и редувам глюколовия тоник на ТО, серума със салицилова киселина, правя си маска с червения пилинг на ТО, Ефаклар кремчето, пия ниацинамид на таблетки. Ниацинамида го пия от 2 месеца и след 1-2 седмица имаше глям ефект при мен, всичко ми се изчисти от запушените пори, но сега и той не помага.
Дайте съвет какво да правя, в чудо съм се видяла.

# 215
  • Пловдив
От Турция да ви донесат нещо. Там има страшно много неща за акне - акнелиз, мундерм, акнемикс, клеоцин т, нурс имат един крем с охлюви..
и кое от всичко...? Simple Smile а и така без да знам ме е страх да пробвам като не мога да разбера как и що...
Може ли снимка на крема с охлюви?

# 216
dani-ela-80 почти няма измивни или дегримиращи олиа, които да не влошат предразположената към акне кожа. И аз много искам да включа някое ходрофилно олио за по-добро измиване на слумцезащитата, но като чета състава и виждам, че повечето са с комедогенни съставки.
Също така използваш много киселини и е възможно това да е уязвило кожната бариера. Гликолова, салицилова киселина и червена маска макар и 1 път седмично е твърде агресивно за кожата. Ефаклара също е много агресивен. Работи в посока успокояване на лицето и минимизиране на киселините.

# 217
Киселини ползвам веднъж седмично и ги редувам. Не съм прекрачила границата с бариерата, просто кожата стои на ситни затворени топчета.

# 218
dani-ela-80 почти няма измивни или дегримиращи олиа, които да не влошат предразположената към акне кожа. И аз много искам да включа някое ходрофилно олио за по-добро измиване на слумцезащитата, но като чета състава и виждам, че повечето са с комедогенни съставки.
Също така използваш много киселини и е възможно това да е уязвило кожната бариера. Гликолова, салицилова киселина и червена маска макар и 1 път седмично е твърде агресивно за кожата. Ефаклара също е много агресивен. Работи в посока успокояване на лицето и минимизиране на киселините.

Този е с окей състав, аз си купих от makeup

# 219
А този състав на хидрофилно олио как ви се струва, дали е подходящо. https://shop.lillydrogerie.bg/skin-1004-pochistvascho-olio-za-li … 0-ml-534556?qty=1

# 220
Здравейте преди използвах Скинорен но от известно време не е наличен в момента съм с Noreskin 20%  и съм много доволна !!

# 221
Здравейте преди използвах Скинорен но от известно време не е наличен в момента съм с Noreskin 20%  и съм много доволна !!

Скинорен е спрян в България от няколко години. Няма да има вече на пазара.

# 222
Здравейте, от известно време ми излизат много упорити подкожни пъпки на брадичката и челюстта. До колкото знам може да е хормонално. Някой знае ли какви изследвания трябва да направя?

# 223
Estradiol, Prolactine, Testosterone, DHEA-s

# 224
В този ред на мисли, ако всички хормони са ок, но само пролактина завишен, може ли това само по себе си да е причина за пъпки?
При мен пролактина е завишен леко и ще се прави ЯМР на хипофиза, но ми е интересно дали ми излизат пъпки само от завишение н пролактина.

Общи условия

Активация на акаунт